Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C

Szögi István hetedik lett a csehországi atlétikai versenyen

2022. február 3. 19:52 // Forrás: MTI/vehir.hi
A magyarok közül az 1500 méteren hetedik Szögi István (SVSE) érte el a legjobb eredményt a csütörtöki ostravai fedett pályás nemzetközi atlétikai viadalon.

A verseny honlapja szerint a veszprémi Sportolj Velünk SE (SVSE) olimpkonja, Szögi István 3:39.03 perc alatt ért célba, ezzel szezonbeli legjobb idejét futotta. A győztes a brit Elliot Giles lett 3:35.93 perccel.

Szögi István hetedik lett - Fotó: Magyar Atlétika - Hungarian Athletics FacebookSzögi István hetedik lett - Fotó: Magyar Atlétika - Hungarian Athletics Facebook

Ezt a két versenyt úgy fogtam fel, mint ha világeseményen lennék, mert ott is kb. ennyi szokott lenni időben a különbség a selejtező és a döntő között. Egy kicsit kevesebben voltunk létszámban, mint Erfurtban, de mégis többen voltunk hasonló tudásúak. Mindenki nagyon jót szeretett volna futni, ezért hatan-nyolcan szó szerint verekedtünk is egy kicsit a helyezésekért, így nehezebb volt jó eredményt elérni. Nem csak az utolsó kanyar előtt zártak be, de a rajtnál is hátralöktek egy kicsit, szóval amit ilyenkor megkaphat az ember, azt megkaptam, de gyakorlásnak mindenképp jó volt

– értékelte február eleji két futását Szögi István a magyar szövetség honlapján.

Az előző év junior atlétájának megválasztott Varga Gréta (szintén SVSE) 1500-on 4:30.01 perces idővel - a 4:10.53 perccel győztes brit Revee Walcott-Nolantől jócskán elmaradva - nyolcadik lett.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.