Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szögi István több mint 35 éves országos csúcsot döntött meg 1500 méteren

2021. január 30. 22:38 // Forrás: MTI
A veszprémi Sportolj Velünk SE (SVSE) kiválósága, Szögi István csaknem 36 éves országos rekordot javított meg szombaton 1500 méteren a bécsi fedett pályás atlétikai versenyen.

Szögi István 3.37.55 perccel győzött, ezzel Knipl István 1985. február 23-án elért, 3:39.25 perces csúcsát adta át a múltnak.

Tóthné Stupián Anikó 25 éves tanítványa már tavaly teljesítette a márciusi fedett pályás Európa-bajnokság indulási szintjét, ezt most megerősítette.

Szögi István hatalmas csúcsot repesztett - Fotó: atletika.hu (archív)Szögi István hatalmas csúcsot repesztett - Fotó: atletika.hu (archív)

Nagyon örülök a mai napon elért időmnek, még mindig fel vagyok dobódva. Hosszú évek munkája látszik beérni, amiért köszönettel tartozom az edzőmnek, a családomnak és a csapattársaimnak. Bizakodóan álltam rajthoz, hiszen olyan edzéseket tudtam elvégezni az elmúlt hetekben, amilyeneket korábban még soha, valamint az alapozás során is többet futottam, mint valaha. Bíztam benne, hogy megdönthetem a szabadtéri egyéni csúcsomat, és ezzel elérhetővé válik az országos csúcs is. Az elmúlt két hétben azzal keltem és feküdtem, hogy országos csúcsot fogok futni. Mérhetetlenül boldog vagyok, hogy ezt sikerült ma elérni. Azonban ennél nagyobb céljaim is vannak, amikért a továbbiakban is keményen fogok dolgozni

– nyilatkozta Szögi a 100% Magyar Atlétika Facebook oldalán.

Korábban Bécsben szintén teljesítette az Eb-részvételhez szükséges időt Bartha-Kéri Bianka. Az SVSE 26 éves atlétája 2.03.70 perccel ért célba 800 méteren - a magyar szövetség tájékoztatása szerint.

vehir.hu
további cikkek
SVSE: hét érem az U18-as magyar bajnokságon SVSE SVSE: hét érem az U18-as magyar bajnokságon Székesfehérváron az U18-as atlétikai magyar bajnokságon vettek részt a veszprémi Sportolj Velünk SE atlétái, akik az elmúlt hétvégén összesen hét érmet szereztek; Derdák Sára duplázott, 1500 m-en és 800 m-en is a dobogó legfelső fokára. 2024. június 19. 20:01 Legkisebbektől a legnagyobbakig – sűrű a hétvége az SVSE-nek SVSE Legkisebbektől a legnagyobbakig – sűrű a hétvége az SVSE-nek Előfordulnak olyan „hosszú hétvégék”, amikor minden pillanatban történik valami és nincs idő „megállni”. Kapkodjuk a fejünket, hogy éppen hol és mi történik. Ilyen hétvége „íródott” a veszprémi Sportolj Velünk SE számára, amely megszállta péntektől vasárnapig a székesfehérvári atlétikapályát. 2024. június 17. 13:37 Kéri Bianka két számban is bizonyított a római Európa-bajnokságon Bartha-Kéri Bianka Kéri Bianka két számban is bizonyított a római Európa-bajnokságon A veszprémi Sportolj Velünk SE (SVSE) atlétája az olaszországi Rómában rendezett atlétikai Európa-bajnokságon 800 méteren, illetve a 4x400 méteres női váltóval is jól szerepelt. 2024. június 12. 9:54 Bartha László nívós kitűntetésben részesült SVSE Bartha László nívós kitűntetésben részesült A veszprémi Sportolj Velünk SE (SVSE) ügyvezetője Az utánpótlásért-díjat vehetett a Magyar Atlétikai Szövetségtől (MASZ). 2024. június 10. 11:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.