2022. augusztus 12.
//
Klára névnap

SVSE: Varga Gréta 24 éve fennálló csúcsot döntött meg

A tizenhat éves veszprémi reménység, az SVSE egyéni csúcsok versenysorozatának első, csütörtöki állomásán 24 éve fennálló országos ifjúsági csúcsot döntött meg 5000 méteren. Tóthné Stupián Anikó fiatal tanítványa páratlan teljesítményével kvalifikálta magát az idei, kenyai junior világbajnokságra is.

Egyéni csúcsok versenysorozata elnevezéssel az országban egyedülálló próbatételt hívott életre a veszprémi Sportolj Velünk Sport Egyesület (SVSE). A sorozat első állomására csütörtökön került sor a Városi Stadionban, amely egyúttal a tavaszi szezon első megmérettetésének is számított.

Az SVSE nagy reménysége, Varga Gréta ezúttal 5000 méteren készült bizonyítani. Tóthné Stupián Anikó tizenhat éves tanítványa 6-7 évvel idősebb, rutinos versenyzők mellett állt rajthoz, ennek ellenére mégis felléphetett a dobogó harmadik fokára. 

Sőt, 16:28,44-es időreredményével közel tíz másodperccel megjavította a többszörös Európa-bajnok Szentgyörgyi Katalin 1996-ban futott országos ifjúsági csúcsát. Arról nem is beszélve, hogy teljesítményével kvalifikálta magát az idei, kenyai junior világbajnokságra is.

Tóthné Stupián Anikó és Varga Gréta - Archív fotó: Pesti JánosTóthné Stupián Anikó és Varga Gréta - Archív fotó: Pesti János

"Az országnak, a városnak, az egyesületnek és nekem is óriási büszkeség nemcsak Gréta, hanem az összes többi versenyzőnk elért eredménye. A hazánkban egyedülálló versenysorozatot azért hívtuk életre, hogy a magyar atlétikai közösség Veszprémben is kovácsolódhasson. Nagy öröm számunkra, hogy bárhonnan is érkeztek a versenyzők, otthon érezték magukat nálunk, sajátjuknak érezték a versenyt. Ezért, a szervezésért köszönettel tartozom versenyzőink szüleinek, az edzőinknek, a kollégáknak!"

 – nyilatkozta portálunknak Tóthné Stupián Anikó főszervező, akitől azt is megtudhattuk, hogy a megmérettetés következő állomására jövő héten csütörtökön, szintén a Városi Stadionban kerül majd sor. 

Simon Dani

További cikkek

Négyórás esőszünet után kilencedik lett az U20-as vb-n Csatári Jázmin
Négyórás esőszünet után kilencedik lett az U20-as vb-n Csatári Jázmin
A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) kalapácsvetője, Csatári Jázmin kilencedik lett a kolumbiai Caliban zajló U20 atlétikai világbajnokság pénteki versenynapján.
Varga Gréta 8., Csekő Miklós 11. lett az U20-as vb-n
Varga Gréta 8., Csekő Miklós 11. lett az U20-as vb-n
Az SVSE kiválósága, Varga Gréta a 8. helyen végzett a 3000 méteres akadályfutás döntőjében a Caliban zajló U20-as atlétikai világbajnokság csütörtöki napján. Ugyanitt a VEDAC kalapácsvetője, Csekő Miklós a 11. helyen zárt.
Kövér Fanni 5. lett gerelyhajításban az U20-as vb-n
Kövér Fanni 5. lett gerelyhajításban az U20-as vb-n
A VEDAC kiválósága, Kövér Fanni az 5. helyen végzett a női gerelyhajítás döntőjében a kolumbiai Caliban zajló U20-as atlétikai világbajnokság keddi napján. Klubtársa, Csekő Miklós sikerrel vette selejtezőjét.
Döntős szereplés az EYOF-on
Döntős szereplés az EYOF-on
A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) két sportolóval képviseltette magát a nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Játékokon (EYOF).
EYOF: Szirbek Albert ezüstérmes!
EYOF: Szirbek Albert ezüstérmes!
A veszprémi Sportolj Velünk SE atlétája, Szirbek Albert ezüstérmet szerzett 1500 m-en a Besztercebányán (Szlovákia) zajló nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF).