Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Női kézilabda BL: hétgólos győri vereség az Odensétől

tegnap 20:07 // Forrás: MTI
A címvédő Győr második félidei mélyrepülése nyomán 35-28-ra kikapott saját közönsége előtt az Odensétől a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik fordulójában, ezzel elvesztette idénybeli veretlenségét.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. forduló, B csoport:
Győri Audi ETO KC-Odense HB (dán) 28-35 (16-18)
lövések
/gólok: 50/28, illetve 50/35
gólok hétméteresből: 5/5, illetve 2/2
kiállítások: 4, illetve 10 perc

Per Johansson vezetőedző együttese négy győzelemmel és egy döntetlennel kezdte a csoportkört, éllovasként fogadta dán riválisát, amely odahaza mindhárom találkozóját megnyerte, idegenben viszont eddig mindkét meccsét elvesztette. A két csapat tizenegyedik alkalommal találkozott egymással a sorozatban, s a kisalföldi klub összegzése alapján az előző tízből kilencszer a Győr győzött egy döntetlen mellett.

Kari Brattset Dale (b) a Gyõr és Mie Hojlund (k), az Odense HB játékosa a nõi kézilabda Bajnokok Ligája B.csoport 6. fordulójában játszott Gyõri Audi ETO KC - Odense HB mérkõzésen a gyõri Audi Arénában 2024.október 19-én. MTI/Krizsán CsabaKari Brattset Dale (b) a Gyõr és Mie Hojlund (k), az Odense HB játékosa a nõi kézilabda Bajnokok Ligája B.csoport 6. fordulójában játszott Gyõri Audi ETO KC - Odense HB mérkõzésen a gyõri Audi Arénában 2024.október 19-én. MTI/Krizsán Csaba

Ezúttal betegség és kisebb sérülések nyomán szűkebb keret miatt volt rövidebb a hazai kispad, a találkozó korai szakaszában rendre két góllal vezettek a befejezésekben pontosabb vendégek, akiknél időnként három, irányító poszton is bevethető játékos is volt egyszerre a pályán. Tíz perc után tudott egyenlíteni a házigazda (7-7), a vezetést azonban ekkor még nem tudta átvenni. Sandra Toft védéseinek köszönhetően viszont rendre csak egy találat volt az Odense előnye, sőt, 12-11-nél először már győri előnyt mutatott az eredményjelző. Innen a játékrész hajrájáig a kisalföldi alakulat állt jobban, a szünet előtt azonban 17-16-ra újfent az Odense vezetett, a szünetben pedig két találat volt a dán együttes előnye.

A második félidő két dán góllal kezdődött (16-20), hat perc elteltével pedig az addigi legnagyobb különbség alakult ki (18-25). A sokszor pontatlanul játszó, zavartnak tűnő győriek sem támadásban, sem védekezésben nem tudtak a tőlük megszokott színvonalon teljesíteni, a találkozó kétharmadánál már 27-19-re vezetett az északi rivális. A dudaszóig 14 perc volt hátra, mikor 30-20-nál kialakult a tízgólos különbség, innen pedig már nem volt visszaút a Győr számára, amely ezt megelőzően május 4-én a Viperstől kapott ki, ugyancsak hazai pályán.

A győri Dione Housheer kilenc góljával lett a mérkőzés legeredményesebbje, a riválisnál Helena Elver Hagesö hét, Andrea Aagot Hansen és Thale Rushfeldt Deila egyformán hat találattal vette ki a részét a sikerből. Toft 11, a túloldalon Althea Rebecca Reinhardt 15 lövést védett.

korábban, A csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria – Krim Mercator Ljubljana (szlovén) 28-26 (16-14)

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.