2021. március 4.
//
Kázmér névnap

Újabb SVSE-győzelem, ezúttal Ostravában

2021. február 5. 10:14
SVSE / Nagy Cecília
A veszprémi Sportolj Velünk SE atlétája, Szögi István Dániel a csehországi Ostravában rendezett fedettpályás nyílt bajnokságon is győzelmet aratott 1500 méteres síkfutásban.

Mindössze pár nap telt el azóta, hogy a veszprémi SVSE atlétája új magyar csúcsot adott át a történelemnek. Szögi István Dániel szombaton Bécsben írta át az 1500 méteres síkfutás harminchat éve fennálló rekodját. 3:37,55-ös ideje nemcsak csúcsdöntésre volt elegendő, hanem egyúttal a világ idei legjobb eredménye is volt. A sportoló teljesítményére egyesülete mellett megyeszékhelyünk is büszke lehet.

Fotó forrása: SVSEFotó forrása: SVSE

István három nap pihenő után Csehországban is rajthoz állt, szintén 1500 m síkfutásban. Az új magyar csúcstartó az ostravai fedettpályás nyílt bajnokságon is sikert könyvelt. A huszonötéves veszprémi atlétának ezúttal a 3:39,28-as eredmény is elég volt a diadalhoz. Szögi remek formában van: a versenyző újabb első helyének köszönhetően magabiztosan várhatja a márciusban rendezendő kontinensvidalalt.

Simon Dani

További cikkek

Érmekkel a nyakukban térhettek haza
Érmekkel a nyakukban térhettek haza
A veszprémi Sportolj Velünk SE atlétái négy érmet szereztek a fővárosi BOK Csarnokban hétvégén rendezett korosztályos magyar bajnokságon.
Varga Gréta sem indulhat a fedett pályás Eb-n, edzője végtelenül csalódott
Varga Gréta sem indulhat a fedett pályás Eb-n, edzője végtelenül csalódott
Hétfőn délután kiderült, hogy az SVSE válogatott atlétái közül nemcsak Bartha-Kéri Biankának, hanem vírusfertőzés miatt hozzá hasonlóan Varga Grétának is le kell mondania a hétvégi fedett pályás Európa-bajnokságon való részvételről.
Bartha-Kéri Bianka és Tóthné Stupián Anikó is lemarad az Eb-ről
Bartha-Kéri Bianka és Tóthné Stupián Anikó is lemarad az Eb-ről
Az SVSE atlétája, Bartha-Kéri Bianka pozitív koronavírustesztet produkált. Szintén a fertőzés miatt marad távol a fedett pályás Eb-től edzője, Tóthné Stupián Anikó, aki Varga Grétának, Kiss Gergőnek és Szögi Istvánnak is trénere.
Négy SVSE-atléta utazik a fedett pályás Eb-re
Négy SVSE-atléta utazik a fedett pályás Eb-re
A veszprémi Sportolj Velünk SE (SVSE) négy kiválósága, Kiss Gergő Xavér, Szögi István, Bartha-Kéri Bianka és Varga Gréta is ott lesz a jövő heti, toruni fedett pályás atlétika Európa-bajnokságon.
Bajnoki címek és fényes medálok
Bajnoki címek és fényes medálok
A veszprémi Sportolj Velünk SE (SVSE) atlétái két bajnoki cím mellett öt ezüst- és egy bronzéremmel tértek haza a BOK csarnokban megrendezett fedett pályás atlétikai magyar bajnokságról.