2021. június 13.
//
Antal, Anett névnap

Lenne igény Veszprémben vidámparkra?

Az Európa Kulturális Fővárosa-program számos meglepetést tartogat számunkra 2023-ig.

A hallgatózás íratlan törvénye, hogy sose kérjük ki magunknak azt, amit meghallottunk. Elgondolkoznunk ugyanakkor miért ne szabadna rajta? Így tettem én is, amikor a napokban, kutyasétáltatás közben felfigyeltem két édesanya beszélgetésére. A helyszín a völgy volt, a témájuk ennek apropóján pedig teljesen érthető: az egykor ott helyezkedő vidámparkot emlegették, hogy boldoggá tenné gyermekeiket, ha még most is állna.

Magával ragadt a téma, már csak azért is, mert az EKF-program keretein belül már több reaktiválást, újragondolást is bejelentett a város. Az egyik esetében még a helyszín is adott, hiszen Veszprém egyik legrégebbi vendéglátóhelyét, a Kiskuti Csárdát is újjávarázsolják 2023-ig.

Lenne igény vajon az egykori vidámpark szolgáltatásaira is? Örömet szerezne a családoknak a kisvasút, a hajóhinta, az óriáskerék? Felültetnék a gyerekeket a hullámvasútra?

Kérdések, amelyek megválaszolására kicsit még várnunk kell. További fejlesztéseket terveznek a völgy területén, de a részletek egyelőre kidolgozásra várnak. Annyi biztos, hogy városunkban több újítás is várható az előttünk álló években; az egykori húsáruház és a gyermekkórház is hamarosan új funkciót kapva pompázhat majd megújult fényében.

Simon Dani

További cikkek

Félmeztelen emberek Veszprém utcáin
Félmeztelen emberek Veszprém utcáin
Ha itt a nyár, ugye komám?
5+1 filmpremier, amire érdemes lesz nyáron jegyet váltani
5+1 filmpremier, amire érdemes lesz nyáron jegyet váltani
Úgy tűnik véget ért a premier dátumok csúszásáról gyártott hírek korszaka. Egyre több és több új film fog érkezni heteken belül, már csak védettségi igazolványt kell mindenkinek beszereznie, hogy élvezhesse is őket. Összegyűjtöttünk 5+1 premiert, amelyekre érdemes lesz jegyet váltani a nyáron.
A minimalizmus nehezen működőképes, ha tényleg élünk is a lakásunkban
A minimalizmus nehezen működőképes, ha tényleg élünk is a lakásunkban
Dobj ki minden olyan tárgyat, ami nem okoz neked örömöt! Az elmúlt években népszerűvé vált minimalista lakberendezés egyik kulcsmondata ez, amivel szemben kezd kibontakozni az ellenállás a belső dizájnban. A cluttercore stílus egyfajta lakberendezési barokk a világi puritanizmussal szemben: ahelyett, hogy kidobnád a kacatjaidat, inkább tedd ki őket a kirakatba!
Enne lisztkukac-burgert? Az unióban hivatalosan is élelmiszer a rovar lárvája
Enne lisztkukac-burgert? Az unióban hivatalosan is élelmiszer a rovar lárvája
Egy május eleji döntés értelmében a lisztkukac lárváját élelmiszerként is forgalomba lehet hozni az Európai Unió területén. Jobb, ha hozzászokunk a rovarevés gondolatához!
Fehér tálca és sárga csillag
Fehér tálca és sárga csillag
Heves indulatok mellett óriási logikai zsákutcákba futott bele néhány kommentelő, akik a védettségi igazolvánnyal rendelkező, és nem rendelkező emberek megkülönböztetését mosták össze a történelem egyik legsötétebb korszakával. Belefér-e a szólásszabadságba mindez? Az írás nem tudósítás, nem elemző cikk, csupán a szerző véleménycikke.