2021. október 24.
//
Salamon névnap

Újabb veszprémi K1-sikerek

A Weapon Group SC fiatal harcosa, Sipos Regina, és edzője, Dobos Gergely is érmekkel a nyakában térhetett haza a múlt hétvégén Baján rendezett WFC Nemzeközi Bajnokságról.

Újabb nemzetközi megmérettetésen vett részt a veszprémi Weapon Group SC muay-thai szakága. Szeptember utolsó hétvégéjén a bajai rendezésű WFC Nemzetközi Bajnokságon léptek szorítóba a bakonyiak.

Az eseményen honi csapatok mellett szerb és szlovén klubok is részt vettek. A rendezők összesen száztíz mérkőzést bonyolítottak le, amelyeken százötven versenyző mérte össze erejét.

Sipos Regina (archív fénykép)Sipos Regina (archív fénykép)

A veszprémi Sipos Regina szombaton low-kick light szabályrendszerben (-55 kg) kétszer is ringbe szállt. Egy gyönyörű diadal mellett egy extramenetes vereséget szenvedett. Utóbbi esetében vitatható módon, pontozással alulmaradt. Így összesítésben a dobogó harmadik fokára léphetett fel. Sajnos az utóbbi viadalon kifordult a bokája is, mégsem adta fel, másnap ismét harcolni, bizonyítani akart.

A fiatal reménység vasárnap már nem a kadett korcsoportban, hanem az idősebb junior korosztályban versenyzett K1 szabályrendszerben. A sérülése befolyásolta a teljesítményét, de így is nagyszerűen küzdött; a döntőben alulmaradva végül ezüstérmet szerzett.

Dobos Gergely (archív fénykép)Dobos Gergely (archív fénykép)

Edzője, Dobos Gergely úgy vélekedett lapunknak, ha nincs a bokasérülés, megoldja a feladatot, de a sport ilyen: küzdésből jól vizsgázott.

A tréner szintén ringbe lépett az elmúlt hétvégén. A veterán korcsoport K1-döntőjében (-81 kg) Dobos egy színvonalas mérkőzésen, erős, képzett ellenféllel szemben pontozással maradt alul, végül a második helyen végzett. A veszprémi Weapon Gorup SC így három éremmel térhetett haza Bajáról.

Simon Dani

További cikkek

Nemzetközi bajnok lett Sipos Regina
Nemzetközi bajnok lett Sipos Regina
A veszprémi Weapon Group SC fiatal harcosa a nyár folyamán egy nemzetközi verseny mellett magyar bajnokságot is nyert. Dobos Gergely tizennégy éves tanítványa a felnőttek között is megmérette magát: a rutinos mezőnyben felállhatott a dobogó harmadik fokára.
Bizonyítottak a veszprémi harcosok
Bizonyítottak a veszprémi harcosok
A veszprémi Weapon Group SE harcosai remek eredményeket értek el a fővárosban a hétvégén rendezett K1 amatőr országos bajnokságon.
Parádésan bunyóztak a Dobos-tanítványok
Parádésan bunyóztak a Dobos-tanítványok
A fővárosban múlt hétvégén rendezett K1 magyar bajnokságról a veszprémi Weapon Group SC fiatal harcosai egytől egyig éremmel a nyakukban tértek haza.
Gálameccset nyert a veszprémi bunyós
Gálameccset nyert a veszprémi bunyós
Kun Marcell többször is padlóra küldte ellenfelét a fővárosi BSK Crossfightban rendezett küzdősport-gálaesten, amelyen végül még az első menetben TKO-győzelmet aratott Dobos Gergely tanítványa.
Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól
Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól
A Veszprémi Kempo SE vezetőedzőjének hitvallása, hogy ahol csak lehet, ott segítsenek egymáson az emberek. Békési Gergely ezzel a célzattal szervezte meg szombaton az I. Veszprémi K1 és kick-box szemináriumot is, amelyre nemcsak a megyéből, hanem az ország távolabbi pontjairól is érkeztek érdeklődők.