Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
16°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
16°C

Javában zajlik a VFC felkészülése

2011. január 28. 13:26
Leitold Tamás blogja a Veszprém FC szerepléséről a hétvégi teremtornán és a Siófok elleni felkészülési meccsről.

A hétvégi kétnapos teremtornával kezdem az írásomat. Első nap zajlottak a csoportmérkőzések, másnap pedig a helyosztó mérkőzések. Csoportunkban a tavalyi év nagy riválisa, a Lipót szerepelt, illetve a Koroncó és Győrszemere együttese. A koroncóiakkal mérkőztünk meg először, ahol sok helyzetet kialakítva már a meccs közepe felé sikerült eldönteni a javunkra a mérkőzést.


Leitold Tamás

A következő ellenfél a Győrszemere volt, melynek soraiban több NB I-es rutinnal rendelkező játékos szerepelt. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, de mindenféleképpen győzni akartunk. Sajnos azonban ez nem úgy jött össze számunkra, ahogy szerettük volna. A mérkőzés nagy részében futottunk az eredmény után, s a vége előtt négy perccel sikerült is egyenlítenünk. Azonban két minutummal később az ellenfél visszavette a vezetést, s szerezte meg a győzelmet. Pedig a lehetőségeink megvoltak a mérkőzés során, és ha kis szerencsénk van, akár gólokkal is nyerhettünk volna. Mondom ezt annak tükrében, hogy a találkozón négyszer is sikerült eltalálnunk a kapufát. Ám ez az eredményen semmit sem változtat, s ezzel a verességgel sajnos messze kerültünk a csoportgyőzelemtől.

A harmadik mérkőzésünk a Lipót gárdája ellen volt. Úgy gondolom, hogy szoros mérkőzésen megérdemelten szereztük meg a győzelmet. Több helyzetet alakítottunk ki, bár ezek nagy részét sikerült elpuskáznunk, egy góllal sikerült nyernünk. A csoportban így a második helyen végeztünk, s a felsőházba jutottunk, de pontot nem vittünk magunkkal.

Vasárnap újabb három mérkőzés várt ránk. Az első mérkőzésünk a Győri ETO ellen volt, ahol izgalmas mérkőzésen a sikerült győznünk. A második összecsapásunkat a Csorna gárdája ellen vívtuk. Nagy volt a tét, hiszen ha sikerült volna nyernünk, kis szerencsével akár a döntőben is játszhattunk volna. Sajnos egyetlen találattal kikaptunk, így a végső győzelemre való esélyünk is elszállt. Így kerültünk szembe a Sopronnal. Az ötödik helyért ment a küzdelem, amelyen sikerült fölényes sikert aratnunk. Már a 6. percben néggyel vezettünk, amelyet a mérkőzés végéig tudtunk növelni is. Az ötödik helyet így megszereztük, s még sikerült elhoznunk egy különdíjat is, amely a legjobb kapusnak járó díj volt. Varga Tamás érdemelte ki az elismerést, mondhatni teljesen megérdemelten!

Hétfőre a csapat pihenőnapot kapott és csak kedden délután találkoztunk újra. Szerdán viszont már újra mérkőzésen bizonyíthattuk a Mesternek a Siófok ellen. A mérkőzés folyamán mindkét gárdán lehetett érezni, hogy az alapozás közepén tart. Azonban úgy gondolom, az irammal nem volt gond. Bár főleg a tópartiak birtokolták többet a labdát, egy-két helyzetet leszámítva inkább csak mezőnyben folyt a játék. A második félidőben többet is cseréltünk, bár volt, aki a végig pályán maradt illetve volt olyan, aki hatvan percet kapott. A második félidőben is főleg a mezőnyben folyt a küzdelem, azonban ekkor már sokkal többet hibáztunk. Sajnos ezek a hibák már a gólok tekintetében is megmutatkoztak. A Siófok rövid időn belül háromszor is betaláltak, miközben nekünk csak egy gólt sikerült rúgnunk. Szerettünk volna szorosabb eredményt elérni, most azonban csak ennyire voltunk jók.

Szombaton saját szurkolóink előtt bizonyíthatunk, hiszen délelőtt 11 órakor összecsapunk a Halival. Addig viszont még több edzésen kell részt vennünk, megizzadnunk és erőt gyűjteni a tavaszi fordulókra.

Leitold Tamás

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.