2022. július 1.
//
Annamária névnap

Pont nélkül távozott Budaörsről a Balaton Bútor FCV

2021. október 4. 21:50
A veszprémi futsalcsapatnak idei harmadik idegenbeli NB I-es mérkőzésén sem sikerült nyernie. Fehér Zsolt csapata hétfőn este az Aramis otthonában maradt alul 6-2-re.

A Balaton Bútor FCV hétfőn este a budaörsi Aramis otthonába látogatott a futsal NBI alapszakaszának hatodik fordulójában. A házigazda a tavalyi idény végén kiesett az I. osztályból, ám a Ferencváros visszalépését követően megkapta a szövetség engedélyét az élvonalban való maradásra.

A vendég bakonyiak célja egyértelmű volt: megszerezni első idegenbeli győzelmüket az idei kiírásban. Ugyanis míg hazai pályán hibátlan Fehér Zsolt alakulata (Haladás, Újpest, TF) addig idegenben mindeddig egy vereséget (Nyírgyulaj) és egy egált (Kecskemét) sikerült elérnie a Magyar Kupa-címvédő együttesnek.

Tűzből nem volt hiány a vendégoldalon: rögvest támadólag léptek fel a veszprémiek. Tatai fürgén elvégzett szögletét követően Boromisza bombázott az házigazda kapujába Soós lábai között (5. perc: 0-1).

Ezt követően ugyanakkor nagyot fordult a kocka a mérkőzésen. Jogosan megítélt szabadrúgáshoz jutott a vendéglátó: a bakonyiak kapusa, Klcsó Gábor viszont rosszul állította a rövid oldalra Fridrich Dávidot. Keresztury ezt kihasználva tizenkét méterről könnyedég egalizált (1-1).

Hazai pályán jobban megy a veszprémieknek (archív fénykép)Hazai pályán jobban megy a veszprémieknek (archív fénykép)

Az Aramis kihasználta a vendégek megingását. Moga tizenhárom méterről könnyedén kilőtte a hosszú alsó sarkot (2-1). Fehér Zsolt azonnal időt kért, de ez sem segített csapatán. Klcsó eladott labdáját követően Keresztury újabb távoli bombát jegyzett (9. perc: 3-1).

Fehér Zsolt is érezte, hogy ez nem Klcsó napja; Spandler Mátyás érkezett a veszprémi porta elé. Úgy tűnt, a vendégek össze is szedték magukat. Ezt igazolja, hogy a félidőt jelző sípszót megelőzően Tatai oldalberugása után Bencsik Ádámnak sikerült szépítenie (félidei részeredmény: 3-2).

A fordulást követően ismét az Aramis került lépéselőnybe. Tatai taktikai szabálytalanságát követően Bognár Bence volt eredményes szabadrúgásból (27. perc: 4-2). A Balaton Bútornak pedig nem sikerült kimászni a gödörből: Bognár öt perccel később ismét betalált (5-2).

A hajrában Fehér Zsolt öt a négy elleni játékra váltott. A veszprémieknek így sem sikerült újabb gólt szerezni. A vendéglátó ekkor váratlant húzott. Hiába a tetemes előny, az Aramis is el kezdett emberelőnyben játszani. Be is jött a hazaiaknak, hiszen Keresztury betalált (38. perc: 6-2).

Több találat pedig nem esett már az összecsapáson. A Veszprémnek idei harmadik idegenbeli mérkőzésén sem sikerült három pontot szereznie.

Férfi futsal NB I alapszakasz, 6. forduló:
Aramis SE–Balaton Bútor FCV 6-2 (3-2)
Budaörs, Aramis Futsalcsarnok. Vezette: Szilágyi (Takács, Strehó)
Aramis: Soós – Horváth, Vattamány, Bognár, Büki
Csere: Nyerges (kapus), Németh, Klushyn, Pap, Hosszú, Moga, Lévai, Keresztury, Sámson
Vezetőedző: Moga Lorant
Veszprém: Klcsó – Tatai, Pál, Boromisza, Rutai
Csere: Spandler (kapus), Firdrich, Dorogi, Serginho, Bencsik Á., Kovács, Kiss
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Gólszerzők: Kresztury (5., 9., 38.) Moga (9.), Bognár (27., 31.), ill. Boromisza (3.), Bencsik (15.)

vehir.hu
Tál Dominik
Férfi futsal NB I felsőházi rájátszás, 2021/2022
M GY D V LG KG GK P
1. Haladás 8 6 1 1 28 18 10 25
2. Berettyóújfalu 8 4 1 3 27 21 6 17
3. Balaton Bútor FCV 8 4 0 4 34 23 11 14
4. DEAC 8 3 1 4 19 28 -9 11
5. Újpest 8 1 1 6 14 32 -18 4
Utolsó módosítás: 2022. május 23. 23:07
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
futsal Férfi futsal NB I, bronzpárbaj, 2021/2022 5. 2022. június 10. 19:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Balaton Bútor FCV DEAC 1-4
futsal Férfi futsal NB I, bronzpárbaj, 2021/2022 4. 2022. június 6. 19:30 Debrecen, DESOK Csarnok DEAC Balaton Bútor FCV 2-3
futsal Férfi futsal NB I, bronzpárbaj, 2021/2022 3. 2022. június 3. 19:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Balaton Bútor FCV DEAC 6-3
előző események betöltése

További cikkek

Klubtörténeti sikerrel zárta az idényt a Balaton Bútor FCV utánpótlása
Klubtörténeti sikerrel zárta az idényt a Balaton Bútor FCV utánpótlása
Országos szinten is kimagasló eredményt ért el a veszprémi futsalcsapat U17-es és U20-as csapata az élvonalban. Előbbi veretlenül nyerte meg a bajnokságot, míg utóbbi ezüstérmet szerzett. Mindkét korosztályban a kék-fehérek adták a gólkirályokat is, többen pedig a válogatottba is bekerültek.
Rajki Tamás: A keretünk alkalmas volt arra, hogy bajnoki döntőt játsszon!
Rajki Tamás: A keretünk alkalmas volt arra, hogy bajnoki döntőt játsszon!
Sohasem szerettem külső tényezők mögé bújni: idén nem tettünk meg mindent a sikerért. Le kell vonnunk a tanulságokat, majd dolgozni tovább lelkiismeretesen – foglalta össze Rajki Tamás ügyvezető a Balaton Bútor FCV idénybeli teljesítményét.
Szerb válogatottat igazolt a Balaton Bútor FCV
Szerb válogatottat igazolt a Balaton Bútor FCV
A Balaton Bútor FCV szerdán hivatalosan is bejelentette, hogy a szerb válogatott Alekszandr Gavrilovics Veszprémben folytatja a pályafutását. A huszonhárom éves futsalos a bakonyiak harmadik új igazolása.
Válogatott játékossal erősített a Balaton Bútor FCV
Válogatott játékossal erősített a Balaton Bútor FCV
A kivételes adottságokkal rendelkező ballábas center, Kártik Zsombor Berettyóújfaluból helyezi át székhelyét Veszprémbe. A felnőtt válogatottban is bemutatkozó futsalos szerződése 2025-ig szól.
Hárman távoznak, a vezetőedző marad
Hárman távoznak, a vezetőedző marad
A Balaton Bútor FC Veszprém hétfőn hivatalosa is bejelentette, hogy három futsalosa elhagyja a csapatot. A bakonyiak továbbá arról is hírt adtak, hogy a vezetőedzőjük személye változatlan marad.