2022. július 1.
//
Annamária névnap

Ismét itthon, megint a DEAC ellen – kezdődik a bronzpárbaj

Egy dolog biztos, a Debrecen nem fogja könnyen adni a bőrét – fogalmazott a Balaton Bútor FC Veszprém vezetőedzője, Fehér Zsolt a három nyert meccsig tartó bronzpárharc első, pénteki (18.30) ütközete előtt.

Hétfőn véget ért a futsal NB I felsőházi rájátszása. Bár a Balaton Bútor FC Veszprém a záró körben 6-3-ra legyőzte a vendég Debrecent, a hőn áhított második helyet végül azonban az Újpesten győzedelmeskedő Berettyóújfalu csípte el, amely így harcba szállhat az aranyéremért a címvédő Haladás ellen.

Kapcsolódó cikk
A bronzért játszhatnak a veszprémi futsalosok
A Balaton Bútor FCV 6-3-ra legyőzte a vendég DEAC-ot a futsal NB I felsőházi rájátszásának záró körében. Mivel azonban a Berettyóújfalu a papírformának megfelelően nyerni tudott Újpesten, a mieink lecsúsztak a bajnoki döntőről.

A bakonyi gárda – akárcsak egy évvel ezelőtt – a harmadik helyen zárt, így a folytatásban a bronzéremért küzdhet a DEAC ellen az ugyancsak három nyert meccsig tartó párharcban.

A sérülések miatt megfogyatkozott bakonyiaknak még az utolsó előtti fordulóban is a saját kezükben volt a sorsuk, amikor is a második hely megszerzéséhez nyerniük kellett volna a Berettyóújfalu vendégeként, ám nagy csatában alulmaradtak a hosszabb kispaddal rendelkező rivális ellen.

Ha azt nézzük, hogy többször is a saját kezünkben volt a sorsunk, lehet bennünk csalódottság és hiányérzet az elszalasztott döntő miatt. Ha viszont reálisan tekintünk az erőviszonyokra, akkor igenis örülni kell annak, hogy a kisdöntőben ott lehetünk és harcba szállunk a bronzéremért

– mondta el a vehir.hu érdeklődésére Fehér Zsolt, a Balaton Bútor FCV vezetőedzője.

Újabb taktikai csatát vívhat Elek Gergő és Fehér ZsoltÚjabb taktikai csatát vívhat Elek Gergő és Fehér Zsolt

A bronzpárharc pedig már most pénteken (18.30) megkezdődik, így a Veszprém négy nap leforgása alatt másodjára is farkasszemet nézhet a Debrecennel. A pályaelőnynek köszönhetően a mieink kezdhetik hazai környezetben a csatasorozatot. Fehér Zsolt már a hétfői találkozót követően is hangsúlyozta: ezekben a napokban a regenerálódás a legfontosabb, hiszen a legutóbbi találkozókat gyakorlatilag hat mezőnyjátékossal vívták meg.

A mérkőzést követően egy nap pihenőt kaptak a fiúk, szerdán találkoztunk először. A videózásé volt a főszerep, illetve az utána tartott edzésen átvettük azokat a dolgokat, amelyekben fejlődnünk kell a pénteki találkozóra.

A már említett fáradtság miatt egyébként egyszerűen tűnik a képlet: akárcsak tavaly, idén is három meccs alatt kellene lezárni a párharcot a Fehér-csapatnak. Ehhez persze a javuló formát mutató hajdúságiaknak is lesz egy-két szavuk.

Egy dolog biztos, hogy a DEAC nem fogja könnyen adni a bőrét. Továbbá az is elképzelhető, ők is úgy gondolkoznak, hogy három mérkőzésen szeretnék lezárni a bronzért folyó küzdelmeket. Ugyanazt várom az együttesemtől, mint amit a hétfői találkozón is, jobban kell akarni a győzelmet és rá kell erőltetni az akaratunkat ellenfelünkre. Védekezésben némileg javulnunk kell, mert legutóbb voltak olyan periódusok, amikor hibákat vetettünk.

A két gárda pénteken már ötödik alkalommal találkozik egymással az idényben, az előző négy összecsapást egyaránt Tatai Józsefék nyerték. Adódik a kérdés: tudnak-e még újat mutatni egymásnak a felek.

Minden mérkőzés más, minden meccset külön-külön befolyásolja a játékosok egyéni kvalitása. A napi forma, illetve a kapusok közti különbség jelenti, jelentheti valamelyik csapat sikerét vagy bukását.

Zatkalik Dávid
Kovács Bálint
Férfi futsal NB I felsőházi rájátszás, 2021/2022
M GY D V LG KG GK P
1. Haladás 8 6 1 1 28 18 10 25
2. Berettyóújfalu 8 4 1 3 27 21 6 17
3. Balaton Bútor FCV 8 4 0 4 34 23 11 14
4. DEAC 8 3 1 4 19 28 -9 11
5. Újpest 8 1 1 6 14 32 -18 4
Utolsó módosítás: 2022. május 23. 23:07
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
futsal Férfi futsal NB I, bronzpárbaj, 2021/2022 5. 2022. június 10. 19:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Balaton Bútor FCV DEAC 1-4
futsal Férfi futsal NB I, bronzpárbaj, 2021/2022 4. 2022. június 6. 19:30 Debrecen, DESOK Csarnok DEAC Balaton Bútor FCV 2-3
futsal Férfi futsal NB I, bronzpárbaj, 2021/2022 3. 2022. június 3. 19:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Balaton Bútor FCV DEAC 6-3
előző események betöltése

További cikkek

Klubtörténeti sikerrel zárta az idényt a Balaton Bútor FCV utánpótlása
Klubtörténeti sikerrel zárta az idényt a Balaton Bútor FCV utánpótlása
Országos szinten is kimagasló eredményt ért el a veszprémi futsalcsapat U17-es és U20-as csapata az élvonalban. Előbbi veretlenül nyerte meg a bajnokságot, míg utóbbi ezüstérmet szerzett. Mindkét korosztályban a kék-fehérek adták a gólkirályokat is, többen pedig a válogatottba is bekerültek.
Rajki Tamás: A keretünk alkalmas volt arra, hogy bajnoki döntőt játsszon!
Rajki Tamás: A keretünk alkalmas volt arra, hogy bajnoki döntőt játsszon!
Sohasem szerettem külső tényezők mögé bújni: idén nem tettünk meg mindent a sikerért. Le kell vonnunk a tanulságokat, majd dolgozni tovább lelkiismeretesen – foglalta össze Rajki Tamás ügyvezető a Balaton Bútor FCV idénybeli teljesítményét.
Szerb válogatottat igazolt a Balaton Bútor FCV
Szerb válogatottat igazolt a Balaton Bútor FCV
A Balaton Bútor FCV szerdán hivatalosan is bejelentette, hogy a szerb válogatott Alekszandr Gavrilovics Veszprémben folytatja a pályafutását. A huszonhárom éves futsalos a bakonyiak harmadik új igazolása.
Válogatott játékossal erősített a Balaton Bútor FCV
Válogatott játékossal erősített a Balaton Bútor FCV
A kivételes adottságokkal rendelkező ballábas center, Kártik Zsombor Berettyóújfaluból helyezi át székhelyét Veszprémbe. A felnőtt válogatottban is bemutatkozó futsalos szerződése 2025-ig szól.
Hárman távoznak, a vezetőedző marad
Hárman távoznak, a vezetőedző marad
A Balaton Bútor FC Veszprém hétfőn hivatalosa is bejelentette, hogy három futsalosa elhagyja a csapatot. A bakonyiak továbbá arról is hírt adtak, hogy a vezetőedzőjük személye változatlan marad.