2020. szeptember 24.
//
Gellért névnap

Vissza az élmezőnybe

Fennállása legsikeresebb időszakára készül az 1. Futsal Club Veszprém új vezetőedzője, Fehér Zsolt irányításával. A Dunaferrtől érkező szakember nemcsak csapatot, közösséget is épít, ezért kizárólag azokra számít, akik számára a csapatérdek az első.

Meglehetősen nehéz idényen van túl a veszprémi futsalcsapat, amely a Magyar Kupában ugyan négyes döntőbe jutott, a bajnokságban viszont csak az alsóházi rájátszásban szerepelhetett. Ott két mérkőzést játszott ­– egyszer kikapott, egyszer nyert –­ amikor a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) befejezettnek nyilvánította az élvonal küzdelmeit. Ezzel biztossá vált, hogy az 1. FCV a 2020/2021-es kiírást is a legjobbak között kezdheti meg.

A legfontosabb, hogy jövőre is az NB I-ben szerepelhetünk. Amint lezárták a bajnokságot, azonnal értékeltük a mögöttünk hagyott időszakot, s arra a döntésre jutottunk, hogy nem Frank Tamással tervezzük a továbbiakat. Köszönjük ezt az egy évet, további sok sikert kívánunk neki. Ami a folytatást illeti, mérlegeltük a lehetőségeket, s végül Fehér Zsoltra esett a választásunk, akinek a mentalitása egyezik a mienkkel. Azt szeretnénk, hogy Zsolt újra az élmezőnybe vezesse a gárdánkat, s újra sikeres időszak elé nézzünk

– mondta el az 1. FC Veszprém ügyvezetője, Rajki Tamás a klub csütörtök délutáni sajtótájékoztatóján. Hozzátette: hosszú távra terveznek Fehér Zsolttal, akivel kettő plusz egyéves szerződést kötnek.

Együtt az újabb sikerekért - Fehér Zsolt és Rajki Tamás az 1. FCV csütörtöki sajtótájékoztatójánEgyütt az újabb sikerekért - Fehér Zsolt és Rajki Tamás az 1. FCV csütörtöki sajtótájékoztatóján

Mint megtudtuk, négy játékosával máris szerződést bontott a klub. Az egyaránt brazil Caio Matheus és Raimundo Junior mellett a szerb Milozsavljevics Lazar, illetve Miklós Tamás is távozik a bakonyiaktól.

Gazdasági szempontból nehéz év elé nézünk, az azonban bizakodásra ad okot, hogy sem a városvezetés, sem a szponzoraink nem engedték el a kezünket, továbbra is mellettünk állnak. Ahogy eddig is, jelenleg is mindent megteszünk, hogy minél stabilabb hátteret teremtsünk a csapat számára. Ami az erősítéseket illeti, megkezdtük a tárgyalást a kiszemeltekkel

– húzta alá a klubvezető, aki konkrét neveket még nem említett, annyit azonban elárult, hogy csapatembereket keresnek, akik számára a közösség az első.

Fehér Zsolt nagy ambíciókkal érkezett a királynék városába, ahol hosszú távra tervez.

Óriási megtiszteltetés, hogy a Veszprém megkeresett. Nem sokat gondolkodtam az ajánlaton, azonnal elfogadtam a felkérést, hiszen kifejezetten szeretem a kihívásokat. Nem újkeletű a kapcsolatunk. A klub 2012-es alakuláskor én tartottam az első edzést az akkori együttesnek. Akkor nem folytattuk közösen a munkát, most azonban azt érzem, hogy hazataláltam. Hosszú távra tervezek Veszprémben. A célom, hogy közös munkával a klub eddigi legnagyobb sikerét érjük el

– húzta alá a negyvenkét éves szakember, aki az elmúlt öt évben a Dunaferr együttesét vezette. Emellett pedig a felnőtt válogatott másodedzőjeként és az U21-es gárda edzőjeként is dolgozott.

A szakember elmondta, hogy az első szezonban kizárólag magyar játékosokat szeretne szerepeltetni. Mint fogalmazott, feladatának érzi, hogy a veszprémi csapat mellett a magyar futsalt és a válogatottat is előrébb juttassa.

Már az első évben szeretnék olyan eredményt elérni, amire mindenki felkapja a fejét. Egyértelműen a dobogóra várom a csapatot. Csapatot és közösséget építek. Aki egyéni sikereket szeretne, elmehet sakkozni. Ha egy irányba húzunk, sikeresek leszünk. Aki visszafelé evez, azt azonnal ki fogom tenni a csapatból. Ütőképes gárdát szeretnék kialakítani. Minden napom azzal telik, hogy ide csábítsam azokat, akik szakmailag és emberileg is segíteni tudnak

– fogalmazott Fehér Zsolt, aki azt kérte a klubvezetéstől, hogy maga alakíthassa ki a gárda keretét. Az egyesület pedig szabad kezet adott neki ehhez.

A tervek szerint a gárda július közepén kezdi el az alapozást a következő idényre, amelynek küzdelmei augusztus végén kezdődhetnek el. Mivel a szövetség – a rendkívüli helyzetre való tekintettel – nem hirdetett sem kiesőket, sem feljutókat, ősztől előreláthatólag ugyanaz a tíz gárda szerepelhet az NB I-ben, mint idén.

Zatkalik Dávid
Simon Dani
Férfi futsal NB I, 2020/2021
M GY D V LG KG GK P
1. Balaton Bútor FCV 4 4 0 0 16 4 12 12
2. Berettyóújfalu 4 4 0 0 12 5 7 12
3. Haladás 3 2 1 0 9 5 4 7
4. DEAC 3 2 0 1 15 9 6 6
5. Kecskemét 3 2 0 1 12 10 2 6
6. Dunaferr 4 1 0 3 6 9 -3 3
7. Aramis 3 1 0 2 4 10 -6 3
8. Nyírgyulaj 3 0 1 2 7 13 -6 1
9. Újpest 3 0 0 3 3 9 -6 0
10. Ferencváros 4 0 0 4 7 17 -10 0
Utolsó módosítás: 2020. szeptember 20. 16:41
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
futsal Férfi futsal NB I, 2020/2021 4. 2020. szeptember 28. 18:30 Veszprém, Március 15. úti sportcsarnok Balaton Bútor FCV DEAC
futsal Férfi futsal NB I, 2020/2021 3. 2020. szeptember 20. 14:05 Budapest, Népligeti Sportcentrum FTC Balaton Bútor FC Veszprém 0-5
futsal férfi futsal NB I, 2020/2021 8. 2020. szeptember 14. 19:00 Dunaújváros, Városi Sportcsarnok Dunaferr Balaton Bútor FC Veszprém 1-4
futsal Férfi futsal NB I, 2020/2021 2. 2020. szeptember 7. 18:30 Veszprém, Március 15. úti sportcsarnok Balaton Bútor FC Veszprém Nyírgyulaj 2-1
előző események betöltése

További cikkek

Kötelező lesz a maszkhasználat a futsalmeccseken
Kötelező lesz a maszkhasználat a futsalmeccseken
A futsal élvonalban négy forduló után listavezető, százszázalékos mutatóval jeleskedő Balaton Bútor FC Veszprém csütörtökön kora délután hivatalos weboldalán tudatta, hogy a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében hazai mérkőzéseire egészségügyi protokollt vezet be hétfőtől egészen visszavonásig.
Ötöt rúgott a Fradinak a Veszprém!
Ötöt rúgott a Fradinak a Veszprém!
Megerősítette vezető helyét a futsal NB I tabellája élén a Balaton Bútor FC Veszprém, amely Tatai és Pál duplájával, valamint Rutai góljával 5-0-ra nyert a Ferencváros vendégeként.
Háromból három – élre állt a Veszprém!
Háromból három – élre állt a Veszprém!
Továbbra is százszázalékos a futsal NB I-ben a Balaton Bútor FC Veszprém, amely hétfőn 4-1-re nyert a Dunaferr vendégeként.
Magyar Kupa: Szolnokra utaznak a veszprémi futsalosok
Magyar Kupa: Szolnokra utaznak a veszprémi futsalosok
Csütörtökön a futsal Magyar Kupa párosításainak sorsolását is megtartotta az MLSZ. Az élvonalbeli Balaton Bútor FC Veszprémre nem vár nehéz feladat, hiszen egy harmadosztályú csapaton kell túljutnia a második körben.
Új név, új kabala, de a szurkolók a régiek – VIDEO
Új név, új kabala, de a szurkolók a régiek – VIDEO
Portálunk, a vehir.hu is jelen volt a Balaton Bútor FC Veszprém idei első hazai mérkőzésén hétfőn a Március 15. úti sportcsarnokban. A vendég Nyírgyulaj ellen 2-1-re megnyert találkozón a futsalcsapat kabalája, (Vesz)Prémes maci is bemutatkozott a közel ezerfős közönségnek.