2019. október 20. // Vendel névnap

Hosszabbítottak a sikeredzővel

A NB I-ben és a Magyar Kupában is kiváló idényt futó 1. Futsal Club Veszprém három évvel meghosszabbította Madarász János vezetőedző szerződését.

Nem túlzás azt állítani, hogy minden előzetes várakozást felülmúl a megyeszékhely élvonalbeli futsalcsapata, amely a harmadik helyen zárta a bajnokság alapszakaszát, a Magyar Kupában pedig az elődöntőig menetelt. A sikerekben elvitathatatlan szerepe van Madarász János edzőnek, aki profizmusával, szakmai felkészültségével és hihetetlenül pozitív személyiségével szárnyakat adott a társaságnak. A magyar válogatottsági rekorder irányításával igazi sikertörténet a gárda 2013/14-es idénye, amely a következő három esztendőben tovább íródhat.

– Mindkét fél maximálisan elégedett a másikkal, így nagyon könnyen mentek a tárgyalások, melyek végén 2017 nyaráig szóló szerződést írtunk alá – tájékoztatta a veszprémi sportportált Rajki Tamás. – Csak pozitívumokat mondhatunk Madarász Jánosról, aki rögtön az első veszprémi évében letette a névjegyét és azonnal bebizonyította, hogy mind erkölcsileg, mind szakmailag ő a megfelelő ember a céljainkhoz. Ő a legnagyobb igazolásunk – hangsúlyozta.

Rajki TamásRajki Tamás

A klub ügyvezető elnöke elmondta: a kiváló eredményekre való tekintettel számítottak arra, hogy a szakember felkelti más csapatok érdeklődését is. A most megkötött kontraktus egyúttal a külvilág felé is jelzés, hogy hosszútávon számítanak az edző munkájára.

– Elkezdődött egy nagyon magas szintű szakmai munka, melynek köszönhetően nagyon sikeres idényt futunk. Bármi is történjen annak hátralévő részében, elmondható, hogy taktikailag és mentálisan is óriásit léptünk előre. Az eredményeinkkel nagyon magasra tettük a mércét, mi azonban továbbra is hosszú távú célokban gondolkodunk, tehát a sikerek ellenére sem fogalmaztunk meg irreális elvárásokat vezetőedzőnk felé – húzta alá a klubvezető, aki arról is beszélt, hogy szeretnének olyan alapokat lerakni, amely sportág jövőjét biztosítja. Ezért „Madi” jövőre a nagycsapat mellett bekapcsolódik az utánpótlásképzésbe is.

– Nagyon megtisztelő, hogy ilyen távon gondolkodik a személyemben a vezetőség. Kiváló munkakapcsolatban állok velük, illetve a játékosokkal is, s nagyon büszke vagyok rá, hogy ők is ezt gondolták. Megkérdezték tőlem, hogy mit szólnék, ha hosszabb távú szerződést tennének elém, én pedig gondolkodás nélkül aláírtam. Nagyon büszke vagyok erre és nagyon köszönöm nekik a bizalmat – reagált Madarász János, aki érdeklődésünkre elismerte, valóban hallott érdeklődőkről, de konkrét tárgyalásokig nem jutottak el.

Madarász JánosMadarász János

– Biztosítottam a vezetőimet, hogy eszem ágában sincs elmenni. Olyan dolgokat kaptam ugyanis tőlük emberileg, amelyeket nem tudtam volna itt hagyni, s nem lettem volna képes kijátszani őket. Hatalmas dolgokat szeretnénk együtt véghezvinni. Nem titkolom: idővel ennél is hosszabb terminusban gondolkodom, noha, tudom, hogy semmi sem tart örökké. De ha ez megvalósul, kinevelhetünk olyan játékosokat az utánpótlásunkból, akiket fel tudunk hozni a csapathoz. Ennek örülnék a legjobban, mert ez minősítené a leginkább a munkánkat – emelte ki a tréner, majd hozzátette: nem beleszólni fog az utánpótlás-neveléssel jelenleg is foglalkozó Finta Péter és Németh Gábor munkájába, hanem konzultálni szeretne velük, illetve segítené őket meglátásaival. 

Férfi futsal NB I alapszakasz, 2019/2020
M GY D V LG KG GK P
1 HALADÁS 7 5 1 1 32 15 17 16
2 BERETTYÓÚJFALU 6 5 1 0 29 18 11 16
3 NYÍRGYULAJ 6 4 1 1 17 11 6 13
4 DEAC 7 4 1 2 21 20 1 13
5 FTC 7 3 1 3 25 24 1 10
6 DUNAFERR 7 3 1 3 26 26 0 10
7 ARAMIS 7 3 0 4 14 21 -7 9
8 KECSKEMÉT 7 1 1 5 11 26 -15 4
9 1. FC VESZPRÉM 7 1 0 6 13 19 -6 3
10 CSÖMÖR 7 1 1 5 14 22 -8 3
Utolsó módosítás: 2019. október 12. 9:44
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
Futsal Férfi futsal NB I alapszakasz, 2019/2020 7. 2019. október 11. 18:30 Veszprém, Március 15. úti sportcsarnok 1. FC Veszprém Dunaferr 6-4
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

További cikkek

Futsal vb-selejtező: a továbbjutás a magyar válogatott célja
Futsal vb-selejtező: a továbbjutás a magyar válogatott célja
Turzó József szövetségi kapitány szerint a továbbjutás a célja a magyar futsalválogatottnak a jövő héten, az olaszországi világbajnoki selejtezőtornán.
Szolgált és védett – a szó szoros értelmében
Szolgált és védett – a szó szoros értelmében
A Veszprémi Rendőrkapitányság kiemelt főnyomozójának, Schmidmajer Árpádnak kétségkívül sokat köszönhet az 1. Futsal Club Veszprém. Ugyanis az alezredes hét éven át hűen szolgálta az egyesületet kapusedzőként. A kétszeres kupaezüstérmes, bajnoki bronzérmes portással közösen elevenítettük fel a múlt emlékeit.
Megtört a jég! A Veszprém legyőzte a Dunaferrt!
Megtört a jég! A Veszprém legyőzte a Dunaferrt!
A kiváló teljesítménnyel előrukkoló és mentálisan is erős veszprémiek színvonalas, gólgazdag meccsen verték a jó erőkből álló dunaújvárosiakat a futsal NB I péntek esti összecsapásán.
Bárki ellen képesek vagyunk a jó eredményre – Frank
Bárki ellen képesek vagyunk a jó eredményre – Frank
A veszprémi futsalcsapat vezetőedzője, Frank Tamás az idény egyik legnehezebb meccsére számít a Dunaferr elleni pénteki (18.30) hazai bajnokin.
Kevés hiányzott a bravúrhoz
Kevés hiányzott a bravúrhoz
Biztató játékkal rukkolt elő, de egyetlen góllal alulmaradt a címvédő és éllovas Berettyóújfalu vendégeként a Veszprém a futsal NB I pénteki meccsén.
2019. október 20. // Vendel névnap