Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
12°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
12°C

Ez történt az olimpia 12. napján

2021. augusztus 4. 17:28 // Forrás: MTI/m4sport.hu
Ezüstérmes lett a kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos súlycsoportjában Lőrincz Viktor, megszerezve így a magyar küldöttség 12. érmét a tokiói olimpián.

A BHSE 31 éves versenyzője a döntőben 5-1-re kikapott a kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok ukrán Zsan Belenyuktól, akitől a 2019-es vb-n is a fináléban szenvedett vereséget.

Kapcsolódó cikk
Lőrincz Viktor ezüstérmes
Lőrincz Viktor elvesztette a kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos súlycsoportjának szerdai döntőjét a tokiói olimpián, így bátyja, Tamás keddi aranyérme után ő ezüstöt nyert.

A nyíltvízi úszók női 10 kilométeres számában Olasz Anna a negyedik helyen végzett.

Kapcsolódó cikk
Elődöntős a férfi vízilabda-válogatott
A magyar férfi vízilabda-válogatott 15-11-re legyőzte a horvát csapatot a tokiói olimpia szerdai negyeddöntős mérkőzésén.

A férfi vízilabdásokra és a női kézilabdásokra is negyeddöntő várt szerdán. A pólósok remekeltek a horvátok ellen, 15-11-re győztek, és a görögökkel elődöntőznek pénteken, míg a kézisek az 50. percig remekül tartották magukat a norvégok ellen, végül 26-22-re kikaptak, és a hetedik helyen zártak.

Kapcsolódó cikk
Kikapott a norvégoktól a negyeddöntőben a női kézilabda-válogatott
A magyar női kézilabda-válogatott 26-22-es vereséget szenvedett a norvég csapattól a tokiói olimpia női kézilabdatornájának szerdai negyeddöntőjében.

A súlyemelőversenyek egyetlen magyar indulója, Nagy Péter a +109 kilogrammos kategóriában megnyerte csoportját, és összesítésben a hetedik helyen végzett.

A szerdán vízre szállt mind a nyolc magyar egység bejutott a középfutamba az olimpia kajak-kenu versenyén. Ezeknek a számoknak a középdöntőit és fináléit csütörtökön rendezik. A női K-1 500 méteren Kozák Danuta és Csipes Tamara, férfi K-1 200 méteren Csizmadia Kolos és Tótka Sándor, míg férfi K-2 1000 méteren a Nádas Bence, Kopasz Bálint kettős előfutamát megnyerve jutott a csütörtöki középfutamba. Utóbbi számban a Béke Kornél-Varga Ádám egység előfutamában negyedik volt, a reményfutamában pedig harmadik, és így jutott be a csütörtöki középfutamba. A női C-1 200 méteren Takács Kincső előfutamában második lett, és egyből középfutamba került, ugyanakkor Balla Virág előfutamában harmadik volt, reményfutamra kényszerült, amelyet megnyerve jutott tovább.

Férfi 110 méter gáton Szűcs Valdó elődöntős futamában negyedik lett, összesítésben pedig a 13. helyen végzett. A gerelyhajító Rivasz-Tóth Norbert nem jutott döntőbe, míg hétpróbában Krizsán Xénia négy szám után a 19. helyen áll.

Címlapfotó: A férfi kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos kategóriájának győztese, Lőrincz Tamás és testvére, a 87 kilogrammos kategória ezüstérmese, Lőrincz Viktor - Fotó: MTI/Illyés Tibor

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.