Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Országos csúcsok és egyéni rekordok hétvégéje

2020. július 27. 18:07
Egyéni rekordokkal, illetve Varga Gréta Barbara futása révén két országos csúccsal tért haza a veszprémi Sportolj Velünk SE (SVSE) a fővárosban rendezett 36. Honvéd Kupa nemzetközi atlétikai versenyről.

A hétvégén a fővárosi Iharos Sándor Atlétikai Centrum adott otthont a 36. Honvéd Kupa nemzetközi atlétikai verseny küzdelmeinek, ahol az SVSE atlétái is rajthoz álltak.

Közülük a legkiemelkedőbb teljesítményét Varga Gréta Barbara nyújtotta, aki 2000 m akadályfutásban két országos csúcsot is elért: 6:19,23-as idejével átvette az U18-as és az U20-as rekordot is.

A veszprémi tehetség a szám fináléjában óriásit harcolt Tóth Lili Annával. Bár a BHSE sportolója ért elsőként a célba, ez nem homályosítja el Varga futását.

Varga Gréta ezúttal is nagyszerűen teljesített - Fotó: SVSE FacebookVarga Gréta ezúttal is nagyszerűen teljesített - Fotó: SVSE Facebook

Ugyanebben a számban Magyar Veronika 7:19,96-tal az 5. helyen zárt, míg a férfiaknál Nick Márton 6:01,90-nel a második helyen végzett. Mindketten egyéni legjobb eredményüket érték el.

A férfiak közül Szögi István Dániel és Kiss Gergő Xavér teljesítménye mellet sem mehetünk el szó nélkül. Tóthné Stupián Anikó tanítványai 1500 m-es síkfutásban értek el óriási egyéni csúcsot. Szögi, a versenyszám bajnoka 3:39,40-nel ért célba, míg klubtársa 3:40,48-cal a második helyet szerezte meg. Szintén 1500 m-en versenyzett Zsetnyai Ákos, aki az idősebbek között hetedik, junior korosztályban pedig első helyezést ért el, szintén egyéni legjobb idővel (3:50,19).

Molnár Attila szombaton 400 m gátfutásban 54,56-tal nyert, másnap pedig negyedik lett 400 m síkfutásban 48,24-gyel. Utóbbi versenyszámban Kubasi János ugyancsak a legjobb idejével ért célba (52:16).

A legrövidebb távon, 100 m-es síkfutáson Dabosi Marcell szintén egyéni csúccsal (11,51) fejezte be a versenyt.

Két nap alatt tehát két országos és kilenc egyéni csúcsot szállítottak a Sportolj Velünk SE tehetséges fiataljai.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.