2021. június 22.
//
Paulina névnap

Úszó ob: két veszprémi a dobogón 1500 méteren

Kalmár Ákos ezüst-, Rasovszky Kristóf bronzérmet szerzett a budapesti Duna Arénában 1500 méteren az úszók országos bajnokságának szerdai versenynapján.

A budapesti Duna Arénában zajlik az úszók országos bajnoksága, ahol a döntőket a tokiói olimpiai programhoz igazodva ezúttal délelőtt rendezik meg, míg az esti programban az előfutamokra kerül sor.

Szerdai délelőtt két veszprémi kiválóságáért is szoríthattunk a 1500 méteres gyorúszás fináléjában. A számot végül – jelentős fölénnyel – az UTE színeiben versenyző Gyurta Gergely nyerte (15:09.56 perc), Kalmár Ákos és Rasovszky Kristóf (mindketten Balaton ÚK Veszprém) viszont hatalmasat csatázott az ezüstéremért. A két veszprémi úszó különcsatáját végül Kalmár nyerte meg, aki 81 századdal bizonyult jobbnak klubtársánál.

A későbbi győztes Milák Kristóf (k) a 200 méter pillangóúszás döntője rajtjánál az úszók országos bajnokságán a budapesti Duna Arénában 2021. március 24-én. MTI/Koszticsák SzilárdA későbbi győztes Milák Kristóf (k) a 200 méter pillangóúszás döntője rajtjánál az úszók országos bajnokságán a budapesti Duna Arénában 2021. március 24-én. MTI/Koszticsák Szilárd

A nap szenzációját Milák Kristóf (Budapesti Honvéd SE) szolgáltatta, aki 1:50.73 perces saját világcsúcsától nem sokkal elmaradva, minden idők második legjobb eredményével, 1:51.40 perces idővel nyert 200 méter pillangón.

Eredmény – 1500 m gyors:
1. Gyurta Gergely (UTE)
2. Kalmár Ákos (Balaton ÚK Veszprém) 15:17.08
3. Rasovszky Kristóf (Balaton ÚK Veszprém) 15:17.89

vehir.hu

További cikkek

Két veszprémi a 38 fős olimpiai úszócsapatban
Két veszprémi a 38 fős olimpiai úszócsapatban
Amennyiben a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) jóváhagyja, 36 magyar úszó és két nyíltvízi úszó indulhat a tokiói olimpián - így döntött a Magyar Úszó Szövetség elnöksége, jóváhagyva Sós Csaba szövetségi kapitánynak az edzőbizottság által is megerősített előterjesztését. A Balaton Úszó Klub Veszprém két klasszisa, Rasovszky Kristóf és Kalmár Ákos is tagja a csapatnak.
Megnyílt a veszprémi sportuszoda
Megnyílt a veszprémi sportuszoda
Elkészült és megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt is az új veszprémi sportuszoda. Az ünnepélyes átadót hétfő délelőtt tartották, ahol bejelentették, hogy az előttünk álló hétvégén a környékbeli lakosok kedvezményesen használhatják a létesítményt, valamint a szeptembertől induló Úszó Nemzet Program részletei is kiderültek.
Idén 39. alkalommal rendezik meg a Balaton-átúszást
Idén 39. alkalommal rendezik meg a Balaton-átúszást
Július 31-én 39. alkalommal rendezik meg Magyarország egyik legismertebb tömegsportrendezvényét, a Lidl Balaton-átúszást, amelyre idén is több ezer résztvevőt várnak a szervezők.
Két fronton is jeleskedtek a veszprémi úszók
Két fronton is jeleskedtek a veszprémi úszók
A Balaton Úszó Klub Veszprém ifistái Kaposváron, a nyílt vízi úszók pedig a szegedi Maty-éren szerepeltek kiválóan a közelmúltban.
Kettős veszprémi siker a nyíltvízi úszó ob-n
Kettős veszprémi siker a nyíltvízi úszó ob-n
A Balaton Úszó Klub Veszprém világbajnoka, Rasovszky Kristóf arany-, klubtársa, Kalmár Ákos pedig ezüstérmet szerzett a nyíltvízi úszók országos bajnokságán.