2020. december 4.
//
Barbara, Borbála névnap

„Munka nélkül nincs eredmény”

Fényes bajnoki éremben és újabb válogatottságban bízik az 1. Futsal Club Veszprém céltudatos és gólerős igazolása, Fridrich Dávid.

Alakul, formálódik az NB I-ben újra nagy terveket szövögető 1. Futsal Club Veszprém 2020/2021-es kerete. A közelmúltban kinevezett vezetőedző, Fehér Zsolt alakulatába elsőként a kecskeméti Rutai Balázs érkezett, majd a Dunaferr fiatal kiválóságát, Fridrich Dávidot sikerült szerződtetni.

Kapcsolódó cikk
Mindenhol labdába rúg
Fejlődni szeretnék, s ehhez tökéletes helyre igazoltam, hiszen Veszprémben nagy célokat tűztek ki – fogalmazott a futsalcsapat új igazolása, Rutai Balázs, aki márciusban a válogatottba is meghívót kapott.

Az 1994-es születésű Fridrich Dávid Dunaújvárosban sajátította el a (nagypályás) labdarúgás alapjait: kilencévesen került a Dunaújvárosi Városi Sportiskolába (DVSI), nyolc évvel később Dunaújváros PASE-hoz igazolt. Itt is végigjárta a szamárlétrát egészen az U21-es együttesig, amelyben meghatározó szerepet töltött be. Felnőttcsapatuk éppen ebben az időszakban, a 2014/2015-ös idényben szerepelhetett az NB I-ben. Fridrich együtt edzett a „nagyokkal”, de a felnőtt élvonalban nem mutatkozhatott be.

A nagypályán elért sikereim közül leginkább arra vagyok büszke, hogy az U21-es dunaújvárosi csapattal az NB I-ben szerepelhettem, méghozzá eredményesen. Az NB I-es felnőtt alakulatnál is edzhettem egy éven át, ami hatalmas élményt jelentett, hiszen mentalitás terén rengeteget tanultam Eppel Mártontól vagy éppen Nikházi Márktól. Aztán az ún. fiatalszabály áldozata lettem, hiszen az egyesület az 1995 után születettek szerepeltetése után kapott támogatást, így nem tudtam stabil helyet kiverekedni magamnak

– tekintett vissza kálváriájára a 26 esztendős sportoló.

Fridrich Dávid nagy erőssége lehet a dobogós reményeket támasztó VeszprémnekFridrich Dávid nagy erőssége lehet a dobogós reményeket támasztó Veszprémnek

Ezt követően a Fejér megyei I. osztályban szereplő együtteseknél szerepelt. A 2017/2018-as idényt pedig már az NB III-as VLS Veszprémnél kezdte meg, ahol fél évet töltött, majd a Tordasnál játszott egészen mostanáig.

Kellemes emlékeket őrzök a nagypályás veszprémi időszakomból, kiváló embereket ismertem meg a vezetők és a játékosok között. Januárban aztán térdsérülést szenvedtem, így nem tudtuk folytatni a közös munkát. Ekkor visszatértem Fejér megyébe, a Tordas együtteséhez, amellyel a Magyar Kupában főtáblára jutottunk. Sajnálom, hogy nem dolgozhatok tovább Korolovszky Gáborral, akit remek szakembernek tartok. Mostantól ugyanis csak a futsalra koncentrálok.

Futsalkarrierje a Dunaújváros PASE-től történő távozásakor, tehát a 2015/2016-os idénytől kezdődött az NB I-be éppen akkor feljutó Dunaferrnél. Öt évet töltött a Fejér megyei alakulatban, ahol jobblábas balszélsőként és hátsó futsalosként is magabiztos teljesítményt nyújtott.

Huszonegy évesen kezdtem futsalozni. Az első idényem a tanulásról szólt, a másodikban viszont már több játéklehetőséget tudtam kiharcolni. Fehér Zsolt egy évet a válogatottnál töltött, amikor visszatért, ismét stabil kerettaggá váltam. Nagyon sokat köszönhetek az újvárosi vezetőknek, edzőnek. No meg a játékostársaknak, akiktől rengeteget tanultam.

A 2019/2020-as évad kiválóan sikerült számára: tizenegy góljával – holtversenyben Pál Patrikkal – együttese házi gólkirálya lett.

A mostani idényre megtaláltam a góllövő cipőmet, korábban inkább a gólpasszok terén jeleskedtem. Az eddigi legjobb szezonomon vagyok túl. Sokat fejlődtem mentálisan. Úgy érzem, mostanra értem meg arra, hogy stabilan jó teljesítményt nyújtsak. Sajnos a felsőházról lecsúsztunk, ami gyakorlatilag egyetlen gólon múlott. A koronavírus-járvány miatt pedig már nem tudtunk javítani.

Fridrich tehát – Fehér Zsolt kezei alatt – újoncból meghatározó játékossá vált a szakágban. Olyannyira, hogy hat alkalommal a felnőtt válogatott mezét is magára ölthette. A futsalos el is ismerte: Veszprémbe igazolásában jelentős szerepet játszott, hogy ismét együtt dolgozhat mesterével.

Fehér Zsolttal emberileg és szakmailag is kiválóan megértjük egymást. Mindketten azt valljuk, hogy munka nélkül nincs eredmény. Ahogy az életben, úgy a pályán is igaz, hogy először vetni kell ahhoz, hogy aratni tudjunk. Nagyon sokat nyomott a latba Zsolt személye, amikor elfogadtam az 1. FCV ajánlatát. Veszprémben profi körülményeket teremtett a vezetőség. Kiváló példa erre a rehabilitációs központ, amely szinte egyedülálló a szakágban. Olyan karrierlehetőséget vázoltak elém, amelyre nem tudtam nemet mondani. Bár nagyon sajnálom, hogy el kellett jönnöm Dunaújvárosból, úgy érzem, hogy szükségem volt a környezetváltozásra. Hajt a kíváncsiság, hogy egy új, számomra ismeretlen közegben mit tudok kihozni magamból

– húzta alá a balszélső, aki a veszprémi csarnok atmoszféráját is kiemelte.

Mindig nehéz volt Veszprémben játszani, kevés sikerélmény jutott nekünk a Március 15. utcai csarnokban. Nem tudom, hogy miért alakult így, de rendre felfokozott hangulatú presztízscsatákat vívott a két gárda. Le a kalappal a szurkolók előtt, akik olyan atmoszférát teremtettek, ami ránk is átragadt

– fogalmazott Fridrich, aki nemrégiben már városunkba is költözött. Úgy látja, Veszprém sokkal mozgalmasabb, több tevékenyégre lehetőséget adó hely, mint Dunaújváros. Ez pedig kedvez neki, hiszen szeret kimozdulni, társasági életet élni.

A célja, hogy megharcoljon a csapaton belüli pozíciójáért és a minél több időt töltsön a pályán. Teljesítményével újra felhívná magára Turzó József szövetségi kapitány figyelmét, akinél legutóbb 2018 tavaszán, Costa Rica ellen léphetett pályára.

Szeretnék legalább annyi gólt lőni, mint az előző szezonban. Bízom benne, hogy sikeres szezon vár ránk. Úgy vélem, hogy a minimum célunk a dobogó lehet, sőt, remélem, hogy fényesebb is lehet az az érem. Ami pedig a válogatott szereplést illeti, bizakodom, hogy mind a Veszprém menetelése, mind pedig a saját formám indokolttá teszi majd a meghívó postázását.

Zatkalik Dávid
Simon Dani
Férfi futsal NB I, 2020/2021
M GY D V LG KG GK P
1. Haladás 12 11 1 0 52 17 35 34
2. Berettyóújfalu 11 10 0 1 45 20 25 30
3. Balaton Bútor FCV 12 8 0 4 45 30 15 24
4. Kecskemét 11 7 1 3 33 32 1 22
5. DEAC 10 6 0 4 43 33 10 18
6. Dunaferr 10 3 1 6 20 28 -8 10
7. Aramis 10 3 0 7 23 45 -22 9
8. Újpest 12 2 1 9 29 37 -8 7
9. FTC 11 2 1 8 27 47 -20 7
10. Nyírgyulaj 11 0 1 10 18 46 -28 1
Utolsó módosítás: 2020. november 30. 11:02
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
futsal Férfi futsal NB I, 2020/2021 14. 2020. december 20. 19:45 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Balaton Bútor FCV Haladás
futsal Férfi labdarúgó NB III Nyugati csoport, 2020/2021 13. 2020. december 11. 18:30 Debrecen, Egyetemi Sportaréna DEAC Balaton Bútor FCV
futsal Férfi labdarúgó NB III Nyugati csoport, 2020/2021 12. 2020. november 29. 18:45 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Balaton Bútor FCV FTC 3-4
futsal Férfi labdarúgó NB III Nyugati csoport, 2020/2021 11. 2020. november 23. 18:30 Nyírbátor, Városi Sportcsarnok Nyírgyulaj Balaton Bútor FCV 2-4
futsal Férfi futsal NB I alapszakasz, 2020/2021 10. 2020. november 16. 18:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Balaton Bútor FCV Kecskemét 2-3
előző események betöltése

További cikkek

Futsal MK: a Kistarcsa vár a Veszprémre
Futsal MK: a Kistarcsa vár a Veszprémre
Elkészült a férfi futsal Magyar Kupa negyeddöntőjének párosítása, hat élvonalbeli és két másodosztályú csapat van még talpon a sorozatban.
Spanyol tehetséggel erősít a veszprémi futsalcsapat
Spanyol tehetséggel erősít a veszprémi futsalcsapat
A centerként és szélsőként egyaránt bevethető, jobb és bal lábát is bátran, jól használó spanyol futsalos, Toni Montero immár az élvonalbeli Balaton Bútor FC Veszprém csapatát erősíti. A huszonnégy éves játékos már az első bakonyi edzésén is túl van.
Fordított és nyert a Fradi Veszprémben
Fordított és nyert a Fradi Veszprémben
Jobb helyzetkihasználásának és Tóth Gyula bravúrjainak köszönhetően 4-3-ra győzni tudott a Ferencváros a Veszprém ellen vasárnap a futsal NB I-ben. Fehér Zsolt legénysége sorozatban a harmadik hazai vereségét szenvedte el.
Vasárnap a Fradit fogadja a Veszprém
Vasárnap a Fradit fogadja a Veszprém
Fehér Zsolt visszatér a Balaton Bútor FC Veszprém kispadjára, amely vasárnap (18.45) zárt kapuk mögött a Ferencvárost látja vendégül a futsal élvonalban.
Edzője nélkül is nyerni tudott a futsalcsapat
Edzője nélkül is nyerni tudott a futsalcsapat
A mesterhármast szerző Tatai József mellett Boromisza Dániel is bevette a vendéglátó Nyírgyulaj portáját – két vesztes bajnoki után ismét nyert a Balaton Bútor FC Veszprém futsal NB I-ben.