2022. augusztus 19.
//
Huba névnap

Elkészült az uszoda, épül a színház, tervezik a völgyhidat

A Modern Városok Program idén átadott projektjeiről és folyamatban lévő beruházásairól számolt be hétfői sajtótájékoztatóján Hegedűs Barbara alpolgármester.

Több mint 100 milliárd forintos keretösszegből 13 projekten dolgozik együtt az önkormányzat és a kormány a Modern Városok Programban. A 2016-ban aláírt együttműködési megállapodás révén megvalósuló fejlesztések alapjaiban határozzák meg Veszprém arculatát, jobb életszínvonalat nyújtanak a lakosságnak, kedvezőbb helyetbe hozzák a gazdasági társaságokat, és nem utolsó sorban gyarapítják a város vagyonát – mutatott rá a program fontosságára az alpolgármester, aki sorra vette az idén átadott vagy még átadásra váró projekteket, valamint azokat is, amelyeken jelenleg is dolgoznak. 

Ezek valósultak meg az elmúlt évben

Ezeken dolgoznak most

  • Folyamatban van az Iparos park kivitelezése, a 8,8 milliárd forintos projekt során egy új képzési központ létesül a Házgyári úton valamint a Jendrassik-Venesz Technikumban, melynek célja a piacképes szakemberek képzésének erősítése.
     
  • Zajlik a színházfelújítás első ütemének kivitelezése, ami jövőre fejeződhet be, és a melléképületeket érinti. A főépület felújításához elkészültek a tervek, a kivitelezés a tervek szerint 2024-ben kezdődhet meg. A teljes projekt 9,28 milliárd forintból valósul meg. 
     
  • 4,5 milliárd forint állami támogatásból és 500 millió forint önerőből összesen 11 kilométernyi belterületi út újul meg 2023-ig, a közművek kiváltása idén megkezdődhet több helyszínen, maga az útépítés leginkább a következő évben történik majd és 2023-ra fejeződik be.
     
  • Az Aranyos-völgyi híd tervezése elhúzódott, várhatóan ez a munkafolyamat 2022-re fejeződhet be, ezután a NIF Zrt. projektgazdaként kiírja a feltételes közbeszerzést a kivitelezésre. Az alpolgármester azt mondta: a kivitelezés pontos határidejét egyelőre nem látni, ő arra számít, hogy 2025-ig megvalósulhat a város jelenlegi úthálózatát nagy mértékben tehermentesítő új híd.

 

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

A honvédség minden tagja Szent István örökségének őrzője
A honvédség minden tagja Szent István örökségének őrzője
Az államalapítás alkalmából tartott ünnepi állománygyűlést pénteken a Magyar Honvédség Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központja.
Orosz gép miatt riasztották a magyar Gripeneket a Baltikumba
Orosz gép miatt riasztották a magyar Gripeneket a Baltikumba
Megkapták idei első éles riasztásukat a balti légteret védő magyar Gripenek - közölte a honvédelmi miniszter csütörtökön Facebook-oldalán.
Az ünnep miatt változnak a MÁV-Volán csoport menetrendjei
Az ünnep miatt változnak a MÁV-Volán csoport menetrendjei
Az augusztus 20-ai budapesti tűzijáték után több kocsival közlekedő vonatokat indít a MÁV. Változik a Volánbusz menetrendje is az ünnepi hétvégén.
Petíciót indítottak a reformerek Udvardy érsek leváltására
Petíciót indítottak a reformerek Udvardy érsek leváltására
A Reformerek Párt részéről Varga-Damm Andrea, a párt elnöke és Kovács Rajmund alelnök Veszprémben jelentették be, hogy online petíciót indítanak annak érdekében, hogy meggyőzzék a szentatyát a veszprémi érsek leváltásáról.
A szőlőműveléssel ismerkedhettek a veszprémi gyerekek a német önkormányzat táborában
A szőlőműveléssel ismerkedhettek a veszprémi gyerekek a német önkormányzat táborában
A Veszprémi Német Nemzetiségi Önkormányzat az immár hagyományosnak mondható nyári táborát, szám szerint a harmadikat augusztus 1. és 5. között rendezte meg.