2019. október 17. // Hedvig névnap

Tatai a címeres mezért hajt

Az NB I-es veszprémi futsalcsapat gólvágója, Tatai József már tárgyal klubjával a hosszabbításról.

Kiváló időszakot tudhat maga mögött az 1. Futsal Club Veszprém, amely az NB I alapszakaszában elcsípte a dobogó legalsó fokát, a Magyar Kupa elődöntőjében pedig csak a profi ETO-val szemben maradt alul.

Tatai JózsefTatai József

Tatai József a vehirsport.hu portálnak elmondta, Madarász János érkezésével egy más, profibb szemlélet kiépítése valósult meg a klubnál.
– Vezetőedzőnk ismeri a sportág minden csínját-bínját és szeretné nekünk átadni tudását, ami egyre jobban „ragad ránk” – foglalta össze a tréner érkezésével bekövetkezett változásokat.

A napokban hosszabbító mesteréről azt is elárulta, nemcsak a profi szakembert ismerte meg benne, hanem egy rendkívül jó embert is, amely nagyban megkönnyíti a közös munkát.

A bakonyiak „gólgyárosa” kiemelte a csapategység fontosságát. Mint mondta, együttesük rendkívül jól összekovácsolódott, s szemben az előző szezonnal, idén megvoltak azok a győzelmek, amelyek átlendítették őket a holtpontokon, így az önbizalmuk is folyamatosan nőtt. – Mi is elhittük, hogy lehet sikerünk – fogalmazott a támadó, aki szerint a gárda ereje a már említett tényezők mellett abban is rejlik, hogy a játékosok döntő többsége korábban már játszott együtt, így kiválóan ismerik egymást.

Úgy véli, az alakulat további fejlődésének záloga az előttük álló munka elvégzése. Önkritikusan megjegyezte, csak most kezdték el „játszani” a futsalt, az újabb figurák, taktikai elemek begyakorlása után lehet a következő szintre lépni.

Tatai jelenleg harmincegy góljával a második helyen áll a góllövőlistán. Természetesen nagyon boldog lenne, ha sikerülne begyűjteni a szezon végén a gólkirálynak járó egyéni elismerést, de számára az együttes sikere ennél sokkal fontosabb.

A rájátszásban a dobogós pozíció megtartásának is örülne a kék-fehérek hetese, aki érdeklődésünkre kijelentette, idővel szeretne bekopogtatni a válogatott kapuján.
– Lehet, hogy ennek még nincs itt az ideje, s még nem tartok ott, ahol a válogatott játékosok. De az a célom, s azért dolgozom, hogy elérjem azt a szintet – tette hozzá szerényen.

A hétvégi Magyar Kupa négyes döntő tapasztalatairól némi hiányérzettel számolt be.
– Hatan voltunk, ha aznap lett volna még két-három „standard” játékosunk, akkor meg tudtuk volna fogni az ETO-t. Ezt bizonyítja, hogy az utolsó nyolc percben csak a labdatartásra koncentráltak a kisalföldiek, akik ekkor már nem is akartak támadni – emlékeztetett.

A jövőjét firtató kérdésünkre a szurkolók számára megnyugtató választ adott, nevezetesen, hogy tárgyalnak a veszprémi klubbal a hosszabbításról. Ebben az ausztriai nagypályás játéka sem gátolja, hiszen az időszakosan előforduló kisebb nehézségek mellett hatékonyan össze tudja hangolni elfoglaltságait.

A pénteki jótékonysági gáláról nagy lelkesedéssel beszélt. – Nagyon várjuk már a mérkőzést. Külön nem készülünk a kézisek ellen, ez most az örömfoci ideje lesz. Szívesen állunk egy ilyen szép kezdeményezés mellé, s reméljük, hogy telt ház előtt játszhatunk a Március 15. utcai csarnokban.

Férfi futsal NB I alapszakasz, 2019/2020
M GY D V LG KG GK P
1 HALADÁS 7 5 1 1 32 15 17 16
2 BERETTYÓÚJFALU 6 5 1 0 29 18 11 16
3 NYÍRGYULAJ 6 4 1 1 17 11 6 13
4 DEAC 7 4 1 2 21 20 1 13
5 FTC 7 3 1 3 25 24 1 10
6 DUNAFERR 7 3 1 3 26 26 0 10
7 ARAMIS 7 3 0 4 14 21 -7 9
8 KECSKEMÉT 7 1 1 5 11 26 -15 4
9 1. FC VESZPRÉM 7 1 0 6 13 19 -6 3
10 CSÖMÖR 7 1 1 5 14 22 -8 3
Utolsó módosítás: 2019. október 12. 9:44
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
Futsal Férfi futsal NB I alapszakasz, 2019/2020 7. 2019. október 11. 18:30 Veszprém, Március 15. úti sportcsarnok 1. FC Veszprém Dunaferr 6-4
Zatkalik Dániel
Melczer Zsolt

További cikkek

Szolgált és védett – a szó szoros értelmében
Szolgált és védett – a szó szoros értelmében
A Veszprémi Rendőrkapitányság kiemelt főnyomozójának, Schmidmajer Árpádnak kétségkívül sokat köszönhet az 1. Futsal Club Veszprém. Ugyanis az alezredes hét éven át hűen szolgálta az egyesületet kapusedzőként. A kétszeres kupaezüstérmes, bajnoki bronzérmes portással közösen elevenítettük fel a múlt emlékeit.
Megtört a jég! A Veszprém legyőzte a Dunaferrt!
Megtört a jég! A Veszprém legyőzte a Dunaferrt!
A kiváló teljesítménnyel előrukkoló és mentálisan is erős veszprémiek színvonalas, gólgazdag meccsen verték a jó erőkből álló dunaújvárosiakat a futsal NB I péntek esti összecsapásán.
Bárki ellen képesek vagyunk a jó eredményre – Frank
Bárki ellen képesek vagyunk a jó eredményre – Frank
A veszprémi futsalcsapat vezetőedzője, Frank Tamás az idény egyik legnehezebb meccsére számít a Dunaferr elleni pénteki (18.30) hazai bajnokin.
Kevés hiányzott a bravúrhoz
Kevés hiányzott a bravúrhoz
Biztató játékkal rukkolt elő, de egyetlen góllal alulmaradt a címvédő és éllovas Berettyóújfalu vendégeként a Veszprém a futsal NB I pénteki meccsén.
Utolsó percben kapott góllal vesztett az 1. FCV
Utolsó percben kapott góllal vesztett az 1. FCV
A veszprémi futsalcsapat az utolsó percig hősiesen állta a szombathelyi rohamokat. Dróth Zoltán villanásának köszönhetően aztán mindhárom bajnoki pontot elvitte a Haladás az NB I hétfői játkéknapján.
2019. október 17. // Hedvig névnap