2021. augusztus 5.
//
Krisztina névnap

„Munka nélkül nincs eredmény”

Fényes bajnoki éremben és újabb válogatottságban bízik az 1. Futsal Club Veszprém céltudatos és gólerős igazolása, Fridrich Dávid.

Alakul, formálódik az NB I-ben újra nagy terveket szövögető 1. Futsal Club Veszprém 2020/2021-es kerete. A közelmúltban kinevezett vezetőedző, Fehér Zsolt alakulatába elsőként a kecskeméti Rutai Balázs érkezett, majd a Dunaferr fiatal kiválóságát, Fridrich Dávidot sikerült szerződtetni.

Kapcsolódó cikk
Mindenhol labdába rúg
Fejlődni szeretnék, s ehhez tökéletes helyre igazoltam, hiszen Veszprémben nagy célokat tűztek ki – fogalmazott a futsalcsapat új igazolása, Rutai Balázs, aki márciusban a válogatottba is meghívót kapott.

Az 1994-es születésű Fridrich Dávid Dunaújvárosban sajátította el a (nagypályás) labdarúgás alapjait: kilencévesen került a Dunaújvárosi Városi Sportiskolába (DVSI), nyolc évvel később Dunaújváros PASE-hoz igazolt. Itt is végigjárta a szamárlétrát egészen az U21-es együttesig, amelyben meghatározó szerepet töltött be. Felnőttcsapatuk éppen ebben az időszakban, a 2014/2015-ös idényben szerepelhetett az NB I-ben. Fridrich együtt edzett a „nagyokkal”, de a felnőtt élvonalban nem mutatkozhatott be.

A nagypályán elért sikereim közül leginkább arra vagyok büszke, hogy az U21-es dunaújvárosi csapattal az NB I-ben szerepelhettem, méghozzá eredményesen. Az NB I-es felnőtt alakulatnál is edzhettem egy éven át, ami hatalmas élményt jelentett, hiszen mentalitás terén rengeteget tanultam Eppel Mártontól vagy éppen Nikházi Márktól. Aztán az ún. fiatalszabály áldozata lettem, hiszen az egyesület az 1995 után születettek szerepeltetése után kapott támogatást, így nem tudtam stabil helyet kiverekedni magamnak

– tekintett vissza kálváriájára a 26 esztendős sportoló.

Fridrich Dávid nagy erőssége lehet a dobogós reményeket támasztó VeszprémnekFridrich Dávid nagy erőssége lehet a dobogós reményeket támasztó Veszprémnek

Ezt követően a Fejér megyei I. osztályban szereplő együtteseknél szerepelt. A 2017/2018-as idényt pedig már az NB III-as VLS Veszprémnél kezdte meg, ahol fél évet töltött, majd a Tordasnál játszott egészen mostanáig.

Kellemes emlékeket őrzök a nagypályás veszprémi időszakomból, kiváló embereket ismertem meg a vezetők és a játékosok között. Januárban aztán térdsérülést szenvedtem, így nem tudtuk folytatni a közös munkát. Ekkor visszatértem Fejér megyébe, a Tordas együtteséhez, amellyel a Magyar Kupában főtáblára jutottunk. Sajnálom, hogy nem dolgozhatok tovább Korolovszky Gáborral, akit remek szakembernek tartok. Mostantól ugyanis csak a futsalra koncentrálok.

Futsalkarrierje a Dunaújváros PASE-től történő távozásakor, tehát a 2015/2016-os idénytől kezdődött az NB I-be éppen akkor feljutó Dunaferrnél. Öt évet töltött a Fejér megyei alakulatban, ahol jobblábas balszélsőként és hátsó futsalosként is magabiztos teljesítményt nyújtott.

Huszonegy évesen kezdtem futsalozni. Az első idényem a tanulásról szólt, a másodikban viszont már több játéklehetőséget tudtam kiharcolni. Fehér Zsolt egy évet a válogatottnál töltött, amikor visszatért, ismét stabil kerettaggá váltam. Nagyon sokat köszönhetek az újvárosi vezetőknek, edzőnek. No meg a játékostársaknak, akiktől rengeteget tanultam.

A 2019/2020-as évad kiválóan sikerült számára: tizenegy góljával – holtversenyben Pál Patrikkal – együttese házi gólkirálya lett.

A mostani idényre megtaláltam a góllövő cipőmet, korábban inkább a gólpasszok terén jeleskedtem. Az eddigi legjobb szezonomon vagyok túl. Sokat fejlődtem mentálisan. Úgy érzem, mostanra értem meg arra, hogy stabilan jó teljesítményt nyújtsak. Sajnos a felsőházról lecsúsztunk, ami gyakorlatilag egyetlen gólon múlott. A koronavírus-járvány miatt pedig már nem tudtunk javítani.

Fridrich tehát – Fehér Zsolt kezei alatt – újoncból meghatározó játékossá vált a szakágban. Olyannyira, hogy hat alkalommal a felnőtt válogatott mezét is magára ölthette. A futsalos el is ismerte: Veszprémbe igazolásában jelentős szerepet játszott, hogy ismét együtt dolgozhat mesterével.

Fehér Zsolttal emberileg és szakmailag is kiválóan megértjük egymást. Mindketten azt valljuk, hogy munka nélkül nincs eredmény. Ahogy az életben, úgy a pályán is igaz, hogy először vetni kell ahhoz, hogy aratni tudjunk. Nagyon sokat nyomott a latba Zsolt személye, amikor elfogadtam az 1. FCV ajánlatát. Veszprémben profi körülményeket teremtett a vezetőség. Kiváló példa erre a rehabilitációs központ, amely szinte egyedülálló a szakágban. Olyan karrierlehetőséget vázoltak elém, amelyre nem tudtam nemet mondani. Bár nagyon sajnálom, hogy el kellett jönnöm Dunaújvárosból, úgy érzem, hogy szükségem volt a környezetváltozásra. Hajt a kíváncsiság, hogy egy új, számomra ismeretlen közegben mit tudok kihozni magamból

– húzta alá a balszélső, aki a veszprémi csarnok atmoszféráját is kiemelte.

Mindig nehéz volt Veszprémben játszani, kevés sikerélmény jutott nekünk a Március 15. utcai csarnokban. Nem tudom, hogy miért alakult így, de rendre felfokozott hangulatú presztízscsatákat vívott a két gárda. Le a kalappal a szurkolók előtt, akik olyan atmoszférát teremtettek, ami ránk is átragadt

– fogalmazott Fridrich, aki nemrégiben már városunkba is költözött. Úgy látja, Veszprém sokkal mozgalmasabb, több tevékenyégre lehetőséget adó hely, mint Dunaújváros. Ez pedig kedvez neki, hiszen szeret kimozdulni, társasági életet élni.

A célja, hogy megharcoljon a csapaton belüli pozíciójáért és a minél több időt töltsön a pályán. Teljesítményével újra felhívná magára Turzó József szövetségi kapitány figyelmét, akinél legutóbb 2018 tavaszán, Costa Rica ellen léphetett pályára.

Szeretnék legalább annyi gólt lőni, mint az előző szezonban. Bízom benne, hogy sikeres szezon vár ránk. Úgy vélem, hogy a minimum célunk a dobogó lehet, sőt, remélem, hogy fényesebb is lehet az az érem. Ami pedig a válogatott szereplést illeti, bizakodom, hogy mind a Veszprém menetelése, mind pedig a saját formám indokolttá teszi majd a meghívó postázását.

Zatkalik Dávid
Simon Dani
Férfi futsal NB I alapszakasz, 2021/2022
M GY D V LG KG GK P
1. DEAC 0 0 0 0 0 0 0 0
2. FTC 0 0 0 0 0 0 0 0
3. Haladás 0 0 0 0 0 0 0 0
4. Kistarcsa 0 0 0 0 0 0 0 0
5. Berettyóújfalu 0 0 0 0 0 0 0 0
6. Nyírgyulaj 0 0 0 0 0 0 0 0
7. Kecskemét 0 0 0 0 0 0 0 0
8. TF 0 0 0 0 0 0 0 0
9. Újpest 0 0 0 0 0 0 0 0
10. Balaton Bútor FCV 0 0 0 0 0 0 0 0
Utolsó módosítás: 2021. július 29. 11:31
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
futsal Férfi futsal NB I alapszakasz, 2021/2022 3. 2021. szeptember 10. 18:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Balaton Bútor FCV Újpest
futsal Férfi futsal NB I alapszakasz, 2021/2022 2. 2021. augusztus 23. 18:30 Nyírbátor, Városi Sportcsarnok Nyírgyulaj Balaton Bútor FCV
futsal Férfi futsal NB I alapszakasz, 2021/2022 1. 2021. augusztus 13. 18:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Balaton Bútor FCV Haladás VSE
futsal Férfi futsal NB I, bronzmeccs, 2020/2021 3. 2021. június 4. 18:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Balaton Bútor FCV DEAC 9-1
futsal Férfi futsal NB I, bronzmeccs, 2020/2021 2. 2021. május 31. 18:30 Debrecen, Egyetemi Sportaréna DEAC Balaton Bútor FCV 3-9
futsal Férfi futsal NB I, bronzmeccs, 2020/2021 1. 2021. május 28. 18:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Balaton Bútor FCV DEAC 6-1
előző események betöltése

További cikkek

Futsal NB I: a bajnokot fogadja a Veszprém a nyitányon
Futsal NB I: a bajnokot fogadja a Veszprém a nyitányon
A Magyar Kupa-címvédő Balaton Bútor FC Veszprém a bajnok Haladás vendéglátójaként kezdi meg a futsal NB I küzdelmeit augusztus közepén.
Újabb brazil légióssal erősített a Balaton Bútor
Újabb brazil légióssal erősített a Balaton Bútor
Véglegessé vált a futsal NB I-ben szereplő Balaton Bútor FC Veszprém, amely Henri Ward személyében brazil korosztályos válogatott játékost igazolt.
Ott voltunk a futsalosok első edzésén
Ott voltunk a futsalosok első edzésén
Szerdán este megkezdte nyári felkészülését a Magyar Kupa-címvédő Balaton Bútor FC Veszprém. Portálunk meghívást kapott az első edzésére, ahol egyelőre még a játék volt a főszerepben.
Hosszabbított válogatottjaival a veszprémi futsalcsapat
Hosszabbított válogatottjaival a veszprémi futsalcsapat
Négy játékosával hosszabbított szerződést a veszprémi futsalcsapat, amely továbbra is a Balaton Bútor nevét viseli. A kék-fehérek két játékossal erősítettek is, de a keretük még nem végleges.
Az alap stabil, új szintre emelnék a veszprémi futsalt
Az alap stabil, új szintre emelnék a veszprémi futsalt
A Magyar Kupa-címvédő Balaton Bútor FCV a jövőben szigorúan a bajnoki dobogóra fog koncentrálni. A célkitűzés eléréséhez a brazil Serginho Paulista személyében BL-győztes, Dorogi Benjamin révén pedig korosztályos válogatott futsalos segíti a veszprémieket, akiknek a kerete egyelőre még nem végleges.