Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Petőfi Szalon legújabb szalonbeszélgetésén a nézőtéri munkába engedtek betekintést

2022. február 15. 11:04
A Veszprémi Petőfi Színház februári beszélgetésén Laky Árpádné és Gosztolai Marika nézőtéri felügyelőket faggatta Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes.

Hétfő este a Petőfi színház előcsarnoka érdeklődőkkel telt meg, sokan voltak kíváncsiak a dolgozókra, akik akkor mennek munkába, mikor más szórakozni indul. A nézőtéri dolgozók nyugdíjasként tevékenykednek, vagyis életük során egy másik szakmával foglalkoztak.

Laky Árpádné a postán dolgozott, igaz, akkor is szoros összeköttetésben állt a színházzal, ma pedig már a nézőtéri csapat vezetője. Hobbija a tánc, a Tímár Lajos által vezetett népek táncának nagy művelője, ebből ízelítőt is kaphattunk a Petőfi Szalon legvégén. Laky Árpádné mesélt a munka szépségeiről, például, hogy minden előadást többször is megnézhet, de számára a legfontosabb akkor is a néző, és boldogsága.

Gosztolai Marika egészen kivételes: a színház előírása alapján hetvenéves korig maradhatnak a kollegák, mert számos nehézség adódik, amit életkorukból adódóan nem biztos, hogy meg tudnak ugrani. Gosztolai Marika átlépve a bűvös számot mégis maradhatott a társulatnál, hiszen fizikai állapota korát meghazudtoló. Ahogy a színházban nem sokan tudták, Marika nemzetközi szinten elismert atléta, ezen belül is dobó: diszkoszvető és súlylökő, olimpiai ezüstérmes korosztályában, de mint elmondta, nem hagyja abba a versenysportot addig, amíg nem lesz a másodikból első.

Mint kiderült, hétvégén is egy világversenyen bizonyíthat, hiszen Portugáliába repül az Európa-bajnokságra. Bejárta már a világot, versenyzett Svédországban, Dániában, Brazíliában, kedvencei közé pedig Új-Zélandot és Olaszországot, Anconát sorolta, utóbbi helyen szólt először neki a magyar himnusz.

A nézőtéri felügyelők meséltek nehézségekről, akadályokról is, de elmondásuk szerint kiváló csapatban dolgoznak, így nincs számukra legyőzhetetlen akadály.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14 Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Petőfi Színház Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Pénteken délután hivatalosan az első napjával, valójában a nulladik nap után már a másodikkal vette kezdetét a Veszprémi Petőfi Színház Lélektől Lélekig Fesztiválja. Magyar kuriózumként a veszprémi teátrumnak ezúttal is sikerült a programjával a színházat tágabban értelmezni a színjátszásnál, olyan társadalmi üzenetek közvetítőjeként léptek fel, amelyek mindenkit érintenek, nemtől, kortól, vallástól, szociális helyzettől függetlenül. 2024. április 20. 9:00 Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor Kossuth-díjas színész volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket a színésznek. A Veszprémhez szorosan kötődő művész életformájáról, többlakiságáról is mesélt, amelyről egy videós összeállítást is megtekinthetnek. 2024. április 17. 13:29 Élet és halál kérdése a színpadon Élet és halál kérdése a színpadon Anat Gov: Happy Ending című drámáját mutatja be pénteken a Veszprémi Petőfi Színház. Az onkológián játszódó történet saját elmúlásukkal szembesíti a szereplőket – és a nézőket. 2024. április 11. 21:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.