Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Lenne igény Veszprémben vidámparkra?

2021. április 19. 4:05
Az Európa Kulturális Fővárosa-program számos meglepetést tartogat számunkra 2023-ig.

A hallgatózás íratlan törvénye, hogy sose kérjük ki magunknak azt, amit meghallottunk. Elgondolkoznunk ugyanakkor miért ne szabadna rajta? Így tettem én is, amikor a napokban, kutyasétáltatás közben felfigyeltem két édesanya beszélgetésére. A helyszín a völgy volt, a témájuk ennek apropóján pedig teljesen érthető: az egykor ott helyezkedő vidámparkot emlegették, hogy boldoggá tenné gyermekeiket, ha még most is állna.

Magával ragadt a téma, már csak azért is, mert az EKF-program keretein belül már több reaktiválást, újragondolást is bejelentett a város. Az egyik esetében még a helyszín is adott, hiszen Veszprém egyik legrégebbi vendéglátóhelyét, a Kiskuti Csárdát is újjávarázsolják 2023-ig.

Lenne igény vajon az egykori vidámpark szolgáltatásaira is? Örömet szerezne a családoknak a kisvasút, a hajóhinta, az óriáskerék? Felültetnék a gyerekeket a hullámvasútra?

Kérdések, amelyek megválaszolására kicsit még várnunk kell. További fejlesztéseket terveznek a völgy területén, de a részletek egyelőre kidolgozásra várnak. Annyi biztos, hogy városunkban több újítás is várható az előttünk álló években; az egykori húsáruház és a gyermekkórház is hamarosan új funkciót kapva pompázhat majd megújult fényében.

Simon Dani
további cikkek
Senki sem nézi, de mindenki látja – bizonyítottan tévéfüggő a magyar Hétvezér Senki sem nézi, de mindenki látja – bizonyítottan tévéfüggő a magyar A csattanót az elején lelövöm: minden korosztályt beleértve a magyarok átlagosan 4 óra 49 percet tévéznek egy nap. Ezzel hazánk a top 10-ben van világszinten, ami azért is furcsa, mert egyre többször hangzik el a mondat: „Nekem tévém sincs, vagy már rég felmondtam a kábelszolgáltatónál. Csak a Netflix van.” Akkor mégis hogyan jön ki a matek? Kik ezek a tévéfüggő emberek és mit néznek a fekete dobozban? tegnap 1:29 Hófehérke kakaó színű, Shakespeare Júliája pedig afro-amerikai – klasszikus-kedvelő egyenlő rasszista? Hófehérke kakaó színű, Shakespeare Júliája pedig afro-amerikai – klasszikus-kedvelő egyenlő rasszista? Valamikor réges-régen egy királynő ült az ablakánál, varrogatott és közben nézte, hogy hullik a hó. Megszúrta az ujját, és pár csepp vére az ablakpárkányon gyűlt hóra esett. Míg a vért nézte a havon, azt kívánta, hogy bárcsak olyan gyermeke születne, akinek bőre fehér, mint a hó, az ajkai pirosak, mint a vér, és a haja fekete, akár az ében.    2024. április 14. 22:06 A vegán életmód és a fogadtatása Eszter A vegán életmód és a fogadtatása Nem, ez nem egy táplálkozási tanácsadás lesz arról, miként érdemes jó és megfelelő tápanyagú termékeket a szervezetünkbe vinni, csupán azon tapasztalatokat osztom most meg, amelyekkel egy kezdő, félig vegán szembesülök az elmúlt időszakban, ami a környezet reakcióját illeti. 2024. április 7. 22:50 A húsvéti dekorációk valójában a közösségről szólnak A húsvéti dekorációk valójában a közösségről szólnak Avagy hogyan hat a szezonális településszépítés az ott lakókra.   2024. március 31. 21:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.