2021. szeptember 25.
//
Eufrozina névnap

Bizonyítottak a veszprémi harcosok

A veszprémi Weapon Group SE harcosai remek eredményeket értek el a fővárosban a hétvégén rendezett K1 amatőr országos bajnokságon.

Szombaton a fővárosban rendezték az ICO Gory Rules amatőr országos bajnokságot, amelyen a veszprémi Weapon Gruop SE harcosai is ringbe léptek. Dobos Gergely szakágvezetőtől megtudhattuk, a megmérettetésre a Dingo Gym-mel karöltve készültek, ezzel is segítve egymás munkáját. Kun Marcell pedig edzőként, edzőpartnerként vett részt a versenyzők felkészítésében.

A küzdősport-társadalom ki volt már éhezve egy jó kis versenyre: rengetegen, harmincegy klub több mint száz versenyzője nevezett a megmérettetésre. Lontai Dávid (K1 light, 9 éves, 30 kg) az első mérkőzését megnyerte, a másodikon hatalmasat küzdött, de pontozással végül alulmaradt, így a második helyen végzett.

Remek veszprémi eredmények születtek - Fotó: Weapon Group SCRemek veszprémi eredmények születtek - Fotó: Weapon Group SC

Sipos Regina (K1 light,13 éves, 50 kg) mindkét harcát idő előtt befejezve megnyerte csoportját. Tisler Péter (K1, 85 kg) nagyot harcolt élete első ringes összecsapásán, de a jóval rutinosabb ellenfele végül legyőzte.

A legnehezebb feladat a Veszprémi Kempo SE edzőjére, Békési Gergelyre (K1, 95 kg) várt, aki ebben a szakágban élete második mérkőzését vívta. Riválisa a sok amatőr és profi mérkőzést megjárt Bakacs Dezső volt. Gergő izgalmas mérkőzést vívott, a veszélyes helyzeteket ügyesen oldotta meg, pontozással maradt alul.

Végül a Kiss Dénes által felkészített Pavelka Dominik (K1, 75kg) következett: kőkemény csatát vívott, edzője utasításait pontosan végrehajtva, amelynek köszönhetően egyhangú pontozással nyert.

Dominik a tavalyi év után így idén is elhozta a szervezet bajnoki övét.

Simon Dani

További cikkek

Nemzetközi bajnok lett Sipos Regina
Nemzetközi bajnok lett Sipos Regina
A veszprémi Weapon Group SC fiatal harcosa a nyár folyamán egy nemzetközi verseny mellett magyar bajnokságot is nyert. Dobos Gergely tizennégy éves tanítványa a felnőttek között is megmérette magát: a rutinos mezőnyben felállhatott a dobogó harmadik fokára.
Parádésan bunyóztak a Dobos-tanítványok
Parádésan bunyóztak a Dobos-tanítványok
A fővárosban múlt hétvégén rendezett K1 magyar bajnokságról a veszprémi Weapon Group SC fiatal harcosai egytől egyig éremmel a nyakukban tértek haza.
Gálameccset nyert a veszprémi bunyós
Gálameccset nyert a veszprémi bunyós
Kun Marcell többször is padlóra küldte ellenfelét a fővárosi BSK Crossfightban rendezett küzdősport-gálaesten, amelyen végül még az első menetben TKO-győzelmet aratott Dobos Gergely tanítványa.
Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól
Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól
A Veszprémi Kempo SE vezetőedzőjének hitvallása, hogy ahol csak lehet, ott segítsenek egymáson az emberek. Békési Gergely ezzel a célzattal szervezte meg szombaton az I. Veszprémi K1 és kick-box szemináriumot is, amelyre nemcsak a megyéből, hanem az ország távolabbi pontjairól is érkeztek érdeklődők.
Még csak tizenkét éves, de már nemzetközi bajnok!
Még csak tizenkét éves, de már nemzetközi bajnok!
A Weapon Group SC harcoshölgye, Dobos Gergely tanítványa, a tizenkét éves Sipos Regina a február 22-én Zalaegerszegen rendezett X Fight Code nemzetközi bajnokságon K1 light szabályrendszerben nem talált legyőzőre.