2020. február 24. // Mátyás névnap

Varga Gréta lett az év ifjúsági atlétája

A veszprémi Sportolj Velünk Sport Egyesület nagy reménységét, Varga Grétát választották az év ifjúsági atlétájának a Magyar Atlétikai Szövetség hagyományos évzáró gáláján múlt pénteken. Gréta mellett az év atlétája címre Kéri Bettina, valamint Molnár Attila is jelölt volt.

November 29-én a fővárosi Új Hidegkuti Nándor Stadionban tartotta a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) hagyományos évzáró ünnepségét, melyen dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár köszöntötte a meghívottakat.

A díjátadón az elmúlt év legkiemelkedőbb teljesítményét nyújtó utánpótláskorú, felnőtt, valamint parasportolók mellett edzőik vehettek részt, akik közül a MASZ döntése alapján az év atlétái is kikerültek.

Tóthné Stupián Anikó és Varga Gréta BarbaraTóthné Stupián Anikó és Varga Gréta Barbara

A naptári esztendőben elért eredményeik alapján a veszprémi Sportolj Velünk SE három atlétája – Kéri Bettina, Molnár Attila, illetve Varga Gréta Barbara – mellett edzőjük, az SVSE elnök Tóthné Stupián Anikó is meghívást kapott az ünnepségre.

Ugyanis az Sportolj Velünk SE edzőjét és kiválóságait az elmúlt évben nyújtott kimagasló eredményeik alapján elismerő oklevéllel jutalmazták, valamint az év atlétája címre is jelölték.

Kéri Bettina 4x100 m-es váltófutásban, 44,93-as idővel utánpótlás országos csúcsot ért el a svédországi Gavlenben nyáron rendezett U23-as Európa-bajnokságon, amellyel a kilencedik helyen zárta a megmérettetést.

Molnár Attila és Varga Gréta pedig a nyári európai ifjúsági olimpiai fesztiválon (EYOF) nyújtott szenzációs teljesítményük által vehettek részt az idei évi gálán.

Kéri Bettina, Tóthné Stupián Anikó, Varga Gréta és Molnár AttilaKéri Bettina, Tóthné Stupián Anikó, Varga Gréta és Molnár Attila

Molnár Attila 400 méteres síkfutásban harmadik helyezést ért el 48,09-es eredménnyel, valamint a sprintváltóval beállította az ifjúsági országos csúcsot is, míg Varga Gréta 2000 m akadályfutásban szerezte meg az ezüstérmet 6 perc 45,95 másodperces időeredményével.

A szövetség egyöntetűen úgy ítélte meg, hogy az ifjúsági korú Varga Gréta teljesítménye, valamint eredményei alapján korosztályában a legérdemesebb a cím elnyerésére.

A veszprémi futó ünnepélyes keretek között, edzője társaságában vehette át a megtisztelő kitüntetést.

Simon Dani

További cikkek

Csapatban és a férfiaknál címvédés, a nőknél trónfosztás
Csapatban és a férfiaknál címvédés, a nőknél trónfosztás
Rasovszky Kristófot sorozatban harmadszor választották meg az év veszprémi férfi sportolójának. A csapatoknál a Telekom Veszprém ugyancsak ismételt, a nőknél ugyanakkor „trónfosztás” történt: Bécsi Nikolett lett a 2019-es esztendő legjobbja.
A negyedik olimpiáját vette célba
A negyedik olimpiáját vette célba
Orbán Éva négyszeres olimpiai résztvevőként szeretne visszavonulni 2020 végén, s a tokiói kvótáért már elszántan dolgozik – hangsúlyozta Zentai Tibor, a 35 esztendős kalapácsvető edzője.
Varga Gréta megállíthatatlan!
Varga Gréta megállíthatatlan!
A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) nyílt fedett pályás versenyén újabb országos csúcsot futott 3000 méteren a veszprémi Sportolj Velünk Sport Egyesület atlétája, Varga Gréta. Az SVSE serdülőkorú atlétái szintén nívós eredményeket értek el a közelmúltban.
Dicséretes ob-eredmények a fiataloktól
Dicséretes ob-eredmények a fiataloktól
Újonc, majd egy héttel később serdülő fedett pályás országos bajnokságot rendeztek, melyekről a VEDAC csapata elégedetten utazhatott haza.
Együttműködés a sportszakmai fejlődésért
Együttműködés a sportszakmai fejlődésért
Az egyetemi és a városi sportélet három meghatározó sportszervezete kötött stratégiai együttműködési megállapodást a vonzáskörzetének sportszakmai fejlesztése érdekében.
2020. február 24. // Mátyás névnap