Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

"Nem adjuk fel a kiesés elleni harcot"

2010. november 25. 8:04
A veszprémi focicsapat hátvédje, Leitold Tamás blogjában az idényzáró bajnokit elemzi, s előretekint a tavaszi folytatásra.

Lejátszottuk az őszi szezon utolsó mérkőzését, amelyen sajnos nem sikerült pontokat szereznünk. Egy jobb képességekből álló együttest fogadtunk, akik ellen tudtuk, hogy csak úgy lesz esélyünk, ha mindenki átlagon felüli teljesítményt nyújt. Hiába készültünk az elmúlt héten, sajnos a mérkőzés elején már megpecsételődött a sorsunk. A 2. percben egy védelmi hibából már a Pécsnél volt az előny, amelyet a 6. minutumban már meg is dupláztak. Nagyon rosszul kezdtünk, ezáltal szinte el is dőlt pár perc leforgása után a meccs. Próbáltunk újítani, azonban az első félidőben nagyon gyengén és tompán fociztunk. Ezt látva és átélve, be kell vallanunk magunknak, hogy a Pécs csapata ekkor más dimenzióban focizott.


Leitold Tamás

A második játékrészben azonban már egy más Veszprém futott ki a pályára. Mondhatjuk azt is, hogy az első fordítottja volt a második. Mi voltunk a kezdeményezők, mi birtokoltuk többet a labdát, s nekünk sikerült helyzeteket kialakítanunk. Ám sajnos a hálóba találni nem sikerült.

Felvetődik a kérdés, miért nem tudtunk így játszani már az első félidőben is. A mérkőzés után a csapattal hosszasan beszélgettünk a mögöttünk hagyott szezonról. A célunkat nem sikerült elérnünk, ugyanis kieső helyen telelünk, de ez még nem jelenti azt, hogy ki is esünk tavasszal. Félidőben vagyunk, most még senki sem esik ki, viszont egy jó tavasszal minden sikerülhet. Jó felkészüléssel és jó tavaszi rajttal minden lehetséges. Most már van némi rutinunk ebben az osztályban, s ezt a tavaszi fordulókon ki kell használnunk. Olyan elemi egyéni, illetve taktikai hibákat, amiket az ősz folyamán elkövettünk, tavasszal már nem szabad.

Abban biztos lehet mindenki, a kiesés elleni harcot egy pillanatig sem fogjuk feladni. Harcolni fogunk az utolsó fordulóig, hiszen szeretnénk kiharcolni a bent maradást. Ha olyan játékot tudunk produkálni, mint a Pécs ellen a második félidőben, akkor nem lehet probléma a másodosztályban való szereplésünk. Ezért fogunk dolgozni télen és már most is, mert ugyan a bajnokságnak vége van, de egészen december 18-ig heti három gyakorlással továbbra is edzésben maradunk.

Leitold Tamás

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.