2021. július 31.
//
Oszkár névnap

A Szegeddel játszana a Veszprémi KKFT

Éles József klubigazgató lapunknak elmondta, ha választhatna, akkor a Veszprémi KKFT a Szeged csapatával találkozna a kézilabda Magyar Kupa elődöntőjében. Hozzátette, attól függetlenül, milyen eredmény születik, számukra már a négyes döntőbe való bejutás is felért egy kupagyőzelemmel.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a kézilabda élvonalban újonc, Tombor Csaba vezette Veszprémi KKFT klubtörténeti sikert ért el azzal, hogy a vendéglátó Csurgó csapatát verve kvalifikálta magát a kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjébe.

Kapcsolódó cikk
Négyes döntőben a Veszprémi KKFT!
A házigazda Csurgó ellen aratott négygólos győzelmével a Veszprémi KKFT szerda este kivívta a szereplési jogot Magyar Kupa négyes döntőjébe, ahol a Telekom Veszprém is érdekelt lesz.

Portálunk ennek apropóján megkereste a bakonyiak klubigazgatóját, Éles Józsefet, hogyan élte meg a lefújás pillanatát, mit vár az együttestől az április 10-én Szigetszentmiklóson rendezendő kupaelődöntőben.

Őszinte leszek: legszívesebben már a szünetben pezsgőt bontottam volna, hiszen 14-6-ra vezettünk. Ugyanakkor tisztában voltam azzal is, hogy nem az a Csurgó fog pályára lépni a második játékrészben, mint amely az elsőben. Így is történt: a házigazda minden erejét mozgósította, hogy megfordítsa az állást, ám fiataljaink tökéletes összhangban kézilabdázva megőrizték az előnyüket. Büszke és boldog vagyok, hiszen fiatal átlagéletkorral, kizárólag magyar játékosokat felvonultatva tudtuk elérni ezt a sikert, amely számunkra már önmagában is felér egy kupagyőzelemmel!

Éles József: Tükröt mutattak fiataljaink azoknak, akik az idény kezdete előtt nem hittek bennük (archív fénykép)Éles József: Tükröt mutattak fiataljaink azoknak, akik az idény kezdete előtt nem hittek bennük (archív fénykép)

Éles József emlékeztetett, az idény kezdete előtt sokan kételkedtek csapatukban. Elmondta, voltak emberek, akik megpróbálták lebeszélni játékosaikat arról, hogy az egyesület kötelékében maradjanak. A fiatalok azonban olyannyira kitartottak egymás mellett, hogyha így folytatják, akkor jövőre is biztosan az élvonalban szerepelnek.

A bajnoki pontokkal és a négyes döntőbe való bejutással tükröt mutattak játékosaink a kétkedőknek. Együtt maradtak az idény elején, mert hittek egymásban: mi pedig bennük hittünk, és hiszünk is töretlenül. Tisztában vagyunk azzal, hogy sok esélyünk nem lesz kupadöntőt játszani, azt viszont megígérhetem, minden erőnkkel azon leszünk, hogy megnehezítsük annak a csapatnak a dolgát, amelyet a sorsoláson kapunk majd ellenfélnek.

Az elődöntő sorsolását jövő hétfőn tartja a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ). A bejutott alakulatok között három Veszprém megyei, illetve egy csongrádi alakulat a szerepel: a Telekom Veszprém, a Balatonfüred, a Veszprémi KKFT, illetve a Szeged. Éles József klubigazgató reményét fejezte ki, hogy csapatát a MOL-Pick alakulatával sorsolják majd össze.

A Szeged együttesével nagyon izgalmas bajnoki mérkőzéseket játszottunk. Nem tagadom, örülnék ha az elődöntőben is a csongrádiakkal találkoznánk. Ugyanis függetlenül attól, mely veszprémi csapatról van szó, a Szeged elleni mérkőzés vérbeli rangadónak számít. Ettől függetlenül, legyen majd bárki is az ellenfelünk, mindent megteszünk majd azért, hogy ismét történelmet írhassunk!

– zárta.

Simon Dani
Kovács Bálint
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kézilabda Férfi kézilabda Ligakupa, 2020/2021 1/2 2021. június 2. 18:00 Csurgó, Sótonyi László Sportcsarnok Csurgói KK Veszprémi KKFT 30-22
kézilabda Férfi kézilabda NB I, 2020/2021 26. 2021. május 30. 18:00 Veszprém Aréna Veszprémi KKFT Cegléd 31-30
kézilabda Férfi kézilabda Ligakupa, 2020/2021 1/2 2021. május 26. 14:30 Veszprém Aréna Veszprémi KKFT Csurgói KK 29-26
előző események betöltése

További cikkek

VKKFT: három távozó, három érkező
VKKFT: három távozó, három érkező
A Veszprémi KKFT klubigazgatója, Éles József lapunknak elmondta, immár végleges a keretük a következő NB I-es idényre; a csapat gerincét sikerült együtt tartaniuk.
Exkluzív hírek a Veszprémi KKFT háza tájáról VIDEÓ
Exkluzív hírek a Veszprémi KKFT háza tájáról VIDEÓ
A távozó és érkező játékosok mellett a csarnokról, a névadó szponzorról, de a külföldi csapatokkal való együttműködésről is beszélt Éles József, a Veszprémi KKFT klubigazgatója videósorozatunk legújabb epizódjában.
Éles: A csapat gerince együtt marad!
Éles: A csapat gerince együtt marad!
Biztossá vált, hogy a Veszprémi KKFT a soron következő idényben is kézilabda élvonalban szerepel. Éles József klubigazgató lapunknak elárulta, kulcsjátékosaikkal – szerény költségvetésük ellenére – már sikerült is megállapodniuk.
Fazekas Nándor újra veszprémi mezben?
Fazekas Nándor újra veszprémi mezben?
Éles József klubigazgatótól megtudhattuk, a válogatott kapus, Borbély Ádám sérülése következtében megfordult fejükben edzőjük reaktiválása, de ez nem volt több egy gondolatnál. Bíznak fiatal kapusaik teljesítményében, akik már korábban is bizonyították tehetségüket.
Éles: Nem csapat, család vagyunk!
Éles: Nem csapat, család vagyunk!
Hogy mi a titkunk? Játékosaink gyermekkoruk óta együtt szerepelnek. Barátok, tisztelik egymást, felnéznek edzőikre. Meghalnának egymásért a pályán. Nem akarnak mást, csak hétről hétre bizonyítani – fogalmazott a VKKFT elnöke, Éles József az Eger elleni csütörtöki (18.00) hazai bajnoki előtt.