Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Sima vereség az Üllői úton

2010. október 7. 8:16
Leitold Tamás beszámolója a Ferencváros II elleni idegenbeli találkozóról, valamint egy fontos csapat körüli változásról.

Sajnos bekövetkezett az, amire számítottunk. Mivel a Ferencváros első csapata pénteken este játszott, rengeteg visszajátszóra számítottunk szombatra. Mondhatjuk be is következett, mert hat játékos volt kezdő ellenünk, aki a minden napjait a zöld-fehérek első keretében tölti. Az Üllői úti stadionban játszottuk a mérkőzést, a Fradi volt az ellenfél, szóval motiválni senkit sem kellett. Bizonyítani akartunk, s meg akartuk mutatni, hogy a kis csapatunk mire is képes. A múlthéten szerződtetett pályaedző ült a kispadunkon, aki kiütően ismerte a Fradi játékstílusát, s a mérkőzés kezdete előtt nagyon sok információt közölt is velünk.


Leitold Tamás

Azonban a mérkőzésen – főleg az első félidő elején – nem tudtunk mit kezdeni a fővárosiak támadóival. Főleg a támadósorban játszottak azok a játékosok, akik az első kerethez tartoznak és Prukner László vezényli nekik az edzéseket. Középpályán és hátul a párharcainkat sorra elveszítettük, rendkívül sok szabálytalanságot követtünk el a tizenhatosunk előtt, amiből rendkívül sok helyzete adódott a kis Fradinak. Egy ilyen oldal szabadrúgásból kaptuk az első gólt. Azonban ezután is az ellenfél birtokolta a labdát, ők vezették a sorra a helyzeteket, nekünk pedig hol az utolsó pillanatban sikerült mentenünk, vagy a kapusunk védett bravúrral, sőt volt hogy a gólvonalról mentettünk. Aztán az első félidő második felében kissé kijöttünk a szorításból már eljutottunk az ellenfél kapujáig, sőt gólt is szerezhettünk volna, ha jobban koncentrálunk a befejezésre.

Szünetben a pálya edzőnk próbálta felhívni a figyelmet a hibáinkra és bízunk benne, hogy sikerül hátul stabilan védekeznünk, elöl valahogy gólt szerezni. Sajnos azonban fordítva sült el a történet. A második félidő második percében az ellenfél tizenhatosánál labdát vesztettünk, a kontrából pedig gólt kaptunk. E játékrész pozitívuma volt, hogy sokkal többet birtokoltuk a labdát, mint a szünet előtt, többször jutottunk el a kapuig, viszont a védekezésünket nem sikerült maradéktalanul megoldani. A Fradi gyors szélső középpályásaival, illetve csatáraival szinte egész mérkőzésen nem tudtunk mit kezdeni. A párharcainkat rendre elveszítettük, így az ellenfél sorra tudta kidolgozni a veszélyesnél veszélyesebb helyzeteit. A mérkőzés vége előtt megkaptuk a kegyelemdöfést jelentő harmadik gólunk, majd a mérkőzés legvégén egy szép támadás végén sikerült szépítenünk. Viszont a pontok sorsán semmit nem változtatott.

A hétvégén újabb NB I-es csapat tartalék együttesét fogadjuk. Ismételten nem tudhatjuk, hány visszajátszó fog jönni, de mivel hétvégén a válogatott mérkőzése miatt nincs forduló az első osztályban, biztosra vesszük, hogy nagyon erős játékos kerettel fog hozzánk látogatni a Videoton.

A hét elején főleg a pályaedzőnk irányította a csapat foglalkozásait, amiben rengeteg koordinációs, technikai, illetve taktikai gyakorlatokat végeztünk. Azt mondhatjuk, ezek a tréningek egy út elejét jelenthetik, mert azt látnunk kell, hogy ebben a bajnokságban fejlődnünk kell technikailag, taktikailag pedig még tanulnunk kell sokat, hogy a nagyobb csapatok ellen legyen esélyünk a pontszerzésre. A most elkezdett gyakorlások azonban nem mennek napról napra. Bizonyos idő kell, amire minden játékos, csapatrész megérti és a mérkőzéseken alkalmazni is tudja a megtanultakat. Azonban a csapat nap, mint nap azért dolgozik, hogy ezek a hiányosságok a két edző segítségével eltűnjenek, a bajnokság végén pedig elérjük a céljainkat. Reméljük, hogy sok munkával ez elérhető lesz, és ha hétvégén nem is, de egy vagy két hét múlva már látható lesz a munka eredménye, s a csapat is eredményesebb lesz.

Azt azonban most szem előtt kell tartanunk,hogy a következő két fordulóban rendkívül nehéz dolgunk lesz. Mint már említettem, először a Videoton gárdáját fogadjuk, akik holtversenyben vezetik a tabellát, majd pedig a bajnokaspiráns Gyirmóthoz látogatunk. Azonban egy biztos, egyik ellenfél ellen sem fogunk feltartott kézzel kimenni a pályára. Küzdeni fogunk, s nem fogjuk feladni a csatát egyetlen másodpercig sem. Mert a szurkolóinknak, önmagunknak, edzőinknek bizonyítani szeretnénk és örömet szerezni!

Leitold Tamás

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.