2021. március 2.
//
Lujza névnap

Bajnoki címek és fényes medálok

A veszprémi Sportolj Velünk SE (SVSE) atlétái két bajnoki cím mellett öt ezüst- és egy bronzéremmel tértek haza a BOK csarnokban megrendezett fedett pályás atlétikai magyar bajnokságról.

A fővárosi BOK csarnokban rendezték múlt hétvégén az idei fedett pályás atlétikai magyar bajnokságot.

Az SVSE sportolói közül szombaton Kéri Bettina nyitotta a sort, aki 60 m síkfutásban 7,54-es időeredményével a dobogó második fokára állhatott fel.

A távfutók mezőnyében 1500 m-en és 400 m-en is érdekeltek voltak az SVSE kiválóságai.

A hosszabb versenytávon a hölgyek mezőnyében Varga Gréta Barbara vette fel a küzdelmet a felnőttekkel. Kiegyensúlyozott futásával 4:17,34-gyel zárta a szombati napot, ezzel ő is ezüstérmet vehetett át.

A férfiaknál Szögi István Dániel országos csúcstartóhoz méltóan azonnal az élre állt és 3:41,61-es futásával nem is engedte ki a kezei közül a bajnoki címet. Kiss Gergő Xavér hosszas betegség után megmutatta, hogy ismét jó úton halad. 3:45,93-as teljesítményével bronzérmes lett, így ő is ott lesz a márciusi fedett pályás Európa-bajnokságon.

Bartha-Kéri Bianka, az SVSE versenyzője, a női 800 méteres síkfutás győztese a fedett pályás atlétikai bajnokságon a budapesti BOK Csarnokban 2021. február 21-én. MTI/Mónus MártonBartha-Kéri Bianka, az SVSE versenyzője, a női 800 méteres síkfutás győztese a fedett pályás atlétikai bajnokságon a budapesti BOK Csarnokban 2021. február 21-én. MTI/Mónus Márton

A kétkörös versenyben Bartha-Kéri Bianka okozott óriási meglepetést. Az 53,86-os egyéni csúcsa magáért beszél. Óriási küzdelemben – két század különbséggel – az ezüstérmet vehette át. Ugyanebben a versenyszámban Hadnagy Zsóka 59,12-es időeredménnyel ért a célba.

A férfiak mezőnyében 400 m-en Molnár Attila és Kubasi János állt rajthoz. Molnát 49,01-gyel a negyedik helyen végzett, míg Kubasi 50,81-re javította az egyéni csúcsát.

A vasárnap sem telt el izgalmak nélkül. A távfutók 800 m-en és 3000 m-en küzdöttek a bajnoki címért és kimagasló időeredményekért.

A nők négykörös versenyében Bartha-Kéri Bianka az élre állt és vezette a mezőnyt a célig. Klubtársa, Varga Gréta Barbara adta a tempót, Bianka aztán az utolsó körben, leszakítva ellenfeleit óriási hajrába kezdett. 2:03,21-es bajnoki ideje kiváló alapot jelent számára a márciusi fedett pályás Európa-bajnokságra. Gedra Szabina (2:16,50) és Mező Zsófia Márta (2:17,28) egyaránt megjavította az egyéni rekordját a 800 m-es versenytávon.

A férfiaknál Szögi István Dániel 1:47,75-tel, egyéni csúccsal a 2. helyen ért a célba.

A nap leghosszabb futószámában, 3000 m-en Nick Márton és Zsetnyai Ákos bizonyíthatott. A második bolyban küzdöttek az ellenfelekkel. 800 m-rel a vége előtt, a ritmusváltás után Nick sem hagyta magát. 8:37,72-vel, egyéni legjobbjával az 5. helyen végzett, míg Ákos szezonbeli legjobbját teljesítette (8:52,29).

A legjobban várt esemény a 4x400 m váltófutás volt. A férfiaknál óriási küzdelem alakult ki az első három helyen. A Dabosi Marcell, Kubasi János, Kiss Gergő Xavér, Molnár Attila összeállítású csapat az ezüstérmet vehette át a 3:19,16-os eredményért.

vehir.hu

További cikkek

Varga Gréta sem indulhat a fedett pályás Eb-n, edzője végtelenül csalódott
Varga Gréta sem indulhat a fedett pályás Eb-n, edzője végtelenül csalódott
Hétfőn délután kiderült, hogy az SVSE válogatott atlétái közül nemcsak Bartha-Kéri Biankának, hanem vírusfertőzés miatt hozzá hasonlóan Varga Grétának is le kell mondania a hétvégi fedett pályás Európa-bajnokságon való részvételről.
Bartha-Kéri Bianka és Tóthné Stupián Anikó is lemarad az Eb-ről
Bartha-Kéri Bianka és Tóthné Stupián Anikó is lemarad az Eb-ről
Az SVSE atlétája, Bartha-Kéri Bianka pozitív koronavírustesztet produkált. Szintén a fertőzés miatt marad távol a fedett pályás Eb-től edzője, Tóthné Stupián Anikó, aki Varga Grétának, Kiss Gergőnek és Szögi Istvánnak is trénere.
Négy SVSE-atléta utazik a fedett pályás Eb-re
Négy SVSE-atléta utazik a fedett pályás Eb-re
A veszprémi Sportolj Velünk SE (SVSE) négy kiválósága, Kiss Gergő Xavér, Szögi István, Bartha-Kéri Bianka és Varga Gréta is ott lesz a jövő heti, toruni fedett pályás atlétika Európa-bajnokságon.
Bartha-Kéri Bianka: 28 századra az országos csúcstól
Bartha-Kéri Bianka: 28 századra az országos csúcstól
A veszprémi Sportolj Velünk SE (SVSE) kiválósága, Bartha-Kéri Bianka a fővárosi BOK csarnokban rendezett nyílt versenyen 800 m síkfutásban 2:02.07-re javította egyéni fedett pályás csúcsát, 28 századra megközelítve az országos rekordot.
Országos csúcsot döntött Szirbek Albert
Országos csúcsot döntött Szirbek Albert
A veszprémi Sportolj velünk SE serdülőkorú atlétája, Szirbek Albert a hétvégén új korosztályos csúcsot futott a fővárosi fedett pályás megmérettetés 800 méteres versenytávján. A fiatal versenyző az akkor még VEDAC-színekben versenyző Takács Dávid 2001-ben felállított eredményét múlta felül.