2023. március 29.
//
Auguszta névnap

Veszprémi jéglovag volt, magyar válogatott lett

Chmelik Levente ékes példája annak, hogy valódi munkával bárki elérheti az álmait. A tizenhat éves veszprémi hokikapus családját nélkülözve klubszinten már bejárta az országot, hogy a jégkorong összes fortélyát elsajátíthassa. Kitartásának pedig idővel beérik a gyümölcse.

Akikben esetleg kétségeket ébresztett volna az, hogy az egykori Tüzér utcai sporttelepen egymilliárd forint TAO-támogatásból jeges sportoknak épül csarnok, azoknak meg kell ismerniük az egykori veszprémi jéglovag, a fiatal kapus Chmelik Levente történetét.

A mai napig jól emlékszem arra a pillanatra, amikor első osztály kisgyerekként először léptem a helyi sátras pálya jegére. Veszprémben akkor kezdték el honosítani a sportágat, nem véletlen toborozták a fiatalokat. Igaz, még gyerekcipőben járt akkoriban az egész, én mégis rögtön beleszerettem, még úgy is, hogy korcsolyázni nem is tudtam igazán. Abban viszont teljesen biztos voltam, hogy amit csak lehet, azt én el akarom érni a jégkorong színterén

– idézte fel emlékeit őszintén Levi.

Chmelik Levente, a háttérben az egykori tréner, Máhl KrisztiánChmelik Levente, a háttérben az egykori tréner, Máhl Krisztián

Akinek szinte még gyermekként, az általános iskola végeztével rögtön kellett észlelnie azt is, hogy a további fejlődése érdekében el kell hagynia a megyeszékhelyet. Tudniillik nem azért, mert a bakonyi edzők képességeit meghaladta a kihívás, hanem azért, mivel a klub akkori infrastruktúrája nem biztosított egész éves edzéslehetőség a jéglovagok számára. A szárazedzés pedig egymagában kevés a fejlődéshez.

A családom ott támogatott, ahol csak tudott. Ugyanakkor be kell vallanom, hogy kicsit ijesztő volt nekivágni az országnak egymagamban. Töltöttem egy évet kölcsönben Kaposváron mielőtt Győrbe igazoltam volna: rengeteg hasznos tapasztalattal gazdagodtam azelőtt, hogy megérkeztem a jelenlegi csapatomba, az ország jelenlegi legeredményesebb klubjába, a fővárosi MAC-ba, ahol úgymond a korosztályos válogatottság is rám talált.

Így igaz, Chmelik ugyanis a pestiek színeiben tett szert előbb az U17-es nemzeti csapatban való bemutatkozásra, később pedig az egy évvel idősebbek között is bizonyíthatott. Álmairól kérdezve a fiatal tehetség elárulta, szeretne gyökeret verni jelenlegi együttesében. Hozzátette, éjt nappallá téve azon dolgozik, hogy a felnőtt csapatban is lehetőséget kapjon, idővel pedig magára ölthesse a szintén felnőtt címeres mezt.

Máhl Krisztián és a Veszprémi Jéglovagok számára Levente egyet jelent az örömmel és a büszkeséggelMáhl Krisztián és a Veszprémi Jéglovagok számára Levente egyet jelent az örömmel és a büszkeséggel

Az első pillanattól kezdve dolgozott, nem volt olyan edzés vagy tábor ahol ne lett volna jelen, és ne nyújtott volna száztíz százalékot. Egyesületünk nagyon büszke Leventére: bebizonyította, hogy aki dolgozik, nem adja fel, küzd az álmaiért az idővel meg is valósíthatja azokat. Boldogsággal tölt el, hogy a pesti MAC-ban megtalálta a számításait, hiszen jó helyen van, alázatból pedig a mai napig nem szenved hiányt

– fogalmazott zárásként Máhl Krisztián, a veszprémi klub szakmai vezetője.

A Veszprémi Jéglovagok a soron következő idényben már felnőtt csapatot is indítana a nemzeti harmadosztályban, mindkét nemben. Az egyesület jóvoltából a helyi gyerekek továbbra is testnevelés óra keretében sajátíthatták el a jégkorongozás alapjait, rövidesen az újdonsült kétezer négyzetméter alapterületű komplexumban, amelynek kivitelezése ütemterv szerint halad, még ősszel átadásra is kerülhet.

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Magyar Kupa-ezüstérmes a Veszprémi Jéglovagok!
Magyar Kupa-ezüstérmes a Veszprémi Jéglovagok!
A Veszprémi Jéglovagok U12-es csapata ezüstérmet szerzett Pesterzsébeti Jégcsarnokban hétvégén rendezett Magyar Kupa négyes döntőjében.
Döntőben a veszprémi hokisok!
Döntőben a veszprémi hokisok!
A Jéglovagok U12-es fiúcsapata mellett a Rampage U25-ös hölgy együttese is felérhet a csúcsra: előbbiek a Magyar Kupa négyes döntőjébe, utóbbiak a bajnokság fináléjába kvalifikálták magukat.
Együttműködési megállapodást kötött a Táncsics technikuma és a jégkorong-egyesület
Együttműködési megállapodást kötött a Táncsics technikuma és a jégkorong-egyesület
A kétoldalú megállapodással a jó tanuló, jó sportoló értékrendet erősítené a VSZC Táncsics Mihály Technikum és a Veszprémi Jégkorong Sportegyesület Veszprém Fiatal Sportolóiért Közhasznú Alapítvány.
Válogatott szintű hokisokat nevelnének Veszprémben
Válogatott szintű hokisokat nevelnének Veszprémben
A Veszprémi Jéglovagok és az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia több környékbeli klubbal együttműködve csapatokat szeretne indítani a soron következő idényben a női bajnokságban.
A „gyengébbik nem” nem gyenge küzdelme a jégen
A „gyengébbik nem” nem gyenge küzdelme a jégen
Közös edzést és barátságos mérkőzést szervezett a Veszprémi Jéglovagok jégkorongklub és az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia fiatal lányoknak, akik a Dunántúl több városából érkeztek Veszprémbe, hogy a jövőben a tervek szerint egy csapatot alkossanak majd. A cél, hogy a következő szezonban a Királynék Városa is ki tudjon állni egy csapattal a női bajnokságban.