Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C

Kalmár Ákos 22. lett 800 méter gyorson

2021. július 27. 14:38
A Balaton Úszó Klub Veszprém 21 esztendős versenyzője, Kalmár Ákos a 22. helyen zárt 800 méter gyorson a tokiói olimpia úszóversenyeinek keddi napján.

Az élete első olimpiáján szereplő Kalmár Ákos a második előfutamban versenyzett 800 m gyorson, ahol a harmadik helyen zárt. 7:55.85-ös ideje azonban nem volt elég a döntőhöz, összesítésben a 22. helyen zárt.

A számot az ukrán Mihajlo Romancsuk nyerte 7:41.28-cal, nyolcaddiként az olasz Gregorio Paltrineri (7:47.73) kvalifikálta magát a csütörtöki döntőbe.

Fotó: MTI/Kovács TamásFotó: MTI/Kovács Tamás

Jólesett az úszás, de az időnek nem örültem, így elégedett sem vagyok. Nem vagyok nagy hajrás, de azt most egész jónak éreztem, mivel az utolsó 100-on végig tudtam lábazni. Úgy tűnik, utazó sebességnek gyorsabb tempó kell

– nyilatkozta Kalmár a futam után az MTI-nek.

Szokolai László edző tanítványai péntek délután az erősebbik számában, 1500 m gyorson száll medencébe.

vehir.hu
további cikkek
Huszonhárom évesen vonult vissza a veszprémi olimpikon úszó Kalmár Ákos Huszonhárom évesen vonult vissza a veszprémi olimpikon úszó Szokolai László edző szerint tanítványa, Kalmár Ákos elérte a teljesítőképessége határát. Úgy véli, akármennyit edzhet az olimpikon, egyszerűen nem tud már annyit fejlődni, hogy nemzetközi szinten olyan kimagasló eredményeket érjen el, mint klubtársai, Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid. 2023. november 6. 20:18 Két veszprémivel lett aranyérmes a magyar úszóváltó úszás Két veszprémivel lett aranyérmes a magyar úszóváltó A Fábián Bettina, Szimcsák Mira, Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid (utóbbi kettő Balaton ÚK Veszprém) összeállítású magyar csapat aranyérmet nyert a nyíltvízi úszók világkupa-sorozata harmadik állomásának váltóversenyében, Portugáliában. 2023. május 28. 20:12 Betlehem bronzérmes Portugáliában, Rasovszky negyedik úszás Betlehem bronzérmes Portugáliában, Rasovszky negyedik A Balaton ÚK Veszprém kiválósága, Betlehem Dávid bronzérmet nyert szombaton a nyíltvízi úszók világkupa-sorozatának harmadik állomásán, Portugáliában. Klubtársa, Rasovszky Kristóf negyedik lett. 2023. május 27. 21:50 Világkupa: Rasovszky Kristóf negyedik az egyiptomi nyitányon úszás Világkupa: Rasovszky Kristóf negyedik az egyiptomi nyitányon A Balaton ÚK Veszprém kiválósága, Rasovszky Kristóf a negyedik helyen végzett a nyíltvízi úszók világkupa-sorozatának hétfői nyitóállomásán, amelyet Egyiptomban rendeztek meg. 2023. május 8. 15:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.