Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C

A kezüket elengedjük, de nem búcsúzunk örökre! – Gulyás Péter

2020. április 16. 8:39
Tucatnyi veszprémi fiatalt kerestek meg neves kézilabdacsapatok a közelmúltban. Magyar élcsapatokban folytatják? SEHA-liga, netalán BL-porond vár rájuk? Gulyás Péter utánpótlás szakmai igazgatóval, a Telekom U21 vezetőedzőjével beszélgettünk.

A Telekom Veszprém az évek során már többször bizonyította, hogy utánpótlás-nevelésben is élenjáró egyesület hazánkban. Hogy a számtalan példa közül említsünk is valamit, elég visszagondolnunk az év eleji Európa-bajnokságra, ahol a Gulyás István-Chema Rodríguez-Nagy László trió vezette férfi kézilabda-válogatott minden előzetes várakozást felülmúlva az előkelő kilencedik helyen végzett.

A magyarok soraiban ott szerepelt a veszprémi nevelésű Ligetvári Patrik, Szita Zoltán és Ubornyák Dávid is. Utóbbi két játékos egyébként nemrégiben még a másodosztályú kézilabda-bajnokságban szerepelt. Azon belül pedig a Telekom fiókcsapatában, ahonnan bizonyára idén is rengeteg reménység kerül majd ki tehetsége által a kézilabda valódi, nagyvilágába.

Telt ház előtt játszotta mérkőzéseit a "kis Telekom" a DEVM Sportcsarnokban (archív fotó)Telt ház előtt játszotta mérkőzéseit a "kis Telekom" a DEVM Sportcsarnokban (archív fotó)

Mint ismert, a koronavírus-járvány következtében a kezdeti felfüggesztés után múlt héten hivatalosan is semmissé tette a 2019/2020-as idény eredményeit a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ). A Momir Ilics és Gulyás Péter vezette Telekom U21 a döntést megelőzően a második helyet elfoglaló fővárosi PLER-től mindössze két pontra lemaradva a hatodik helyen állt. 

Dobogó, vagy középmezőny? Úgy gondolom édes mindegy. Hihetetlen szoros volt a mezőny, nekünk azonban nem a helyezésekre kell koncentrálni. Éppen ezért ha a bajnokság lezárását nem is, azt különösen sajnálom, hogy a fiatalok egy nagyon fontos időszakban már nem tudnak tovább fejlődni. Láthattuk, többször is megállták a helyüket a SEHA-ligában, de volt köztük olyan is, aki a Bajnokok Ligájában is bemutatkozhatott

– kezdte a beszélgetést portálunkkal Gulyás Péter.

Zoran Ilics góllal debütált a BL-porondon a Zaporizzsja otthonában - Fotó: Telekom Veszprém / Vörös DávidZoran Ilics góllal debütált a BL-porondon a Zaporizzsja otthonában - Fotó: Telekom Veszprém / Vörös Dávid

Azt is látnunk kell, hogy vannak nálunk sokkal rosszabb helyzetben lévő játékosok is. Gondoljunk csak bele: Sterbik Árpád ilyen visszavonulást érdemelt? Gajic és Terzic szintén nem búcsúzhatott el méltó módon a szurkolóktól... Míg a srácok előtt még ott az egész élet. Szokták mondani, hogy minden rosszban van valami jó: most legalább sokkal több időt fordíthatnak majd az érettségire

– mutatott rá Péter az otthonlét pozitívumára.

A szakágvezetőtől a vehir.hu azt is megtudhatta, amint véget ér a "házi őrizet", a fiatalok azonnal edzésbe állnak majd. Addig is az akadémia trénerei által előírt feladatokat mindenki lehetőségeihez mérten otthoni környezetben végzi. 

Úgy tekintünk erre az időszakra, mintha nyári szünet lenne. Amint vége, már neki is vágunk az alapozásnak!

Gulyás Péter (archív fotó)Gulyás Péter (archív fotó)

Zárásként bátorkodtunk feltenni a kérdést, miszerint – ahogy minden évben – idén is lesznek-e a fiatalok közül olyan távozók, akik rangos hazai, esetleg külföldi klubokhoz szerződnek majd. A szakmai igazgató érthetően szűkszavú válaszokat adott, de annyit elárulhatott, hogy közel tíz játékost kerestek meg neves kézilabdacsapatok a közelmúltban.

Közülük akik maradnak még egy évet, jövőre még több lehetőséggel fogják szemben találni magukat. Akik pedig készen állnak a feladatra, rövidesen be is jelentik távozásukat. A hazai és külföldi együttesek bejelentkezése egyértelműen tükörként szolgál számunkra is, hogy a munkába vetett hitünk korántsem hiábavaló. Éppen ezért ahogyan elkezdtem a beszélgetést, úgy is szeretném befejezni:

"A kezüket elengedjük, de nem búcsúzunk tőlük örökre!"

Simon Dani
Kovács Bálint
Események
Sorozat
férfi kézilabda NB II Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Budai Farkasok
Vendég
Telekom Veszprém U21
Időpont
2020. február 29. 18:00
Helyszín
Budaörs, Városi Sportcsarnok
Eredmény
21-28
részletek
Sorozat
férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Telekom Veszprém U21
Vendég
Pécs
Időpont
2020. március 6. 19:30
Helyszín
Veszprém, DEVM Sportcsarnok
Eredmény
34-27
részletek
Sorozat
férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Szigetszentmiklós
Vendég
Telekom Veszprém U21
Időpont
2020. március 11. 19:30
Helyszín
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Eredmény
28-26
részletek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.