Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tovább duzzad az úszóbotrány

2024. augusztus 21. 22:55
Nem csitul az úszószövetség körül kirobban botrány, sőt, nem kizárt, hogy csak ezután jön a java. Mindez egy sikeres olimpia alatt és után. Mi lett volna kudarc esetén?

Miután Milák Kristóf az ezüst- után nyert egy aranyérmet is Párizsban, a sportág ugyancsak nagy ikonja, Hosszú Katinka megírta a nyílt levelét, melyben követelte a teljes úszószövetség leváltását vagy lemondását. Mindezt akkor, amikor már Kós Hubert jóvoltából egy másik arany is a zsebben volt, és még következett a nyílt vízi úszás világbajnokának, a veszprémi Rasovszky Kristófnak a száma. Világbajnokként nem meglepő, hogy a Balatoni Cápa becenévre is hallgató kiválóság ugyancsak a dobogó legmagasabb fokára állhatott, klubtársa, a 20 éves Betlehem Dávid pedig egy bravúros bronzéremmel koronázta meg eddig is sikeres pályafutását. Az eredményeket látva felmerülhet a kérdés: hol itt a probléma?

Nos, a sikerek ellenére akad probléma, amit nem fednek el a szépen csillogó érmek.

Ott kezdődött, hogy hónapokkal az olimpia előtt az úszószövetség elnökétől a szövetségi kapitányig az illetékesek azt se tudták hol van Milák Kristóf, mert hiába hívták, egyszerűen nem vette fel a telefont, és vissza sem hívta Wladár Sándort vagy Sós Csabát. Ebből persze ügy lett, amiért a szövetségtől a sajtóig mindenkit hibáztattak, csak magát a sportolót nem. Hát igen, vigyázni kell az aranytojást tojóra, de azért ez sehogy sincs rendjén.

Aztán Hosszú Katinka a lehető legrosszabb pillanatban megcsinálta a balhét. Talán azért, hogy magára vonja a közvélemény figyelmét. Ha ez volt a célja, akkor sikerült neki. Milák pedig némasági fogadalmat tett, senkinek sem nyilatkozott, a verseny után sem. Talán meg sem fordult a fejében, hogy ezzel nem a média képviselőit sérti meg, hanem az érte szurkolókat, az újságíró és a riporter csak közvetítő szerepet tölt be a sportoló és a közönség között. Tehát kit büntetett a hallgatásával Milák?

A legnagyobb cirkusz közepette, amikor még tartott az olimpia a szövetség vezetői úgy döntöttek – helyesen –, hogy nem azon melegében, hanem majd a játékok után visszatérnek a témára, és reagálnak a felvetésekre. Ez most meg is történt, de ebből is látszik, hogy képletesen szólva még mindig „nincs béke az olajfák alatt”. A szövetség elnöke kijelentette: még nyeli, hogy Hosszú Katinka őt kritizálja, de már nem sokáig.

Kívülállóként nehéz igazságot tenni, hogy ki mikor miben hibázott. Azonban egy dolgot semmiképpen se felejtsen el Hosszú Katinka és Milák Kristóf: ők is köszönettel tartoznak azért a támogatásért amit eddigi pályafutásuk során kaptak és fognak kapni az életük végéig életjáradék formájában az adófizetők pénzéből, ezért pedig elvárható lenne, hogy vegyék fel a telefont, és kommunikáljanak a szövetség megválasztott és kinevezett vezetőivel, valamint a szintén csupán a munkáját végző médiával, mert a fiatalok példaképeként nem csak a medencében vannak kötelességeik...

Darcsi István

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.