Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nemzetközi bajnok lett Sipos Regina

2021. augusztus 20. 12:37
A veszprémi Weapon Group SC fiatal harcosa a nyár folyamán egy nemzetközi verseny mellett magyar bajnokságot is nyert. Dobos Gergely tizennégy éves tanítványa a felnőttek között is megmérette magát: a rutinos mezőnyben felállhatott a dobogó harmadik fokára.

A vírushelyzet következtében hazánkban a küzdősportok versenyszezonja is átalakult. A Weapon Group SC harcosai nyáron pihenni szoktak, mivel azonban a lehetőségek így adódtak, a veszprémi harcosok a legmelegebb évszakban két versenyen is elindultak.

Június végén a fővárosi Baseline Sportarénában rendezték az European Fight Gamest, amely egy nemzetközi esemény. A veszprémi Sipos Regina korcsoportja 50 kg-os csoportjában indult. A tizennégy éves versenyző K1 és K1-light szabályrendszerben is bajnok lett (magyar és román ellenfeleket is könnyűszerrel maga mögé utasított).

Ezen a megmérettetésen edzője, Dobos Gergely is ringbe szállt -85 kg-ban. K1-ben ugyanakkor sajnos nem lett volna ellenfele a Dobosnak, így a K1-light maradt, amelyben csak félerővel lehet küzdeni. Gergely számára ez a szabályrendszer mindaddig ismeretlen volt, de így is a harmadik helyen végzett.

Sipos Regina és Dobos GergelySipos Regina és Dobos Gergely

Augusztus 14-én szintén Budapestre látogattak a Weapon SE harcosai: a Madárfészek Akadémia adott otthont a WFC Magyar Bajnokságnak. Sipos Regina K1-light kategóriában ugyancsak aranyérmes lett, ám K1-ben is szeretett volna küzdeni, így igencsak fiatalok elindult a rutinos felnőttek mezőnyében is, ahol nagyszerű küzdelmek után felállhatott a dobogó harmadik fokára.

A fiatal veszprémi harcosnak rengetegen gratuláltak a felnőtt verseny után: sokan el sem akarták hinni, hogy mindössze tizennégy esztendős. Dobos Gergely edző kérdésünkre elmondta, Regina élete eddigi legkeményebb meccsét vívta a felnőtt kategóriában, amelyből rengeteget tanulhatott.

Dobos hozzátette: hálával tartoznak Kun Marcell mellett a Dingo Gym-nek, valamint a Szilágyi Muai Thai egyesületnek és a Weapon Group vállaltnak is, hiszen az említettek nagyban segítették a felkészülésüket.

Simon Dani

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.