Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Bartha-Kéri Bianka és Tóthné Stupián Anikó is lemarad az Eb-ről

2021. március 1. 17:07 // Forrás: Szalay Péter – SzPress Sporthírszolgálat
Az SVSE atlétája, Bartha-Kéri Bianka pozitív koronavírustesztet produkált. Szintén a fertőzés miatt marad távol a fedett pályás Eb-től edzője, Tóthné Stupián Anikó, aki Varga Grétának, Kiss Gergőnek és Szögi Istvánnak is trénere.

Edzője nélkül utazik el a hétvégén sorra kerülő fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságra Varga Gréta középtávfutó, miután bebizonyosodott, hogy Tóthné Stupián Anikó – aki hat éve a mestere – megfertőződött a koronavírussal, ezért itthon kell maradnia. Ráadásul nemcsak neki, hanem a kontinensbajnoksáról szintén lemaradó veszprémi klubtársának, Bartha-Kéri Biankának is.

Sok mindenre számítottam, csak erre a fordulatra nem, ami bizonyára megnehezíti az amúgy sem egyszerű feladatomat, hiszen először szerepelhetek a felnőtt válogatottban. Igyekszem túltenni magamat az égből érkezett nehézségen, bízom a futótársaim és más klubok edzőinek a segítségében

– nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak Varga Gréta, a veszprémi Sportolj Velünk Sportegyesület reménysége.

A 17 éves Varga Grétának csak Veszprémből szurkolhat a „második anyukája” - Fotó: MASZ (archív)A 17 éves Varga Grétának csak Veszprémből szurkolhat a „második anyukája” - Fotó: MASZ (archív)

Anikó nénire mindig is úgy néztem fel, mint a „második anyukámra”, akire nemcsak a sportban, hanem a pályán kívüli életeben is mindig számíthattam. Biztos vagyok benne, hogy most nagyon el van keseredve, és aggódik is értem. Ezért üzenném neki, hogy ugyanolyan kitartó és igyekvő leszek a lengyelországi Európa-bajnokságon, amilyennek eddig is látott.

Hat év leforgása alatt a most következő lesz Gréti életében az első olyan megmérettetés, amikor nem áll ott mellette a fiatal klubot vezető mestere, aki – ha nem jön közbe a COVID-fertőzés – négy tanítványát, az említett Bartha-Kéri Biankát, Varga Grétát, valamint Kiss Gergőt és az országos csúcstartó Szögi Istvánt kísérte volna el az esztendő első nagy nemzetközi erőpróbájára.

Újoncként és balszerencsémre egyedül maradt versenyzőként csak azt ígérhetem, hogy ezen a hétvégén is a lehető legjobbat igyekszem majd magamból kihozni

– folytatta Gréta, aki két évvel ezelőtt az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon a 2000 méteres akadályfutásban indult és lett ezüstérmes.

„Eddig egyetlen edzést sem hagytam ki, ugyanúgy a sportágam megszállottja vagyok, ahogy Anikó néni is, akinek az eddigi sikereimet köszönhetem”

– hangsúlyozta befejezésül a 17 esztendős atléta.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.