2019. december 9. // Natália névnap

Ifjúságiként nyert a felnőttek mezőnyében

A veszprémi Sportolj Velünk Sport Egyesület (SVSE) nagy reménysége, az ifjúsági korú Varga Gréta a dobogó legfelső fokára léphetett fel vasárnap a mezei futó magyar liga harmadik, salgótarjáni állomásán a felnőttek mezőnyében. Az SVSE atlétái két arany- mellett egy ezüst-, valamint három bronzérmet gyűjtöttek be.

Hazánk északi részén, Nógrád megye székhelyén, Salgótarjánban rendezte a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) múlt vasárnap a mezei futó magyar liga harmadik állomását, melyre a veszprémi Sportolj Velünk Sport Egyesület (SVSE) versenyzői is hivatottak voltak, akik végül két arany- mellett egy ezüst-, valamint három bronzérmet gyűjtöttek be.

Mindenképpen az élre kívánkozik Varga Gréta szemet gyönyörködtető teljesítménye, aki ifjúsági korú atlétaként a felnőtt nők mezőnyében a kiváló futónak számító Tóth Lili Annát is megelőzve elsőként ért célba (a hölgyek 4,5 km-es távot teljesítettek). 

Hihetetlenül büszkék vagyunk Grétára, aki egyébként a december 8-ai mezei futó Európa-bajnokságon is rajthoz állhat, amelyet Portugáliában rendeznek majd

– árulta el a vehir.hu kérdésére a bajnok edzője, az SVSE elnök Tóthné Stupián Anikó.

Varga Gréta (SVSE) ifjúságiként nyert a felnőttek mezőnyébenVarga Gréta (SVSE) ifjúságiként nyert a felnőttek mezőnyében

A második aranyéremre a junior Zsetnyai Ákos révén tett szert az SVSE. Zsetnyai eredményével egyébként a felnőtt férfiak között is az előkelő, hatodik helyen ért célba.

A junior fiúk között a dobogó második fokára szintén bakonyi versenyző állhatott fel Biros Benedek személyében, aki egyúttal a felnőtt mezőnyben is pontszerző helyen, nyolcadikként végzett.

A felnőttek férfiak mezőnyében a kiváló futó, Szögi István Dániel egyre erősödő formát mutatva a harmadik helyet szerezte meg. Nick Márton pedig a hetedik helyen zárta a megmérettetést az abszolút korosztályban.

Szintén harmadik lett Kirsch Natália, illetve Tóth Márton is: mindketten az ifjúsági korosztályban indultak. Az ifjúsági korosztályú leányok mezőnyében pedig Sigmond Sára kilencedik, míg a junior lányok versenyében Magyar Veronika a hatodik lett.

A serdülő fiúknál két SVSE-atléta is teljesítette a távot: Szirbek Albert nagyszerű futással ötödikként, míg Harhai Péter a tizedikként zárt.

A kisebb lányok között pedig Mesics Borbála volt az SVSE legeredményesebb versenyzője, aki a tizenegyeddik helyen ért célba. Közel járt hozzá Felber Kata Zselyke és Birnbauer Dalma is: előbbi reménység tizenharmadik, míg utóbbi a huszadikként haladt át a célvonalon. 

Simon Dani

További cikkek

Varga Gréta 15 évesen hetedik az U20-as mezei futó Eb-n
Varga Gréta 15 évesen hetedik az U20-as mezei futó Eb-n
A veszprémi Sportolj Velünk SE atlétája, Varga Gréta a hetedik helyen ért célba a lisszaboni junior mezei futó Európa-bajnokságon vasárnap délelőtt.
Varga Gréta lett az év ifjúsági atlétája
Varga Gréta lett az év ifjúsági atlétája
A veszprémi Sportolj Velünk Sport Egyesület nagy reménységét, Varga Grétát választották az év ifjúsági atlétájának a Magyar Atlétikai Szövetség hagyományos évzáró gáláján múlt pénteken. Gréta mellett az év atlétája címre Kéri Bettina, valamint Molnár Attila is jelölt volt.
Sportcélú támogatás kétmillió forint értékben
Sportcélú támogatás kétmillió forint értékben
A Rotary Club Balatonfüred-Veszprém november 27-én 2 millió forint értékben hasznos sporteszközöket adott át a májusi futóversenyen legeredményesebb diákokat felsorakoztató Veszprém megyei iskoláknak. A programot a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Clubbal (VEDAC) ez év májusában közösen szervezték.
Parkoló készült az adományból
Parkoló készült az adományból
A VEDAC által szervezett jótékonysági súlylökés eredményeként a Fenyveserdő Otthon parkolási lehetőségeit sikerült bővíteni.
Azért küzd, hogy 2023-ban hazai közönség előtt bizonyíthasson
Azért küzd, hogy 2023-ban hazai közönség előtt bizonyíthasson
Máté Fanni Szabina a nemzetközi porondon való tapasztalatszerzés mellett egyéni csúcsát javítva zárta az elmúlt évadot. A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétika Club (VEDAC) gerelyhajító reménysége a kezdetekről, eredményekről, valamint álmáról is mesélt portálunknak.
2019. december 9. // Natália névnap