Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Sipos Regina Európa-bajnoki címet szerzett

2022. január 4. 5:00
A Weapon Group SE fiatal reménysége, Sipos Regina Európa-bajnoki címet szerzett K1-ben az International Combat Organization (ICO) rendezésében Zalaegerszegen lezajló kontinensviadalon.

December végén több mint háromszáz versenyző részvételével zárt kapuk mögött rendezte az Európa-bajnokságot az International Combat Organization (ICO). A küzdősportok szerelmesei ezúttal Zalaegerszegen nézhettek farkasszemet egymással: az eseményen körülbelül félezer küzdelem zajlott három tatamin, illetve két ringben.

Ciprusi harcosok mellett, román, francia, angol, német, ukrán és természetesen magyar sportolók is célba vették az Európa-bajnoki címeket. Dobos Gergely tanítványai (veszprémi Weapon Group SE) K1-light szabályrendszerben a tatamin, míg K1-ben a ringben is érdekeltek voltak.

Dobos Gergely és Sipos Regina - Fotó: Horváth TamásDobos Gergely és Sipos Regina - Fotó: Horváth Tamás

Kaposvári Dominik junior korcsoportban (-69 kg) előbbi szabályrendszerben mérette meg magát: a fiatal veszprémi harcos a rutinosabb román ellenfele ellen remekül helytállt, de sajnos orrsérülést szenvedett, amely következtében a bírák leléptették. Dominik így a harmadik helyen végzett.

Sipos Regina szintén junior korcsoportban (-50 kg) szerepelt, de K1 kategóriában. Regina első mérkőzése nagyon szoros volt: extra menetben sikerült nyernie pontozással egy ukrán lány ellen. A döntőben szintén egy ukrán versenyző várta, akivel nagyon színvonalas, kemény mérkőzést vívtak.  

A fináléban szintén csak egy extra menet után tudták döntést hozni a bírók, akik Reginát látták jobbnak, így a fiatal veszprémi reménység Európa-bajnoki címet szerzett. Dobos Gergely szakosztályvezető kérdésünkre elmondta, a megmérettetés nagyon jó tesztnek bizonyult számukra, láthatják, hol tartanak, és miben kell még fejlődniük. Tanítványaira egyaránt büszke.

Simon Dani

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.