Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Válogatott szintű hokisokat nevelnének Veszprémben

2021. május 2. 17:12
A Veszprémi Jéglovagok és az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia több környékbeli klubbal együttműködve csapatokat szeretne indítani a soron következő idényben a női bajnokságban.

A Veszprémi Jéglovagok és az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia ismét regionális összetartásra invitálta szombaton a Győri Nemak, a Kaposvári KASI, az Ajkai Óriások, valamint a Várpalota Lizards női játékosait. A Veszprémi Jégcsarnokban rendezett eseményen harmincöt leány lépett jégre, akikkel négy edző foglalkozott.

Hogy miért? Erről a bakonyiak szakmai vezetőjét kérdeztük. Máhl Krisztiántól megtudhattuk, az említett klubok a jövő idényben közös együttműködéssel terveznek csapatokat indítani a felnőtt női bajnokságban.

Az együttműködésünk célja egyértelmű: közös erővel messzebbre juthatunk. Értem az alatt azt, hogy a környékbeli csapatokkal összefogva képesek leszünk két csapatot is kialakítani. A lányoknak így lesz lehetőségük szintlépésre is, amely a fejlődés szempontjából elengedhetetlen. Arról nem is beszélve, hogy a játéklehetőség mindenki számára adott lesz. Edzéseket pedig Veszprémben és Székesfehérváron tervezünk majd tartani. Mindenki ott végezheti a munkát, ahol arra lehetésége lesz.

Máhl Krisztián hangsúlyozta, idővel szeretnének a magyar női jégkorong-válogatottnak is játékosokat adni. Ha a munka pedig jól halad majd, akkor már nemzetközi szereplésben is gondolkodhatnak, de addig még rengeteg teendő áll előttük. Nem aggódnak azonban, hiszen kötelékükben a gyermekek nagyon lelkesek.

Az összetartásra ellátogatott dr. Kolbenheyer Zsuzsanna is. A Magyar Jégkorong Szövetség elnökségi tagja biztatta a gyermekeket, hogy küzdjenek az álmaikért. A női szakág vezetője zárásként úgy fogalmazott, nagyon örül a kezdeményezésnek, hiszen a klubok együttműködése a magyar jégkorongot is szolgálja.

Simon Dani

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.