Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Idén nem lesz Veszprém-rali, a Mikulás-raliról még egyeztetnek

2020. június 2. 15:41 // Forrás: MTI
A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) kedden véglegesítette a rali országos bajnokság módosított versenynaptár-tervezetét, amely szerint július közepén rajtol a hat futamból álló sorozat.

Az ob mostani idényének programját a koronavírus-járvány miatti halasztások és törlések nyomán kellett megváltoztatni, és ahogyan a többi szakágban, úgy a raliban is összeállt az új naptár.

Az MNASZ tájékoztatása szerint az országos bajnokság július 18-19-én a Salgó-ralival kezdődik, majd augusztusban a Miskolc-rali, szeptember elején pedig az Eger-rali következik. A mezőny október elején a Vértes-ralin versenyez majd, azután pedig a Nyíregyháza-ralit rendezik november elején, az Európa-bajnokság (ERC) programjában szereplő Rally Hungary részeként.

A Veszprém-rali tehát kimaradt a módosított versenynaptárból.

Sokat dolgoztunk azon, hogy a tavaly sikeresen megrendezett Eb-futam után az idén másodszor is része legyen az ERC naptárának a nyíregyházi esemény, és nagyon örülünk, hogy bár ezúttal nem szezonzáróként, de ebben az évben is az Eb-sorozat része lesz ez a verseny

- nyilatkozta az MTI-nek Oláh Gyárfás, az MNASZ elnöke.

Az idei Veszprém-rali biztosan elmarad, a Mikulás-raliról még egyeztetnek (archív fotó)Az idei Veszprém-rali biztosan elmarad, a Mikulás-raliról még egyeztetnek (archív fotó)

A tavalyi ERC-futamon győztes Turán Frigyes, Bagaméri László páros pilótatagja örömmel vette tudomásul, hogy hamarosan már versenykörülmények között tudják majd kipróbálni a Korda Racing Volkswagen Polo R5-ösét, amellyel az idei lesz az első évük.

A június közepén sorra kerülő Rally3-as futamot mi tesztversenyként használjuk ki, és mivel több más Rally1-es duó is így tesz majd, számunkra ez egy jó lehetőség lesz arra, hogy összemérjük az erőnket az ellenfeleinkkel a júliusi idénynyitó előtt

- mondta a Shell Helix Ultra csapatának versenyzője. Turán hozzátette, bízik abban, hogy a szezon további tervezett versenyeit is gond nélkül tudják majd lebonyolítani.

A rali ob a tervek szerint decemberben, a Veszprém környéki Mikulás-ralival zárulna, de ennek az eseménynek a megrendezéséről még zajlanak az egyeztetések.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben. 2024. április 21. 11:17 Rali Eb: Csomós Miklósék harmadikak Veszprémben, Tempestini nyerte a viadalt Rally Hungary Rali Eb: Csomós Miklósék harmadikak Veszprémben, Tempestini nyerte a viadalt A román Simone Tempestini, Sergiu Itu kettős győzelmével zárult a rali Európa-bajnokság (ERC) idei nyitófutama, a Rally Hungary Veszprémben, ahol a Csomós Miklós, Nagy Attila duó harmadikként zárt. 2024. április 14. 21:48 Rali Eb: a finn Heikkilä áll az élen Veszprémben, Csomós legjobb magyarként 6. Rally Hungary Rali Eb: a finn Heikkilä áll az élen Veszprémben, Csomós legjobb magyarként 6. A finn Mikko Heikkilä, Kristian Temonen duó áll az élen a Veszprémben és környékén zajló rali Európa-bajnoki (ERC) idénynyitó futam, a Rally Hungary második, szombati versenynapja után, legjobb magyarként pedig Csomós Miklós hatodik az összetettben. 2024. április 13. 21:55 Rali Eb: cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok Rally Hungary Rali Eb: cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok Az Erik Cais, Igor Bacigál cseh, szlovák kettős volt a leggyorsabb a rali Európa-bajnokság (ERC) nyitófutamának, a Veszprémben és környékén pénteken rajtolt Rally Hungary-nek a Királyszentistvánban rendezett prológján, melyen a László Martin, Bán Viktor páros csak egy tizedmásodperccel maradt el az éllovastól. 2024. április 12. 21:50

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.