Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C

"Nincs idő a sebeinket nyalogatni"

2010. augusztus 21. 10:02
A Veszprém FC labdarúgójának első naplóbejegyzése a Honvéd elleni bajnoki nyitányról, s a gólzáporos kupameccsről.

Örömmel fogadtam el a vehir.hu felkérését, hiszen a blog írása számomra egy merőben új kihívás, s remek dolognak tartom, hogy rendszeresen leírhatom, hogy mi történik a csapatommal.


Leitold Tamás

A Honvéd elleni meccsel kezdeném írásomat. A felkészülés vége felé haladva mindenki izgatottan várta már a bajnoki nyitányt. Tudtuk, hogy műfövőn lesz a mérkőzés, ezért egész héten a Vasas-pályán gyakoroltunk. A pálya borítása mellett az időjárással, a nagy hőséggel is meg kellett küzdenünk, de ehhez már a "alapozás" során hozzászoktunk és nem is jelentett problémát.

Több fiatal játékosunk ezen a mérkőzésen debütált az NB II-es mezőnyben. Mindenkiben nagy volt a drukk a bizonyítási vágy, és semmiféleképp sem feltartott kezekkel mentünk ki a pályára. Pontért, pontokért utaztunk a fővárosba. A mérkőzés során hamar felvettük az iramot és mezőnyfölényben játszottunk, gólhelyzetünk is adódott, de sajnos egy szerencsétlen góllal mégis az ellenfél jutott előnyhöz.

A második félidőben is mi játszottunk mezőnyfölényben, az ellenfél alig-alig jött el a kapunkig. Hajtottunk, küzdöttünk, bíztattuk egymást, mentünk előre, hogy sikerüljön egyenlíteni. Ennek meg is lett az eredménye: egy szöglet után gólt szereztünk, de sajnos a bíró lest jelzett. Sajnos azonban teljes mértékben kijelenthető, hogy tévesen. A mérkőzést így sajnos elvesztettük. A lefújás után szomorúak voltunk, mert úgy éreztük, hogy egy pontra rászolgáltunk volna, viszont emelt fővel távozhattunk, mert a csapat mindent megtett a pontszerzésért. Reméljük, legközelebb nagyobb szerencsével járunk.

Vasárnapra pihenőnapot kaptunk, hétfőn délután találkozott a csapat. Elemeztük a mérkőzést, megbeszéltük a hibáinkat és hogy miben kell javulni. Nincs idő a sebeinket nyalogatni, mivel a héten két mérkőzés is vár a csapatra. Ezzel a Honvéd elleni nyitányt lezártuk. Az edzés már jó hangulatban telt mindenki a hétközi feladatokra koncentrált.

Szerdán Magyar Kupa meccsre látogattunk Zalaegerszegre a ZTE II. csapatához. A találkozót a városi stadionban játszottuk, amely mindenkire jó benyomást tett. A jó pálya, s atmoszféra pozitívan hatott mindkét együttesre. Jó iramú, izgalmas, fordulatos mérkőzést játszottunk, ahol mindkét csapat a támadásra helyezte a nagyobb hangsúlyt.

A fordulatos 120 percet követően a tizenegyesek döntötték el a továbbjutás sorsát. Itt kell megjegyeznem, hogy sokunk most játszott életében először hosszabbításos mérkőzést, amely végül is rendkívül sok tanulsággal, tapasztalattal járt, de persze el is fáradtunk. Egy labdarúgó életében a nem sokszor kerül sor büntetőpárbajra, de ez által rendkívül sok élményekkel lettünk gazdagabbak! Eljátszhattunk a gondolattal, hogy a nemrég befejeződött vb-n milyen is lehetett tizenegyest lőni a hosszabbítás után. Pedig a tét itt jóval kisebb volt, mint az imént említett példámban, de a gondolattal el lehetett játszani. Végül is jobbnak bizonyultunk az ellenfélnél, s így sikerült a továbbjutás.

Élményekben teli mérkőzés után jó hangulatban utaztunk haza, amely mérkőzés vissza adhatta a hitünket, önbizalmunkat, mert ezen tényezőkre a hétvégi bajnokin nagyon is szükségünk lesz. Csütörtökön regeneráció volt a programban. A szombati első mérkőzés előtt még egy edzésünk lesz pénteken, amelyen felkészülünk a másnapi feladatokra. Szeretnénk szépen bemutatkozni a másodosztályban hazai közönségünk előtt, s örömet szerezni a kilátogatóknak és persze magunknak is bizonyítani!

Leitold Tamás

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.