2019. július 21., vasárnap
Dániel névnap

Műszaki kémiáról folyik konferenciasorozat a Pannon Egyetemen

Három napos konferenciasorozatot tartanak a héten a veszprémi egyetemen.

A Műszaki Kémiai Napok közel 50 éves múltra visszatekintő, évente megrendezésre kerülő konferenciasorozat, amelynek idei rendezvényére 2019. április 16-18. között kerül sor Veszprémben.

A konferencia témakörei a vegyészmérnöki és biomérnöki tudományok hagyományos területein kívül felölelik a funkcionális nano- és mikroszerkezetű anyagok kutatását, a bioanalitikát és a bionanotechnológiát is.

- Az immár 48. alkalommal megrendezett esemény jól példázza, miként tud megújulni egy tudományág, és miként ad választ napjaink mindennapi kérdéseire úgy, hogy közben megőrzi értékeit- mondta a kedd délelőtt kezdődő konferencia megnyitóján Abonyi János, a Pannon Egyetem egyetemi tanára. - A műszaki kémia folyamatosan választ tud adni a társadalom és a technológia kihívásaira, hisz eszköztára tartalmazza a nanotechnológiát és termelésmenedzsmentet.

Vonderviszt Ferenc, egyetemi tanár köszöntőjében a konferenciáról úgy fogalmazott: a közel fél évszázada megrendezett esemény a Pannon Egyetem tradíciója, mely megmutatja, az egyetem mennyire elkötelezett a kutatás-fejlesztés és az innováció iránt. Megjegyezte, az egyetem az utóbbi években kiválóan szerepel a kutatási rangsorokban, mely a PE méretéhez viszonyítva figyelemreméltó eredmény.

Vonderviszt ferencVonderviszt ferenc