Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Előre, a BKV ellen is

2010. október 21. 9:25
Leitold Tamás, a Veszprém FC védője blogjában a Gyirmót elleni vereséget boncolgatja, s kitér a hétvégi BKV Előre elleni bajnokira is.

Az előző fordulóban a bajnokaspiráns Gyirmót csapatához látogattunk. Az elmúlt héten minden edzésen az ellenfél játékából készültünk, főleg a védekezésre helyezve a hangsúlyt. Mivel nyáron játszottunk edzőmeccset velük, elég jól ismertük a játékukat, és a játékosokról is voltak információink.


Leitold Tamás

A mérkőzésen a védekezésre koncentráltuk, ezért gyors kontratámadásokkal próbáltunk eljutni az ellenfél kapujáig. A kilencven perc alatt nagy nyomás alatt volt a védelmünk. Voltak a mérkőzésen periódusok, amikor az ellenfél a kapunkhoz szögezett, és nem egyszer mentettünk a kapunk torkából, vagy a gólvonalról. A küzdeni akarással, a mentalítással nem volt gond, a taktikai fegyelmet betartottuk, amit az edzőink kértek tőlünk, azokat maximálisan végrehajtották a csapatrészek. Kontrákat is tudtunk vezetni, igaz nem sokat, de azt mondhatjuk, hogy a lehetőségeink ez által megvoltak a gólszerzésre.

Egy valami hiányzott csak: az utolsó passz pontossága, amit rendre elhibáztunk. A mérkőzés folyamán egyedül az ellenfél pontrúgásaival nem tudtunk megküzdeni, főleg a sarokrúgásaik voltak életveszélyesek. Sajnos egy ilyen helyzetből kaptuk meg az első gólt, és ami még nagyobb hiba, a további két gólt is pontrúgásból sikerült beszedtünk. Mondom ezt annak tükrében, hogy a Gyirmót játékában végig benne volt a gól, mi viszont hősiesen védtük a „várunkat”, de sajnos a három pontrúgás a vesztünket okozta. A vereséggel a csapat a tabellán még hátrébb süllyedt.

Hétfőn hosszasan beszélgettünk a mérkőzésről, s az ellőttünk lévő mérkőzésekről. Hétvégén nagyon fontos mérkőzés vár ránk, mivel a BKV Előre csapatát látjuk vendégül. Hatpontos mérkőzésről is beszélhetünk, mert a pesti csapatnak négy egységgel van többje, mint a mi gárdánknak, ezért létfontosságú a győzelem, mert akkor meg tudjuk közelíteni őket egy pontra.

A másik nagyon fontos tényező, hogy az előttünk lévők pedig egymás ellen játszanak, ezért kedvező eredmények esetén pontszámban tudunk hozni a riválisainkon. Ezért a héten ennek szellemében készülünk. A saját játékunkat akarjuk játszani, reméljük olyan hatékonyak leszünk elöl és hátul is, mint például a Kozármisleny elleni meccsen voltunk. Azt bizton állíthatom, hogy a csapat átérezte a mérkőzés fontosságát. Hajtani, küzdeni fogunk a három pontért és reméljük eredményesek, leszünk. Sokat számít a hazai pálya, éppen ezért reméljük, minél többen kilátogatnak a stadionban és buzdítani fognak minket. Mi pedig mindent meg fogunk tenni a győzelemért, hogy emlékezetessé tudjuk tenni a kilátogatóknak és magunknak is a szombat délutánt.

Leitold Tamás

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.