2021. március 4.
//
Kázmér névnap

Újabb U20-as csúcs fűződik Varga Gréta nevéhez

2021. február 9. 9:48
SVSE / Nagy Cecília
A veszprémi Sportolj Velünk SE fiatal atlétája, Varga Gréta Barbara a fővárosi BOK Csarnokban hétvégén rendezett nyílt fedett pályás bajnokságon ezúttal 3000 méteres síkfutásban döntötte meg az eddig fennálló korosztályos országos csúcsot.

A Magyar Atlétika Szövetség (MASZ) a budapesti BOK csarnokban rendezte a hétvégén a nyílt fedett pályás bajnokságot. A veszprémi SVSE tehetsége, Varga Gréta Barbara ezúttal 3000 m síkfutásban állt rajthoz. Ahogy egy héttel ezelőtt 1500 m-en átírta a junior országos csúcsot, úgy ez alkalommal is kihozta magából a maximumot: 9:14,28-as időeredménnyel a múlt évben jegyzett csúcsot faragta le több mint 10 mp-el.

Korábban egyetlen 20 éven aluli fiatal sem tudta ilyen gyorsan teljesíteni azt a távot fedett pályán, mint a veszprémiek tehetsége.

Gréta szombati, újabb kimagasló eredménye mellett ne feledkezzünk meg a többiek jeles szerepléséről sem.

Fotó forrása: SVSEFotó forrása: SVSE

A sprinterek közül Kéri Bettina és Felber Farkas Ákos teljesítményét kell kiemelni. Bettina 60 m síkfutásban döntötte meg az egy héttel ezelőtt felállított egyéni csúcsát. 7,50-es időeredménye a női mezőnyben a harmadik leggyorsabb volt. Farkas 60 m gátfutásban az előfutamban ért el egyéni legjobb eredményt (8,49), majd a döntőben 8,54-gyel ötödikként végzett.

400 méteres síkfutásban állt rajthoz Bartha-Kéri Bianka, Kovács Noémi, Mező Zsófia Márta és Gedra Szabina, valamint Kubasi János és Horváth András. Bianka óriási csatában végül második helyen végzett 54,59-es egyéni csúccsal. Noémi 61,19-es egyénivel, Zsófi 61,28-cal, míg Szabina 61,72-es egyénivel zártak. A fiúknál János 51,36-tal összesítésben a tizenharmadik lett, Andris pedig 54,90-nel ért célba.

A szombati nap leghosszabb versenyszámában, 1500 m-en indult Felber Balázs, aki 4:08:03-al egyéni csúcsot szerzett.

A második versenynapon 200 m síkfutásban Kovács Noémi, 800 m síkfutásban Mező Zsófia Márta mellett Gedra Szabina, Kubasi János és Horváth András, 3000 m síkfutásban pedig Nick Márton futottak a helyezésekért, egyéni legjobb eredményekért.

Noémi 26,69-es egyéni csúcsot ért el rövidtávon. Zsófi és Szabina fej-fej mellett harcoltak, végül Zsófi 2:20,88-al, Szabina 2:20,98-cal végzett. A férfiaknál János 1:54,90-es csúcsa összesítésben a hetedik helyet érte, míg Andris 2:04,89-cel fejezte be a versenyt.

A leghosszabb versenytávon Nick Márton okos, taktikus futásával a harmadik helyen ért célba és 8:41,06-os idő neki is újabb egyéni csúcsot eredményezett.

Simon Dani

További cikkek

Érmekkel a nyakukban térhettek haza
Érmekkel a nyakukban térhettek haza
A veszprémi Sportolj Velünk SE atlétái négy érmet szereztek a fővárosi BOK Csarnokban hétvégén rendezett korosztályos magyar bajnokságon.
Varga Gréta sem indulhat a fedett pályás Eb-n, edzője végtelenül csalódott
Varga Gréta sem indulhat a fedett pályás Eb-n, edzője végtelenül csalódott
Hétfőn délután kiderült, hogy az SVSE válogatott atlétái közül nemcsak Bartha-Kéri Biankának, hanem vírusfertőzés miatt hozzá hasonlóan Varga Grétának is le kell mondania a hétvégi fedett pályás Európa-bajnokságon való részvételről.
Bartha-Kéri Bianka és Tóthné Stupián Anikó is lemarad az Eb-ről
Bartha-Kéri Bianka és Tóthné Stupián Anikó is lemarad az Eb-ről
Az SVSE atlétája, Bartha-Kéri Bianka pozitív koronavírustesztet produkált. Szintén a fertőzés miatt marad távol a fedett pályás Eb-től edzője, Tóthné Stupián Anikó, aki Varga Grétának, Kiss Gergőnek és Szögi Istvánnak is trénere.
Országos csúcsot döntött Szirbek Albert
Országos csúcsot döntött Szirbek Albert
A veszprémi Sportolj velünk SE serdülőkorú atlétája, Szirbek Albert a hétvégén új korosztályos csúcsot futott a fővárosi fedett pályás megmérettetés 800 méteres versenytávján. A fiatal versenyző az akkor még VEDAC-színekben versenyző Takács Dávid 2001-ben felállított eredményét múlta felül.
Újabb SVSE-győzelem, ezúttal Ostravában
Újabb SVSE-győzelem, ezúttal Ostravában
A veszprémi Sportolj Velünk SE atlétája, Szögi István Dániel a csehországi Ostravában rendezett fedettpályás nyílt bajnokságon is győzelmet aratott 1500 méteres síkfutásban.