2023. február 7.
//
Tódor névnap

Szögi István több mint 35 éves országos csúcsot döntött meg 1500 méteren

A veszprémi Sportolj Velünk SE (SVSE) kiválósága, Szögi István csaknem 36 éves országos rekordot javított meg szombaton 1500 méteren a bécsi fedett pályás atlétikai versenyen.

Szögi István 3.37.55 perccel győzött, ezzel Knipl István 1985. február 23-án elért, 3:39.25 perces csúcsát adta át a múltnak.

Tóthné Stupián Anikó 25 éves tanítványa már tavaly teljesítette a márciusi fedett pályás Európa-bajnokság indulási szintjét, ezt most megerősítette.

Szögi István hatalmas csúcsot repesztett - Fotó: atletika.hu (archív)Szögi István hatalmas csúcsot repesztett - Fotó: atletika.hu (archív)

Nagyon örülök a mai napon elért időmnek, még mindig fel vagyok dobódva. Hosszú évek munkája látszik beérni, amiért köszönettel tartozom az edzőmnek, a családomnak és a csapattársaimnak. Bizakodóan álltam rajthoz, hiszen olyan edzéseket tudtam elvégezni az elmúlt hetekben, amilyeneket korábban még soha, valamint az alapozás során is többet futottam, mint valaha. Bíztam benne, hogy megdönthetem a szabadtéri egyéni csúcsomat, és ezzel elérhetővé válik az országos csúcs is. Az elmúlt két hétben azzal keltem és feküdtem, hogy országos csúcsot fogok futni. Mérhetetlenül boldog vagyok, hogy ezt sikerült ma elérni. Azonban ennél nagyobb céljaim is vannak, amikért a továbbiakban is keményen fogok dolgozni

– nyilatkozta Szögi a 100% Magyar Atlétika Facebook oldalán.

Korábban Bécsben szintén teljesítette az Eb-részvételhez szükséges időt Bartha-Kéri Bianka. Az SVSE 26 éves atlétája 2.03.70 perccel ért célba 800 méteren - a magyar szövetség tájékoztatása szerint.

vehir.hu

További cikkek

Szögi István országos csúcsot futott egy mérföldön Ostravában
Szögi István országos csúcsot futott egy mérföldön Ostravában
A veszprémi SVSE olimpikonja, Szögi István 3:58.00 perces országos csúccsal hatodikként végzett az egy mérföldes távon a csehországi Ostravában csütörtökön rendezett fedett pályás nemzetközi atlétikai versenyen.
Sikeres SVSE-szereplés Pozsonyban
Sikeres SVSE-szereplés Pozsonyban
A közelmúltban megkezdődött a fedett pályás szezon az atléták számára: a veszprémi Sportolj Velünk SE fiataljai Pozsonyban léptek pályára, ahol sikeresen szerepeltek.
U20-as országos csúcsot döntött az SVSE tehetsége
U20-as országos csúcsot döntött az SVSE tehetsége
A veszprémi Sportolj Velünk SE atlétája, Kubasi János 42 éve fennálló U20-as rekordot döntött meg az elmúlt hétvégén Budapesten rendezett régiós bajnokságon 800 méter síkfutásban.
Jól szerepeltek az SVSE futói a mezei Eb-n
Jól szerepeltek az SVSE futói a mezei Eb-n
A veszprémi Kiss Gergővel és Szögi Istvánnal felálló magyar vegyes váltó hatodik helyen végzett a torinói mezeifutó Európa-bajnokságon. A szintén SVSE-s színekben versenyző Varga Gréta és Kovács Ferenc egyéni számban bizonyíthatott.
Olimpikon a vászon előtt, a konyhában, de főleg a futópályán - vendégünk Bartha-Kéri Bianka
Olimpikon a vászon előtt, a konyhában, de főleg a futópályán - vendégünk Bartha-Kéri Bianka
A Királynék földjén program "Arcok, képek, utak" című közéleti beszélgetős estjeinek első vendége Kéri Bianka volt, az SVSE sportolója, Veszprém olimpikonja. A beszélgetés moderátora Sótonyi Mónika, a Királynék földjén csapatának tagja volt, akivel tíz személyes képen keresztül járták végig Bianka életét.