2023. március 25.
//
Irén névnap

Válogatott szintű hokisokat nevelnének Veszprémben

A Veszprémi Jéglovagok és az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia több környékbeli klubbal együttműködve csapatokat szeretne indítani a soron következő idényben a női bajnokságban.

A Veszprémi Jéglovagok és az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia ismét regionális összetartásra invitálta szombaton a Győri Nemak, a Kaposvári KASI, az Ajkai Óriások, valamint a Várpalota Lizards női játékosait. A Veszprémi Jégcsarnokban rendezett eseményen harmincöt leány lépett jégre, akikkel négy edző foglalkozott.

Hogy miért? Erről a bakonyiak szakmai vezetőjét kérdeztük. Máhl Krisztiántól megtudhattuk, az említett klubok a jövő idényben közös együttműködéssel terveznek csapatokat indítani a felnőtt női bajnokságban.

Az együttműködésünk célja egyértelmű: közös erővel messzebbre juthatunk. Értem az alatt azt, hogy a környékbeli csapatokkal összefogva képesek leszünk két csapatot is kialakítani. A lányoknak így lesz lehetőségük szintlépésre is, amely a fejlődés szempontjából elengedhetetlen. Arról nem is beszélve, hogy a játéklehetőség mindenki számára adott lesz. Edzéseket pedig Veszprémben és Székesfehérváron tervezünk majd tartani. Mindenki ott végezheti a munkát, ahol arra lehetésége lesz.

Máhl Krisztián hangsúlyozta, idővel szeretnének a magyar női jégkorong-válogatottnak is játékosokat adni. Ha a munka pedig jól halad majd, akkor már nemzetközi szereplésben is gondolkodhatnak, de addig még rengeteg teendő áll előttük. Nem aggódnak azonban, hiszen kötelékükben a gyermekek nagyon lelkesek.

Az összetartásra ellátogatott dr. Kolbenheyer Zsuzsanna is. A Magyar Jégkorong Szövetség elnökségi tagja biztatta a gyermekeket, hogy küzdjenek az álmaikért. A női szakág vezetője zárásként úgy fogalmazott, nagyon örül a kezdeményezésnek, hiszen a klubok együttműködése a magyar jégkorongot is szolgálja.

Simon Dani

További cikkek

Magyar Kupa-ezüstérmes a Veszprémi Jéglovagok!
Magyar Kupa-ezüstérmes a Veszprémi Jéglovagok!
A Veszprémi Jéglovagok U12-es csapata ezüstérmet szerzett Pesterzsébeti Jégcsarnokban hétvégén rendezett Magyar Kupa négyes döntőjében.
Döntőben a veszprémi hokisok!
Döntőben a veszprémi hokisok!
A Jéglovagok U12-es fiúcsapata mellett a Rampage U25-ös hölgy együttese is felérhet a csúcsra: előbbiek a Magyar Kupa négyes döntőjébe, utóbbiak a bajnokság fináléjába kvalifikálták magukat.
Együttműködési megállapodást kötött a Táncsics technikuma és a jégkorong-egyesület
Együttműködési megállapodást kötött a Táncsics technikuma és a jégkorong-egyesület
A kétoldalú megállapodással a jó tanuló, jó sportoló értékrendet erősítené a VSZC Táncsics Mihály Technikum és a Veszprémi Jégkorong Sportegyesület Veszprém Fiatal Sportolóiért Közhasznú Alapítvány.
A „gyengébbik nem” nem gyenge küzdelme a jégen
A „gyengébbik nem” nem gyenge küzdelme a jégen
Közös edzést és barátságos mérkőzést szervezett a Veszprémi Jéglovagok jégkorongklub és az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia fiatal lányoknak, akik a Dunántúl több városából érkeztek Veszprémbe, hogy a jövőben a tervek szerint egy csapatot alkossanak majd. A cél, hogy a következő szezonban a Királynék Városa is ki tudjon állni egy csapattal a női bajnokságban.
Már siklanak a jégen az utánpótlás hokisok
Már siklanak a jégen az utánpótlás hokisok
A terveknek megfelelően december végére elkészült a Dózsavárosban épülő jégcsarnok első üteme. Jelenleg a tesztüzem zajlik, szombaton a helyszínen járt Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési képviselő is.