Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 16. Valter
Veszprém
26°C
2024. július 16. Valter
Veszprém
26°C

Brüsszelben is lobbizik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

2020. január 30. 12:15
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei szervezete évindító sajtótájékoztatóján a tavalyi év eredményei mellett a jövőbeni tervekről is szó esett. A sertéspestis ellenni védekezés és a fiatal gazdák támogatása kiemelt figyelmet kap.

Sövényházi Balázs a NAK Veszprém megyei elnöke a csütörtök délelőtti évértékelő sajtótájékoztatón három terület jelölt meg, amelyek köré szerveződik a kamara tevékenysége: agrárgazdaság, élelmiszeripar és vidékfejlesztés.

Elmondta, hogy a kamarai tagság ezeken a területeken belül számos előnnyel jár a gazdáknak, de hozzátette, hogy ezen kívül is arra törekednek, hogy változatos programokkal, folyamatosan bővülő szolgáltatásokkal segítsék a gazdálkodókat.

Sövényházi Balázs a NAK megyei elnökeSövényházi Balázs a NAK megyei elnöke

Ennek érdekében igyekeznek szoros kapcsolatot ápolni a különböző hatóságokkal és a kormányhivatallal is. Az elnök kiemelte, hogy elsődleges célja ezeknek a partnerségeknek az, hogy segítsék a gazdákat a jogszabályi környezetben való eligazodásban. A tapasztalatok alapján pedig mind a hatósági, mind pedig a gazdák oldaláról pozitívak a visszajelzések.

A gazdák is érzékelik, hogy nem a büntetések kiszabása a cél, hanem a tájékoztatás, hogy mindenki szabályosan és eredményesen tudja végezni a munkáját, a NAK-nak pedig összekötő szerepe van ebben – tette hozzá Sövényházi Balázs.

A tájékoztatás különösen fontos, ennek érdekében pedig különböző fórumokat, expókat szerveztek és kiadványokat készítettek.

A Bakony Expo az egyik legfontosabb rendezvénye a helyi termelőknek és gazdáknak minden évbenA Bakony Expo az egyik legfontosabb rendezvénye a helyi termelőknek és gazdáknak minden évben

A gazdálkodók mellett igyekeznek nagyobb figyelmet szentelni azokra a fiatalokra is, akik ezt az életpályát tervezik választani maguknak. Immáron két éve tart a Fiatal Gazda Klubok program, ahol kifejezetten a jövő generációját szeretnék segíteni.

Az eseményen szóba került a manapság komoly fenyegetést jelentő afrikai sertéspestis megelőzése is. Ennek érdekében már 2018-ban elindították azt a monitoring rendszert, ami kifejezetten erre a fenyegetésre hivatott választ adni folyamatos tájékoztatással a gazdák irányába.

Előretekintve Sövényházi Balázs kiemelte, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara folyamatosan jelen van Brüsszelben is, jelenleg elsődleges céljuk, hogy a hamarosan életbe lépő új hétéves uniós programozási ciklusban minél nagyobb támogatás jusson el a magyar gazdákhoz.

Hajas Bálint
Domján Attila
további cikkek
Fegyvertelen foglyokat mészároltak le Mohácsnál Fegyvertelen foglyokat mészároltak le Mohácsnál A mohácsi csata IV. tömegsírjánál idén nyáron megkezdett feltárás is igazolja, hogy mintegy kétezer letérdeltetett foglyot kaszaboltak le szablyával az ütközetet követően. tegnap 15:22 Elkészültek a Herendi Porcelánmanufaktúrában az idei Forma-1-es díjak Elkészültek a Herendi Porcelánmanufaktúrában az idei Forma-1-es díjak HEREND mára világelső kézműves luxus porcelánt készítő manufaktúrává vált. Herend nevének hallatán a világon mindenki a tökéletes minőségű luxus porcelánokra gondol, amely Magyarország országimázsának része. Ugyanígy a Forma 1 Magyar Nagydíj szervezői is, akik 2024. évben ismét a Herendi Porcelánmanufaktúrára bízták meg, hogy tervezze meg és készítse el a magyar verseny győzelmi és konstruktőri trófeáit. tegnap 13:48 A csehbányai falunap a generációk ünnepe közélet A csehbányai falunap a generációk ünnepe A nyár egyik legjobban várt eseménye Csehbányán idén is a hagyományőrző falunap volt szombaton, amely a hőség ellenére összehozta a lakosok minden generációját egy felejthetetlen közös ünneplésre. A falu apraja-nagyja összegyűlt, hogy közösen ünnepeljék a helyi kultúrát és hagyományokat, és ezúttal is sikerült egy különleges napot varázsolniuk. 2024. július 14. 15:56 Rálőttek Donald Trumpra Rálőttek Donald Trumpra Donald Trumpot támadás érte Pennsylvania állambeli választási gyűlésén szombaton, a biztonsági személyzet és a hatóságok közbelépése után a republikánus elnökjelöltet védőgyűrűben vitték le a színpadról. 2024. július 14. 1:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.