Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Támogatást kapott Kövér Fanni gerelyhajító

2021. január 13. 14:50
A Veszprémi Szakképzési Centrum és a CoreComm SI anyagi támogatást és súlyzókészletet adományozott a VEDAC fiatal válogatott gerelyhajítójának.

A VSZC-től közel 300 ezer forint értékű súlyzókészletet, az energetikával foglalkozó vállalkozástól, a CoreComm SI-től pedig 100 ezer forintnyi anyagi támogatást vehetett át Kövér Fanni szerda délelőtt a VSZC Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikum épületében.

Kövér Fanni gerelyhajító, Kavalecz Gábor VSZC-igazgató és Papp Máté, a VSZC kancellárja a szerdai adományátadón.Kövér Fanni gerelyhajító, Kavalecz Gábor VSZC-igazgató és Papp Máté, a VSZC kancellárja a szerdai adományátadón.

A 16 éves sportoló tanulmányai helyszínéül szolgáló középiskolában tartott sajtótájékoztatón Kavalecz Gábor VSZC-főigazgató kiemelte, a Veszprémi Szakképzési Centrum elkötelezett a szakképző intézményeiben sportolók támogatása iránt. Annak érdekében, hogy a Centrum költségvetési forrásait kiegészítse, külső gazdálkodó szervezeteket is megkeres a jó cél érdekében-mondta.

Fanni esetében a CoreComm SI ügyvezető igazgatója, Horváth Balázs pozitívan fogadta a kezdeményezést, és szívesen állt a sport, illetve a sportoló támogatása mellé.

- Ezzel az összefogással valósult meg a közgázos atléta támogatása, amivel reméljük, hogy sikerült közelebb juttatni a saját rendezésű 2023-as Atlétika Világbajnoksághoz, illetve a 2024-es olimpiai szerepléshez-fogalmazott. Rámutatott, Kövér Fanni háromszor nyerte el a "Jó tanuló, jó sportoló" díjat, ezzel is bizonyítva, hogy a kettő nem zárja ki egymást.

Kavalecz Gábor beszélt arról is, hogy

pár héten belül a VSZC iskoláiban egy olyan támogatási programot indítanak el, amely kiszélesíti más sportolók támogatási lehetőségeit is.

A Veszprémi Szakképzési Centrum kancellárja, Pap Máté szerint a helyi sportéletet és eredményeket megnézve nem túlzás azt állítani, hogy a Veszprém a megyei jogú városok között az élmezőnybe tartozik- utalt a több évtizedes múlttal rendelkező VEDAC-ra, a kézilabdára, és az utóbbi években feltörekvő futsalra. Mint mondta, a VSZC a következő években támogatásokkal és rugalmas egyéni tanrend kialakításával szeretne aktívan bekapcsolódni a pezsgő veszprémi sportéletbe. A versenysportolókat a jövőben kiemelt figyelemmel kísérik.

Az anyagi támogatást nyújtó CoreComm SI ügyvezetője, Horváth Balázs a sajtóeseményen kifejtette, veszprémi születésűként és veszprémi vállalkozás vezetőjeként mindig fontosnak tartotta a helyi sportegyesületek és sportolók támogatását. Eddig nem kifejezetten az élsportolók támogatása volt a prioritás, hanem azoké az egyesületeké, ahol szükség volt segítségre, most azonban szívesen álltak Kövér Fanni szponzorálása mellé. Ha a továbbiakban is forrásokra van szükség, rendelkezésre állnak-fogalmazott.

Kövér Fanni és Horváth Balázs.Kövér Fanni és Horváth Balázs.

Kövér Fanni edzője, Máhl Krisztián azt mondta, a most kapott saját súlyzókészlet hozzájárul ahhoz, hogy a pandémiás helyzet alatt a fertőzések kockázatát a minimálisra csökkentsék. Reményei szerint az idei szezonra sikerül úgy felkészülni, hogy Fanni kiteljesedhessen és folytathassa karrierjét.

- Az anyagi támogatás valamint a súlyemelőkészlet biztosítja és segíti a felkészülést, ezen kívül versenyszezonban is hasznát tudom venni az eszközöknek - mondta a VEDAC fiatal atlétája a támogatás kapcsán. Ha a pandémiás helyzet miatt máshogy nem alakul, Kövér Fanni idén három világversenyen indul. Olaszországban ifjúsági Európa-bajnokságot rendeznek, Kenyában világbajnokság, Észtországban pedig Európa-bajnokság lesz 2021-ben.

Ge. Á.
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.