Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 20. Illés
Veszprém
23°C
2024. július 20. Illés
Veszprém
23°C

Az ország legjobbjai között bizonyíthat a VFC USE U19-es leánycsapata

2020. augusztus 20. 12:01
A szakágvezető, Donát Máté edzette veszprémi U19-es leány labdarúgócsapat idén már a kiemelt mezőnyben szerepelhet: első osztályú klubok korosztályos csapataival is összemérheti tudását.

Az igazat megvallva, tanítványaim, a lányok kérése volt, hogy erősebb bajnokságban futballozhassanak, ugyanis ezáltal gyorsabban fejlődhetnek, hiszen az ország legjobb hasonló korú gárdáival mérhetik össze tudásukat, amely nagy lehetőség arra is, hogy megmutassák valójában mi rejlik bennük

– összegezte lapunknak az osztályváltás apropóját Donát Máté, a VFC USE női szakágvezetője, az U19-es csapat edzője. Az említett alakulat egyébként a 2019/2020-as kiírásban az NB II Észak-nyugati csoportjában hibátlan teljesítménnyel az élen állt, amikor kitört a koronavírus-járvány, majd a szövetség lezárta a küzdelmeket.

Kapcsolódó cikk
Gondos nevelőmunka, építkezés az alapoktól
A VFC USE női szakágának három csapata is az aranyérem reményében várja bajnoksága – egyelőre bizonytalan – tavaszi folytatását. Az egyesületnél folyó színvonalas munkának ugyanakkor az is ékes bizonyítéka, hogy Csizmadia Zsófia és Szijártó Eszter személyében két játékosa is címeres mezt ölthet.

A leány U19 kiemelt csoportban mások mellett az Astra, a Ferencváros és a Haladás-Viktória együttesével is farkasszemet néznek majd a bakonyiak, akik múlt szombaton, a nemzeti bajnokság első fordulójában a szintén újonc Budaörs otthonában vendégeskedtek, ahol Csizmadia Zsófia duplájának köszönhetően egált sikerült jegyezniük.

 A szakágvezető, Donát Máté leány tanítványai az ország legjobbjai közt bizonyíthatnak (archív fénykép) A szakágvezető, Donát Máté leány tanítványai az ország legjobbjai közt bizonyíthatnak (archív fénykép)

Klubunk vezetősége is támogatta az elképzelésünket, hiszen utánpótlás-egyesületünk kiemelt képzési központnak számít a női vonalon. Az pedig már az első körben is kiderült, hogy igazán kemény ütközetek várnak ránk, ugyanis a riválisok soraiban akár évekkel idősebb tehetségek is megbújhatnak: ebben a korban mindez komoly előnyt is jelenthet ellenfeleinknek.

A második körben, augusztus 21-én, pénteken 17.30-as kezdéssel a jó erőt képviselő üllőiek dolgát nehezítené meg a Donát-alakulat az Erdész utcai sportkomplexumban.

„Nem szabad elfelejtünk, hogy tanulni érkeztünk a kiemelt csoportba!”

Simon Dani
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.