Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C

Kövér Fanni két számban is az ország legjobbja

2020. augusztus 24. 16:20
A Debrecenben rendezett hétvégi korosztályos bajnokságon bebizonyosodott, hogy Mozsdényi Dávid és Máhl Krisztián tanítványánál – diszkoszvetésben és gerelyhajításban – nincsen eredményesebb ifjúsági korú atléta Magyarországon.

Míg sokan mások a nemzeti ünnepünket, az államalapítást követő hosszú hétvégét lustálkodással töltötték, addig a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) növendékei augusztus 22. és 23. között is versenyeztek. 

Méghozzá a Tiszántúlon, az ország második legnépesebb településén, ugyanis a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) Debrecenben rendezte az idei ifjúsági országos bajnokságot. A kétnapos eseményen a tizenhat éves veszprémi reménység, Kövér Fanni két számban is bizonyíthatott.

Szombaton gerelyhajításban végül stabilan diadalmaskodott Máhl Krisztián tanítványa a tizenkét fős mezőnyben: hajításával (54,70 méter) több mint hat métert vert az ezüstérmet szerző atlétára. 

Másnap következhetett a diszkoszvetés. Mozsdényi Dávid tanonca ez alkalommal hét atlétával nézett farkasszemet, néhány centi híján pedig nyolc méterrel messzebb (48,82 m) vetette a szert a második legeredményesebb versenyzőnél.

A fényképen balról jobbra: Mozsdényi Dávid, Kövér Fanni és Máhl Krisztián A fényképen balról jobbra: Mozsdényi Dávid, Kövér Fanni és Máhl Krisztián

Kövér Fanni így a gerelyhajítás után vasárnap diszkoszvetésben is megnyerte az idei ifjúsági bajnokságot: két különböző dobószámban egyszerre lett az ország legjobbja.

Annak ellenére, hogy június közepe óta folyamatos versenyterhelést kapott, a hétvégi fülledt melegben is átlagon felül teljesített Fanni

– mutatott rá Mozsdényi Dávid a fiatal atléta kitartására. Hozzátette: Máhl Krisztiánnal nagyon büszkék tanítványukra.

A VEDAC neveltjére klubtekintetben is igencsak fontos megmérettetések várnak a közeljövőben: fiatal kora ellenére a felnőtt országos csapatbajnokságon, valamint a felnőtt liga döntőjében is képviselni fogja a veszprémieket, de előtte még saját korosztálya ligájában, az ifik között küzdhet meg az elsőségért.

Simon Dani

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.