Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 9. Natália
Veszprém
-5°C
2023. december 9. Natália
Veszprém
-5°C

Anya, apa, a kisgyermekek és a digitális világ elemei is megjelentek a rajzokon

2021. február 20. 12:00
Kihirdették annak a rajzpályázatnak az eredményeit, amit az idei Házasság Hete programsorozat keretében írtak ki. A díjazottakat idén a pandémia miatt nem személyesen, hanem az online térben és a Veszprém TV műsorában mutatták be. A pályázatra közel 200 rajz érkezett, idén már nem csak Veszprémből.

„Mi az?” - kérdezte Vén Rigó.
„Tavasz” - felelt a Nap.
„Megjött?” - kérdezte Vén Rigó.
„Meg ám!” - felelt a Nap.

„Szeretsz?” - kérdezte Vén Rigó.
„Szeretlek!” - szólt a Nap.
„Akkor hát szép lesz a világ?”
„Még szebb és boldogabb!”

Szabó Lőrinc Tavasz című verse volt a témája a Kukkantó Egyesület által meghirdetett rajzpályázatnak, ami immáron hagyományos eleme a Házasság Hetének Veszprémben. Idén a járvány miatti szűk lehetőségek a digitális térbe szorították ezt a programelemet is, azonban így is közel 200 pályamű érkezett, amit szakmai zsűri értékelt.

Somogyi Eszter, a Szent Margit óvoda vezetője, Csík Richárd, festőművész és Hegyeshalmi László, a Művészetek Háza igazgatójának asztalára szinte az összes veszprémi óvodából és általános iskolából érkezett rajz, idén pedig már Pápáról és Fejér megyéből is küldtek be alkotásokat.

Körmendi Júlia alkotásaKörmendi Júlia alkotása

Hegyeshalmi László, a zsűri elnöke videóüzenetében az értékelés után kihangsúlyozta, nagyon jó látni, hogy a gyermekek ilyen nyíltan mutatják be a közvetlen életükben szerzett élményeket. Számos családi jelenetet örökítettek meg, emberi kapcsolatokat, kirándulások élményét rajzolták meg. Kiemelte, érdekes látni évről évre, hogy hogyan változik a gyermekek vizuális látásmódja, hogyan jelennek meg a modern kor eszközei a rajzokon is.

A technológia, amivel a gyerekek elkészítették a rajzokat, a legkülönfélébbek voltak, érkeztek festmények, montázsok, ceruza- és zsírkrétarajzok is.

A legfiatalabbak között Riz Emmát díjazta a zsűri, Tóth Gergőt a nagycsoportosoknál, az első és második osztályosok között Fekete Dávidot, a harmadik és negyedik osztályosok között pedig Körmendi Júlia alkotását értékelték a legmagasabban.

Tóth Gergő, a nagycsoportosoknál végzett az első helyen rajzávalTóth Gergő, a nagycsoportosoknál végzett az első helyen rajzával

A zsűri csoportos különdíjjal jutalmazta a Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Kollégium gyermekeit.

A díjazottak jutalmát is aszerint próbálta a Kukkantó Egyesület összeállítani, hogy az segítse a kreativitásuk kibontakoztatását, így különböző ehhez szükséges eszközöket adnak a gyerekeknek.

A rajzpályázathoz kapcsolódóan Porga Gyula polgármester is rövid videós üzenetben mondta el gondolatait, amelyben kiemelte, a legfontosabb az, hogy a gyerekek foglalkoztak, elgondolkodtak ezen a témán. Reményét fejezte ki, hogy a jövő évi Házasság Hetén már személyesen is tud majd gratulálni a legtehetségesebb gyerekeknek az akkori rajzpályázat eredményhirdetésén.

Az alkotásokat azonban így is megtekintheti bárki a Házasság Hete közösségi oldalán, vagy a visszanézhető Kukkantó című műsorban.

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.