Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 17. Endre, Elek
Veszprém
31°C
2024. július 17. Endre, Elek
Veszprém
31°C

Csaknem két évtizedes rekordot adott át a múltnak az SVSE szupertehetsége

2021. január 30. 23:08 // Forrás: atletika.hu
A veszprémi Sportolj Velünk SE (SVSE) klasszisa, Varga Gréta Barbara tizenkilenc éves rekordot döntött meg 1500 méteren az atlétikai Budapest-bajnokság első napján.

A 17 éves Varga Gréta Barbara a téli Mezei Futó Liga első két állomásának megnyerése után ismét nagyszerű teljesítményt nyújtott. Az előző év ifjúsági atlétája ezúttal 1500 méteren állt rajthoz, és ugyan sokáig riválisával, Tóth Lili Annával együtt futott, végül magabiztos győzelmet aratott szombaton a BOK Csarnokban.

Tóthné Stupián Anikó tanítványa ráadásul új U20-as fedettpályás országos csúccsal tudott diadalmaskodni. 4:16.32 perces időeredménye több mint két másodperccel jobb, mint Mezei Zita 19 évvel ezelőtt elért rekordja.

Varga Gréta Barbara ezúttal sem talált legyőzőre - Fotó: atletika.huVarga Gréta Barbara ezúttal sem talált legyőzőre - Fotó: atletika.hu

Nagyon jól sikerült a verseny, Tóth Lilivel megbeszéltük, hogy felváltva vezetjük a versenyt, hogy minél jobb időt tudjunk futni. Az országos csúcs nem volt prioritás, de örülök, hogy mégis sikerült

– idézi az atletika.hu az új csúcstartót, aki a márciusi fedett pályás Európa-bajnokság indulási szintjét is teljesítette.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.