2019. október 19. // Nándor névnap

Az ország egyik legjelentősebb egyesülete lett az SVSE

2019. október 9. 20:52
Igaz, csupán második esztendeje tagja a veszprémi Sportolj Velünk Sport Egyesület (SVSE) a Magyar Atlétikai Szövetségnek, azonban ez idő alatt az ország egyik legjelentősebb egyesületévé nőtte ki magát – hangsúlyozta Bartha László, az egyesület ügyvezetője szerda délután a Gyarmati Étteremben tartott hivatalos évadzáró sajtótájékoztatón.

Szerdán délután a Gyarmati Étteremben tartott hivatalos évadzáró sajtótájékoztatót a veszprémi Sportolj Velünk Sport Egyesület (SVSE), melyen a klub vezetői mellett edzőik, valamint a legjelentősebb eredményeket elért sportolóik is részt vettek.

Az SVSE elnöke és edzője, Tóthné Stupián Anikó ismertette futóik 2019-es sikereit. A szaktekintély emlékeztetett, hogy négy év után idén sikerült ismét jelentős nemzetközi atlétikai megmérettetésen érmet szereznie veszprémi atlétának. Kiemelte, hogy rögtön kettőnek is: ugyanis 2000 méteres gátfutásban Varga Gréta Barbara ezüst-, míg 400 méteres futásban Molnár Attila bronzérmet szerzett a Bakuban rendezett nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF).

Évadzáró SVSE-sajtótájékoztató a Gyarmati ÉtterembenÉvadzáró SVSE-sajtótájékoztató a Gyarmati Étteremben

Az elnök asszonytól továbbá azt is megtudhattuk, hogy az SVSE színeit pillanatnyilag száztíz atléta ölti magára. Közülük mintegy huszan óvódások, harmincan iskolás gyermekek. Az ifjúsági és junior korosztályúak száma viszont meghaladja a harmincat, arról nem is beszélve, hogy az egyesület minőségi, profi felnőtt futókat is tudhat soraiban.

Utóbbiak közé tartozik a feltörekvő tehetség, a jövő nyári, tokiói olimpiára is esélyes Bartha-Kéri Bianka. A felnőtt válogatottban is bizonyító reménység – akinek egyébként bájos húga, Bettina is szuperál az atlétika világában – azonban idén nyáron sajnálatos módon megsérült; ínhüvelygyulladást diagnosztizáltak a bal bokájában, ezért a 2019-es évad nagy részét kihagyni kényszerült.

Portálunk, a vehir.hu kérdésére Bianka hangsúlyozta, eleinte mentálisan nem volt egyszerű feladat elfogadnia, hogy nem edzhet, de nem kockázhatta a rásérülés veszélyét.

Az SVSE legeredményesebb atlétái: Varga Gréta, Bartha-Kéri Bianka, Kéri Bettina, Molnár Attila, Szögi István, Kiss GergőAz SVSE legeredményesebb atlétái: Varga Gréta, Bartha-Kéri Bianka, Kéri Bettina, Molnár Attila, Szögi István, Kiss Gergő

A sajtótájékoztató során továbbá az is kiderült, hogy ameddig az SVSE 2018-ban összesen negyvenegy országos bajnoki érmet gyűjtött, addig 2019-ben már hatvanat. A negyvennyolc egyéni elismerés mellett tizenkettő csapatmedált is magáénak tudhat. Tetézve mindezt azzal, hogy bravúros módon elhódította az országos mezei futóbajnokságon a legeredményesebb egyesületnek járó elismerést, a Munka Vándordíját is a Budapest Honvéd egyesületével holtversenyben.

Bartha László, az egyesület ügyvezetője emlékeztetett, csupán második esztendeje tagja a veszprémi Sportolj Velünk Sport Egyesüle a Magyar Atlétikai Szövetségnek, azonban ez idő alatt az ország egyik legjelentősebb egyesületévé nőtte ki magát. Majd elárulta, hogy igaz, fő profiljuk a futás, ugyanakkor a jövőben szeretnének az ügyességi szakág, az ugró- és gátas számok irányába is fejlődni, fejleszteni.

Fény derült még arra is, hogy az SVSE jelenleg évi 20 millió forintból gazdálkodhat, melynek több mint a felét, 12,5 millió forintot a városi önkormányzat biztosít a klub működéséhez. Ezen túl pedig évi 2,5 millió forintot kapnak kiemelt tehetségük, a nemrégiben említett bajnoknő Bartha-Kéri Bianka felkészülésére.

A sajtótájékoztató végül barátias, jó hangulatú beszélgetésbe torkollott A sajtótájékoztató végül barátias, jó hangulatú beszélgetésbe torkollott

Akinek férje, a klub első embere végezetül hozzáfűzte, tapasztalaik szerint testvér egyesületükkel, a VEDAC-cal immár kinőtték a jelenlegi edzőközpontjukat. A stadion, valamint a futófolyosó adottságai sem tudják már kielégíteni a két klub igényeit. Ezért is fejezte ki reményét azzal kapcsolatban, hogy a közeljövőben a Városi Stadion rekonstrukciója megvalósulhat majd, ugyanis így mind a VEDAC, mind az SVSE zavartalan munkát végezhetne a már sokkal modernebb, korszerűbb lehetőségeket biztosító létesítményben.

Az egyesület mellett megyeszékhelyünknek is külön büszkeséggel szolgál, hogy a jövőben több SVSE-versenyző is esélyes a nemzetközi mezőnyben való bemutatkozásra, s bizonyításra egyaránt.

Simon Dani

További cikkek

Megyecsúcs az évadzárón
Megyecsúcs az évadzárón
Huszonöt éves rekordot adott át a múltnak Stringecz Zalán, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) diszkoszvetője a hazai rendezésű évadzáró dobóversenyen. Ha ez még nem lenne elég, pár nap múlva saját csúcsát megdöntve, újabb két méterrel ezt is túlszárnyalta.
A mezei pálya sem jelentett akadályt
A mezei pálya sem jelentett akadályt
A veszprémi Sportolj Velünk SE (SVSE) atlétái egy arany- és két ezüstérmet szereztek a Mezei Futó Magyar Liga 1. fordulójában.
Szezonzáró dobóverseny adománygyűjtéssel
Szezonzáró dobóverseny adománygyűjtéssel
Népes mezőny részvételével, október 12-én, szombaton rendezik a VEDAC Dobóakadémia Évadzáró Dobóversenyét.
Köztársaság Kupa az egyenlőség jegyében
Köztársaság Kupa az egyenlőség jegyében
A versenyen szerepelhetnek megyénk kisebb iskolái is, ahol a szerényebb körülmények ellenére is van egy-két kimagasló tehetség, akik itt számot adhatnak tudásukról – fogalmazott a kupa egykori megálmodója és örökös szervezője, az atlétika szaktekintély Kung József a Városi Stadionban szerdán rendezett jubileumi esemény délelőtti megnyitóján.
Századik bajnoki cím a régi motorosoktól
Századik bajnoki cím a régi motorosoktól
Koós Hutás László századik felnőtt bajnoki aranyérmét ünnepelhette edzőként a tíz kilométeres országos bajnokságon, ahol a Veszprémi Egyetemi Diák és Atlétikai Club kiemelkedően szerepelt.
2019. október 19. // Nándor névnap