2020. december 1.
//
Elza névnap

USA16

MOSTANTÓL TRUMP AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK ELNÖKE
MOSTANTÓL TRUMP AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK ELNÖKE
Beiktatták hivatalába Donald Trumpot, az Amerikai Egyesült Államok 45. elnökét pénteken Washingtonban.
Elköszönt Barack Obama
Elköszönt Barack Obama
Barack Obama megtartotta utolsó elnöki beszédét Chicagóban.
Trump – Meddig mehet el a sötét ló?
Trump – Meddig mehet el a sötét ló?
Senki nem vette komolyan, hamarosan a világ vezető hatalmának első embere lesz. Az amerikai győztes, akire kevesebben szavaztak, mint ellenfelére, mégis utcahosszal nyerte a választásokat. Dr. Czeglédi Sándor, a Pannon Egyetem Angol-Amerikai Intézetének docense adott iránytűt a témában.
Aláírásgyűjtéssel térítenék el az elektorokat
Interneten és közösségi oldalon közzétett petícióban kérik az amerikai elektorokat, hogy a választási eredményektől függetlenül Hillary Clintont, a Demokrata Párt jelöltjét válasszák meg elnöknek.
Obama gördülékeny hatalomátadást ígér
Barack Obama amerikai elnök szerdán bejelentette, hogy máris "eligazított egy csapatot: dolgozzon keményen a sikeres hatalomváltáson" Donald Trump megválasztott republikánus párti elnökkel.
Orbán: a világ visszatért a valóság talajára
A valóság talajára való visszatérésként értékelte az amerikai elnökválasztás eredményét Orbán Viktor miniszterelnök szerdán.
Clinton sok sikert kívánt Trumpnak
Nyilvánosan elismerte az amerikai elnökválasztáson elszenvedett vereségét szerdán Hillary Clinton, az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltje.
A brüsszeli vezetők gratuláltak Donald Trump győzelméhez
Az Európai Unió főbb intézményeinek vezetői is gratuláltak szerda reggel Donald Trumpnak az amerikai elnökválasztáson aratott győzelméhez, bár az uniós vezetők egyike megjegyezte: az elnökválasztás eredménye várhatóan megnehezíti az Európai Unió és az Egyesült Államok együttműködését.
1 2 3