2022. május 24.
//
Eszter névnap

Karnyújtásnyira a felsőházi rájátszás

Utolsó hazai mérkőzését vívja péntek este a futsal élvonal alapszakaszában a Veszprém, amely a vendég Kistarcsa legyőzésével bebiztosíthatja felsőházi tagságát.

Egyetlen lépésre került az NB I felsőházi rájátszásától a Balaton Bútor FC Veszprém, miután a hét elején rendkívül meggyőző teljesítménnyel nyert közvetlen riválisa, a DEAC vendégeként (3-9).

Kapcsolódó cikk
Boromisza horrorsérülése után is nyerni tudott a Veszprém
Hatalmas lépést tett a felsőházi rájátszás felé a Balaton Bútor FC Veszprém, miután idegenben kiütötte a DEAC gárdáját. A futsal NB I hétfői rangadója azonban Boromisza Dániel sajnálatos sérülése miatt marad emlékezetes, aki az első diagnózis szerint szárkapocscsont- és sípcsonttörést szenvedett.

Roppant sűrűvé vált a mezőny. Tudtuk, hogy a felsőházba jutás szempontjából nagyon fontos mérkőzés vár ránk a Debrecen ellen. Ennek szellemében készültünk, rengeteget beszélgettünk, videóztunk a játékosaimmal. Hálával tartozom nekik, hiszen az elsőtől az utolsó másodpercig betartották a kéréseimet, így nagyarányú győzelmet tudtunk aratni

– fogalmazott Fehér Zsolt vezetőedző.

A veszprémiek pénteken is összekapaszkodnak, hogy sikerrel vegyék a következő akadálytA veszprémiek pénteken is összekapaszkodnak, hogy sikerrel vegyék a következő akadályt

A győzelmet azonban beárnyékolta Boromisza Dániel súlyos sérülése, aki a találkozó 13. percében szárkapocs- és sípcsonttörést szenvedett. A bakonyiak csapatkapitány-helyettesét még aznap megműtötték a hajdúsági megyeszékhelyen, szerdán pedig már el is hagyhatta a kórházat. Jelenleg tehát már Veszprémben lábadozik, a felépülése várhatóan hat-nyolc hónapot vesz majd igénybe.

Egy emberként éreztük át Dani sérülését, illetve fájdalmát. Egy személyben én nem dönthettem a folytatásról, de a játékosaim úgy határozták, hogy tovább kell játszanunk. A fiúk ugyanis nyerni akartak. Nem magukért, Boromisza Daniért. Természetesen teljes mellszélességgel mellettük álltam, s segítettem őket, amennyire csak tudtam. Mindannyiunk számára nehéz huszonhét perc következett, de a fiúk bizonyították, hogy bármilyen nehézség is állja útjukat, együttes erővel megállíthatatlanok.

– húzta alá a szakember, aki hozzátette, bár tizenöt éve edzősködik, ilyen sérülést még nem élt át a pálya mellett.

A veszprémiek pénteken (18.30) hazai pályán, a Március 15. utcai csarnok falai között biztosíthatják be felsőházi tagságukat, amennyiben zsinórban negyedszer is győzni tudtak. Az alapszakasz utolsó előtti fordulójában a sereghajtó Kistarcsával csapnak össze, amely a közelmúltban két figyelemreméltó eredményt is produkált: december 10-én ugyanis 5-4-re legyőzte a címvédő Haladást, legutóbb pedig 3-3-as döntetlent játszott Berettyóújfalu ellen.

Szeretnénk hazai környezetben jó játékot nyújtani, sikerrel venni az előttünk álló akadályt, amivel be tudjuk biztosítani a felsőházi rájátszást érő helyünket. A Kistarcsa szemlátomást felvette az NB I ritmusát, rendre jó mérkőzéseket játszik és pontokat szerez nagy riválisaival szemben. A recept egyértelmű: az első pillanattól kezdve az utolsóig koncentráltan kell futsaloznunk, mert csak így lesz esélyünk három pontot szerezni.

Zatkalik Dávid
Tál Dominik
Férfi futsal NB I felsőházi rájátszás, 2021/2022
M GY D V LG KG GK P
1. Haladás 8 6 1 1 28 18 10 25
2. Berettyóújfalu 8 4 1 3 27 21 6 17
3. Balaton Bútor FCV 8 4 0 4 34 23 11 14
4. DEAC 8 3 1 4 19 28 -9 11
5. Újpest 8 1 1 6 14 32 -18 4
Utolsó módosítás: tegnap 23:07
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
futsal Férfi futsal NBI harmadik helyért, 2021/2022 1. 2022. május 27. 19:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Balaton Bútor FCV DEAC
futsal Férfi futsal NB I, felsőház, 2021/2022 10. tegnap 20:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Balaton Bútor FCV DEAC 6-3
futsal Férfi futsal NB I, felsőház, 2021/2022 9. 2022. május 17. 20:00 Berettyóújfalu, Pálfy István Rendezvénycsarnok Berettyóújfalu Balaton Bútor FCV 2-1
futsal Férfi futsal Magyar Kupa, 2021/2022 5. 2022. május 7. 16:30 Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok Haladás VSE Balaton Bútor FCV 3-2
előző események betöltése

További cikkek

A bronzért játszhatnak a veszprémi futsalosok
A bronzért játszhatnak a veszprémi futsalosok
A Balaton Bútor FCV 6-3-ra legyőzte a vendég DEAC-ot a futsal NB I felsőházi rájátszásának záró körében. Mivel azonban a Berettyóújfalu a papírformának megfelelően nyerni tudott Újpesten, a mieink lecsúsztak a bajnoki döntőről.
„Nem foglalkozunk az esélyekkel, csak a győzelemmel” – Fehér Zsolt
„Nem foglalkozunk az esélyekkel, csak a győzelemmel” – Fehér Zsolt
Az utolsó fordulót rendezik hétfőn (19.30) a futsal NB I felsőházi rájátszásában. A Veszprémnek még maradt némi esélye a bajnoki döntőre, de ehhez a vendég DEAC legyőzése mellett az is kell, hogy az Újpest megverje a Berettyóújfalut.
Tűnőben a bajnoki döntő
Tűnőben a bajnoki döntő
A Balaton Bútor FC szoros küzdelemben maradt alul a Berettyóújfalu vendégeként a futsal élvonal felsőházi rájátszásának kedd esti rangadóján.
Elmarad a címvédés, az elődöntőben búcsúzott a Veszprém
Elmarad a címvédés, az elődöntőben búcsúzott a Veszprém
A Balaton Bútor FC Veszprém végletekig kiélezett, nemes küzdelem után végül 3-2-re alulmaradt a szombathelyi Haladással szemben a futsal Magyar Kupa szombati, kecskeméti elődöntőjében.
Az akarat és a motiváció lehet a siker nyitja
Az akarat és a motiváció lehet a siker nyitja
A Balaton Bútor FC Veszprém a hétvégén címvédőként száll harcba a Magyar Kupa kecskeméti négyes döntőjében. A szombati (15.30) eldöntőben a top favorit Haladás vár Fehér Zsolt legénységére.