Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ifjúságiként nyert a felnőttek mezőnyében

2019. november 20. 18:42
A veszprémi Sportolj Velünk Sport Egyesület (SVSE) nagy reménysége, az ifjúsági korú Varga Gréta a dobogó legfelső fokára léphetett fel vasárnap a mezei futó magyar liga harmadik, salgótarjáni állomásán a felnőttek mezőnyében. Az SVSE atlétái két arany- mellett egy ezüst-, valamint három bronzérmet gyűjtöttek be.

Hazánk északi részén, Nógrád megye székhelyén, Salgótarjánban rendezte a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) múlt vasárnap a mezei futó magyar liga harmadik állomását, melyre a veszprémi Sportolj Velünk Sport Egyesület (SVSE) versenyzői is hivatottak voltak, akik végül két arany- mellett egy ezüst-, valamint három bronzérmet gyűjtöttek be.

Mindenképpen az élre kívánkozik Varga Gréta szemet gyönyörködtető teljesítménye, aki ifjúsági korú atlétaként a felnőtt nők mezőnyében a kiváló futónak számító Tóth Lili Annát is megelőzve elsőként ért célba (a hölgyek 4,5 km-es távot teljesítettek). 

Hihetetlenül büszkék vagyunk Grétára, aki egyébként a december 8-ai mezei futó Európa-bajnokságon is rajthoz állhat, amelyet Portugáliában rendeznek majd

– árulta el a vehir.hu kérdésére a bajnok edzője, az SVSE elnök Tóthné Stupián Anikó.

Varga Gréta (SVSE) ifjúságiként nyert a felnőttek mezőnyébenVarga Gréta (SVSE) ifjúságiként nyert a felnőttek mezőnyében

A második aranyéremre a junior Zsetnyai Ákos révén tett szert az SVSE. Zsetnyai eredményével egyébként a felnőtt férfiak között is az előkelő, hatodik helyen ért célba.

A junior fiúk között a dobogó második fokára szintén bakonyi versenyző állhatott fel Biros Benedek személyében, aki egyúttal a felnőtt mezőnyben is pontszerző helyen, nyolcadikként végzett.

A felnőttek férfiak mezőnyében a kiváló futó, Szögi István Dániel egyre erősödő formát mutatva a harmadik helyet szerezte meg. Nick Márton pedig a hetedik helyen zárta a megmérettetést az abszolút korosztályban.

Szintén harmadik lett Kirsch Natália, illetve Tóth Márton is: mindketten az ifjúsági korosztályban indultak. Az ifjúsági korosztályú leányok mezőnyében pedig Sigmond Sára kilencedik, míg a junior lányok versenyében Magyar Veronika a hatodik lett.

A serdülő fiúknál két SVSE-atléta is teljesítette a távot: Szirbek Albert nagyszerű futással ötödikként, míg Harhai Péter a tizedikként zárt.

A kisebb lányok között pedig Mesics Borbála volt az SVSE legeredményesebb versenyzője, aki a tizenegyeddik helyen ért célba. Közel járt hozzá Felber Kata Zselyke és Birnbauer Dalma is: előbbi reménység tizenharmadik, míg utóbbi a huszadikként haladt át a célvonalon. 

Simon Dani

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.