2020. november 30.
//
András, Andor névnap

Felkarolták Kövér Fannit

2020. augusztus 15. 11:55
A tizenhat éves veszprémi atléta mögé masszív szponzor került: a Fitt Büfé & Kávézó.

Bakai László, a veszprémi Fitt Büfé & Kávézó társtulajdonosa a napokban azzal az indokkal kereste meg lapunkat, hogy hírül adhassa: „vendéglátó egységük nyereségének bizonyos részét visszaforgatni kívánták a sportéletbe, hiszen egy sportbüfével büszkélkedhetnek, amely nem mellesleg telis-tele van ereklyékkel.” 

A vállalkozó hangsúlyozta, jótékonyságuk korántsem közéleti szerepvállalás: ha segíthetnek, az szimplán jó érzés számukra.

Kövér Fanni kétségkívül a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club legnagyobb reménysége: az elmúlt időszak versenyeinek tekintetében legeredményesebb versenyzője is. A gerelyhajítás irányába tanúsított hozzáállása, szorgalma példás, éppúgy, mint az iskolában végzett tevékenysége. Biztos vagyok abban, ha így folytatja, akkor nem sok legyőzője akad majd az évek során 

– indokolta meg Bakai a felkarolást.

Bakai László és Kövér Fanni a Fitt Büfé & KávézóbanBakai László és Kövér Fanni a Fitt Büfé & Kávézóban

László hozzátette, a tizenhat éves lány edzője, Máhl Krisztián szintén kivételes képességekkel rendelkezik. Reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy egy későbbi ötkarikás győztes, Veszprém első női olimpiai bajnoka mögé állhattak oda jótevőként a koronavírus-járvány időszakában, amikor egyébként is minden jótett sokat számít.

Úgy gondolom, támogatásunk által Fanni hatalmas lépést tett a profi pályafutás irányába, hiszen a felajánlásunk anyagi biztonságot, támaszt nyújthat neki az elkövetkezendő időkben

– vélekedett Bakai László, akitől azt viszont nem tudhattuk meg, hogy milliós tételről beszélünk-e, ugyanis a támogatásra szánt összeget nem hozta nyilvánosságra.

Kövér Fanni portálunk felé örömét fejezte ki az együttműködéssel kapcsolatban. Elmondta, a felajánlás szabad felhasználású, eszközre, utazásra, étkezésre is fordítható, azaz tudásfejlesztésre abszolút alkalmas. A megállapodás egy teljes, az idei versenyszezonra szól, amely lejárta után, ha mindkét fél úgy határoz, akkor meg is hosszabbítható.

Simon Dani

További cikkek

Csapatbajnokság félmaratonnal fűszerezve
Csapatbajnokság félmaratonnal fűszerezve
Tizenegyedik helyen végzett a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Hunyadi DSE párosa a 2020. évi atlétikai csapatbajnokságon.
Országos és egyéni csúcsok, tizenhárom dobogós helyezés
Országos és egyéni csúcsok, tizenhárom dobogós helyezés
Az ifjúsági és junior korosztálynak rendezett atlétikai liga döntőn remekül szerepeltek a VEDAC atlétái, összesen tizenhárom dobogós helyezést szerezve.
Kövér Fanni két számban is az ország legjobbja
Kövér Fanni két számban is az ország legjobbja
A Debrecenben rendezett hétvégi korosztályos bajnokságon bebizonyosodott, hogy Mozsdényi Dávid és Máhl Krisztián tanítványánál – diszkoszvetésben és gerelyhajításban – nincsen eredményesebb ifjúsági korú atléta Magyarországon.
Értékes eredmények egy fiatal csapattal
Értékes eredmények egy fiatal csapattal
Három érmet, amelyek közül kettőt a 16 éves Kövér Fanni, egyet a rutinos Orbán Éva, szerzett a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) a 125. alkalommal megrendezett felnőtt atlétikai országos bajnokságon.
Szinte még gyermek, mégis a VEDAC legjobbja
Szinte még gyermek, mégis a VEDAC legjobbja
Kövér Fanni a fővárosban hétvégén rendezett 125. Atlétikai Magyar Bajnokságon gerelyhajításban ezüstérmet, míg diszkoszvetésben bronzérmet szerzett. Máhl Krisztián és Mozsdényi Dávid tizenhat éves tanítványa a felnőttek mezőnyében is a VEDAC legeredményesebb atlétájának számított.