2020. november 30.
//
András, Andor névnap

Rajt a futsal NB I-ben: Kecskemétre látogat a Veszprém

Százhetvenöt nap elteltével játszik ismét tétmérkőzést a válogatott játékosokkal megerősített veszprémi futsalcsapat, amely hétfőn (19.00) – immáron Fehér Zsolt irányításával – a Kecskemétnél vizitál az NB I nyitó fordulójában.

Március 9-én, a Kecskemét vendégeként játszotta legutóbbi tétmérkőzését az 1. FC Veszprém az NB I alsóházi rájátszásában. A koronavírus-járvány terjedése aztán a futsalbajnokság küzdelmeinek is megálljt parancsolt, mígnem a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) május elején befejezettnek nyilvánította a sorozatot. Nem hirdettek hivatalos végeredményt, nem voltak helyezettek, illetve feljutók és kiesők sem. A Veszprém – amely a felfüggesztése előtt a második helyen állt az alsóházban – így a 2020/2021-es évadot is az NB I-ben kezdheti meg.

Mint azt Rajki Tamás ügyvezető elnöktől megtudtuk, a pandémia miatti általános gazdasági bizonytalanság ellenére is stabil a klub költségvetése. – Előrelátó gazdálkodásunknak és a meghozott intézkedéseknek köszönhetően sikeresen átvészeltük az elmúlt időszakot. Sajnos a támogatóink lehetőségei is csökkentek, így folyamatosan dolgozunk azon, hogy stabil lábakon tudjunk állni.

Mint ismert, az egyik legfontosabb változás a szakmai stáb élén történt a klubnál: Frank Tamást ugyanis a Dunaferrtől érkező Fehér Zsolt váltotta a kispadon. Ahogyan az a klub május 21-ei sajtótájékoztatóján is elhangzott, az elvárás, hogy a szakember visszavezesse az együttest az NB I élmezőnyébe.

Kapcsolódó cikk
„A szorgos hangyák sokszor többet érnek, mint egy vezérhangya”
Szigorú, de kompromisszumkész edzőnek vallja magát az NB I-es veszprémi futsalcsapat élére érkező Fehér Zsolt. Számára első a csapatérdek, s nem tolerálja azt, ha valaki az egyéni céljait a közösség érdeke elé helyezi.

Bízunk benne, hogy Zsolttal visszatalálunk az utunkra, s ismét félve érkeznek a veszprémi katlanba az ellenfelek. Erős és kiegyenlített bajnokság elé nézünk. Úgy gondolom, hogy a Berettyóújfalú és a Haladás valamelyest kiemelkedik a bajnokságból, de a többi alakulatnál is igyekeztek erősíteni, így nagy csata várható a helyezésekért, dobogóért egyaránt. Szeretnénk az alapszakaszban a felsőházba kerülni és a rájátszásban is a lehető legjobb eredményt elérni

– fogalmazott Rajki Tamás, aki nyomatékosította: senkinek a vállára sem szeretnénk extra terhet rakni. Az elvárás, hogy mindenki maximális hozzáállással tegye a dolgát, s akkor meglesz a jutalmuk, ami eredményességben és helyezésben is meg fog mutatkozni.

Az idény végén a két brazil légiós, Junior Silva és Caio Matheus, a szerb Lazar Miloszavljevics, valamint Miklós Tamás és Schmidmajer Ádám is elhagyta a klubot, Gyurcsányi Zsolt pedig visszavonult. Ami az érkezőket illeti, Sásdi Bálint, Fridrich Dávid, Pál Patrik és Rutai Balázs személyében minőségi, magyar válogatott játékosokat sikerült szerződtetni a meglévő bakonyi „mag” és az utánpótlásból kikerülő fiatalok mellé.

Az idei igazolási stratégiánkat az új szakvezetőnkkel, Fehér Zsolttal alakítottuk ki. Úgy döntöttünk, hogy a helyzetre való tekintettel továbbra is csak magyar játékosokkal igyekszünk a legjobb eredményt elérni. Nagy volt a mozgás, így folyamatosan azon dolgozunk, hogy a bajnokság kezdetére összegyúrjuk a csapatot, amelyhez az utánpótlásunkból tehetséges fiatalok is csatlakoztak. Komáromi Péterre ugyanakkor a tavalyi eltiltása miatt még nem számíthatunk, sajnos az MLSZ a kérelmünk ellenére sem változtatott ezen határozatán.

Ovádi Péter társadalmi elnök és Rajki Tamás a klub új kabalaállatávalOvádi Péter társadalmi elnök és Rajki Tamás a klub új kabalaállatával

A futsalosok a kényszerszünet alatt sem tétlenkedtek, egyéni edzésterv alapján otthonukban készültek. A közös felkészülés július végén vette kezdetét, melynek során a gárda a másodosztályú TF-fel és a Tihannyal, az NB I-es Haladással, valamint a szlovákiai Léva együttesével is megmérkőzött.

– A folyamatosan végzett otthoni munkának köszönhetően szerencsére nem volt jelentős fizikai hiányosságunk, a taktikai, labdás feladatokra azonban érthetően nagyobb hangsúlyt kellett fektetnünk. Az edzőmeccsekből soha nem szeretek következtetéseket levonni, a bajnokságban kell teljesíteni.

Erre pedig már hétfőn (19.00) lehetősége nyílik a bakonyiaknak, hiszen végre megkezdik a 2020/2021-es idényt, méghozzá a legutóbbi bajnokijuk helyszínén, Kecskeméten. Egy héttel később pedig a Nyírgyulajt fogadják majd a Március 15. utcai csarnokban.

Izgatottan és kíváncsian várom az idei szezont. Bízom benne, hogy a szurkolóink is ki vannak éhezve a remek hangulatú, gólgazdag mérkőzésekre. A belépés továbbra is ingyenes, mindenkit sok szeretettel várunk a mérkőzéseinkre. Amint már korábban beharangoztuk, együttesünknek új „segítsége” lesz a pálya mellett, hiszen egyesületünk kabalával gazdagodott. Bízunk benne, hogy a szurkolók, gyerekek is gyorsan megszeretik

– fejezte ki reményét a klubvezető.

Kapcsolódó cikk
Telitalálat a veszprémi futsalosok új kabalája
Az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) pályázattal összhangban, a helyi állatkert fekete medvéit támogató jelleggel 2023-ig örökbe fogadta az 1. FC Veszprém, amely az ország első futsalcsapataként már hivatalos kabalával is büszkélkedhet az erő, a kitartás és a biztonság jegyében.

A járványügyi helyzettel kapcsolatban megjegyezte: mindent megtesznek az általános higiéniai szabályok betartása és betartatása érdekében. Kézfertőtlenítőt helyeznek ki a csarnok bejáratához. Továbbá javasolják, így a 1,5 méteres távolság betartását, illetve a maszk használatát, de kötelezővé nem teszik azt.

A futsal NB I 2020/2021-es kiírásának mezőnye: Aramis SE, DEAC, Dunaferr, FTC, Haladás VSE, MVFC Berettyóújfalu, Nyírgyulaj KSE, Kecskemét, Veszprém, Újpest RFC

Játékosmozgás az 1. FC Veszprémnél

Távozók
: Schmidmajer Ádám (kapus), Miklós Tamás, Junior Silva, Lazar Miloszavljevics, Caio Matheus
Az idény végén visszavonult: Gyurcsányi Zsolt
Érkezők: Sásdi Bálint (kapus), Fridrich Dávid, Pál Patrik, Rutai Balázs
Az utánpótlásból felkerültek: Szabó Bence (kapus), Cseresznyés Márton, Fellembek Zétény, Palvek Márk, Ábrahám Botond, Kiss Milán Krisztián

Zatkalik Dávid
Kovács Bálint
Simon Dani
Férfi futsal NB I, 2020/2021
M GY D V LG KG GK P
1. Haladás 12 11 1 0 52 17 35 34
2. Berettyóújfalu 11 10 0 1 45 20 25 30
3. Balaton Bútor FCV 12 8 0 4 45 30 15 24
4. Kecskemét 11 7 1 3 33 32 1 22
5. DEAC 10 6 0 4 43 33 10 18
6. Dunaferr 10 3 1 6 20 28 -8 10
7. Aramis 10 3 0 7 23 45 -22 9
8. Újpest 12 2 1 9 29 37 -8 7
9. FTC 11 2 1 8 27 47 -20 7
10. Nyírgyulaj 11 0 1 10 18 46 -28 1
Utolsó módosítás: ma 11:02
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
futsal Férfi futsal NB I, 2020/2021 14. 2020. december 20. 19:45 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Balaton Bútor FCV Haladás
futsal Férfi labdarúgó NB III Nyugati csoport, 2020/2021 13. 2020. december 11. 18:30 Debrecen, Egyetemi Sportaréna DEAC Balaton Bútor FCV
futsal Férfi labdarúgó NB III Nyugati csoport, 2020/2021 12. tegnap 18:45 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Balaton Bútor FCV FTC 3-4
futsal Férfi labdarúgó NB III Nyugati csoport, 2020/2021 11. 2020. november 23. 18:30 Nyírbátor, Városi Sportcsarnok Nyírgyulaj Balaton Bútor FCV 2-4
futsal Férfi futsal NB I alapszakasz, 2020/2021 10. 2020. november 16. 18:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Balaton Bútor FCV Kecskemét 2-3
előző események betöltése

További cikkek

Fordított és nyert a Fradi Veszprémben
Fordított és nyert a Fradi Veszprémben
Jobb helyzetkihasználásának és Tóth Gyula bravúrjainak köszönhetően 4-3-ra győzni tudott a Ferencváros a Veszprém ellen vasárnap a futsal NB I-ben. Fehér Zsolt legénysége sorozatban a harmadik hazai vereségét szenvedte el.
Vasárnap a Fradit fogadja a Veszprém
Vasárnap a Fradit fogadja a Veszprém
Fehér Zsolt visszatér a Balaton Bútor FC Veszprém kispadjára, amely vasárnap (18.45) zárt kapuk mögött a Ferencvárost látja vendégül a futsal élvonalban.
Edzője nélkül is nyerni tudott a futsalcsapat
Edzője nélkül is nyerni tudott a futsalcsapat
A mesterhármast szerző Tatai József mellett Boromisza Dániel is bevette a vendéglátó Nyírgyulaj portáját – két vesztes bajnoki után ismét nyert a Balaton Bútor FC Veszprém futsal NB I-ben.
Mindhárom pontot elvitte Veszprémből a Kecskemét
Mindhárom pontot elvitte Veszprémből a Kecskemét
A Balaton Bútor FC Veszprém kétgólos hátrányból egyenlített, de fordítani már nem tudott a légiósokat felvonultató Kecskemét ellen, amely végül egy bombagólnak köszönhetően nyert a futsal NB I hétfői, zárt kapus meccsén.
A szurkolóinkért is küzdeni fogunk – Fehér Zsolt
A szurkolóinkért is küzdeni fogunk – Fehér Zsolt
Zárt kapuk mögött ugyan, de folytatódik a futsal NB I: hétfőn (18.30) az ötödik helyen álló Kecskemétet fogadja a harmadik Veszprém, melynek soraiba visszatérhet a csapatkapitány Tatai József.